500 рецептів
Рецепти читачів

Апетитне хачапурі по-аджарськи: знайомимося з шедевром грузинської кухні

by admin 10 Червня, 2019 No Comments

Хачапурі – справжня перлина грузинської кухні, має тисячі шанувальників у багатьох країнах світу. Чудова випічка у формі човників з начинкою з сиру і яйця притягує погляди любителів незвичайної і смачної їжі, а смак хачапурі змушує закохатися в нього раз і назавжди.

Покроковий рецепт хачапурі по-аджарський

Цю випічку я спробувала вперше 15 років тому. Раніше я вже була знайома зі смаком інших видів хачапурі і всі вони мені дуже подобалися, але човники з сиром по рецепту аджарських кухарів просто приголомшили мене. Я розшукала потрібний мені рецепт і з тих пір часто готую частування сама.

Складові:

  • 125 мл молока;
  • 125 мл води;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 2 ч. Л. цукрового піску;
  • 1 ч. Л. солі;
  • 5-6 яєць;
  • 1-2 ст. л. рослинної олії;
  • борошно – 400 г;
  • 250 г сулугуні;
  • 250 г адигейського сиру;
  • 100 г вершкового масла.

приготування:

  1. Молоко з водою підігрійте до теплого стану. Додайте дріжджі і цукор, розмішайте, залиште на 10 хвилин.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Молоко з водою для опари повинні бути теплими, але не гарячими
  2. Влийте в опару рослинне масло, додайте сіль і 1 яйце, змішайте все віночком.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Щоб ретельно змішати всі інгредієнти, найзручніше користуватися віночком
  3. Поступово всипаючи в миску з сумішшю просіяне борошно, замісити еластичне тісто. Як тільки тісто перестане прилипати до рук, борошно більше не потрібно.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Кількість борошна регулюється в процесі замісу тіста
  4. Перекладіть тісто у велику ємність, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Щоб тісто добре піднялося, його необхідно залишити в теплому місці
  5. Через годину обомніте тісто, накрийте, залиште ще на півгодини.
  6. Обидва види сиру подрібніть на тертці з великими отворами.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Сир для начинки натирається на тертці з великими отворами або кришиться руками
  7. Змішайте сир з розтопленим вершковим маслом, за бажанням додайте сіль. перемішайте начинку.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Сіль додається в начинку за бажанням
  8. Тісто розділіть на 4-5 рівних частин, кожну з яких розкачайте в великий овал.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Заготовки з тіста для хачапурі повинні мати форму овалу
  9. На широкі боку заготовок викладіть смужками трохи начинки.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Невелика кількість сирної начинки необхідно викласти на краю заготовки для хачапурі
  10. Загорніть краї тіста так, щоб начинка виявилася усередині валиків.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    тісто з начинкою необхідно закатати так, щоб начинка була повністю прихована
  11. Скріпіть краї тіста, розведіть валики і наповніть заготовки начинкою.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Після того, як краю човників з тіста ретельно скріплені, в заготовки можна викласти все начинку
  12. Перекладіть заготовки на застелене папером деко.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    Щоб хачапурі не підгоріли, деко покривається листом паперу для випікання
  13. Випікайте 15-20 хвилин при 200 градусах.
  14. Дістаньте хачапурі з духовки, злегка розпушіть начинку і вбийте в неї яйце.
    Апетитне хачапурі по-аджарський: знайомимося з шедевром грузинської кухні
    У гарячу начинку практично готових хачапурі додаються сирі яйця, які залишиться запекти в духовці ще кілька хвилин
  15. Запікайте човники ще 2-4 хвилини, щоб білок схопився, а жовток залишився рідким.
  16. Змастіть краї човників вершковим маслом і покладіть по шматочку на гарячу начинку.

Відео: хачапурі по-аджарський

Хачапурі по-аджарський – апетитне і дуже смачна страва, якому зрадіють ваші рідні та друзі. Якщо ви ще не знайомі з цією стравою, але маєте трохи вільного часу і бажання порадувати близьких, обов’язково запропонуйте їм ці дивовижні човники з сирною начинкою. Смачного!

Інші рецепти:

У даній статті мова піде про вуглеводи, продуктах, що містять складні вуглеводи і прості вуглеводи, ...

Рецепт новорічного салату «Шапка Діда Мороза»

Детальна інструкція, як заморозити перець болгарський на зиму з покроковими фотографіями

Майстер-клас з приготування торта «Добош»

  • Previous Консервуємо огірочки з лимонною кислотою: добірка кращих рецептів6 років ago
  • Next “Гніздо глухаря”: рецепт ефектного салату6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки