500 рецептів
Салати

“Гніздо глухаря”: рецепт ефектного салату

by admin 19 Червня, 2019 No Comments

Салат «Гніздо глухаря» господині невипадково приберігають для особливо урочистих випадків. Його відрізняє не тільки ефектна подача і ситність, але й продумане поєднання смаків. Хрустка картопля, гострий лук, ніжне м’ясо … Мало хто залишиться байдужим.

«Гніздо глухаря»: готуємо покроково

Відоме «Гніздо» часом включає в себе найнесподіваніші компоненти, але для класичної версії страви вам знадобиться:

  • 400 г курячого філе;
  • 3-4 середніх картоплини;
  • 2 невеликих або 1 великий огірок;
  • 4 курячих яйця;
  • 4 перепелиних яйця;
  • 100 г твердого сиру;
  • 50-60 г плавленого сиру;
  • 1 цибулина;
  • пучок кропу;
  • 8-9 ст. л. майонезу;
  • 200 г рослинного масла;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • сіль.

рецепт покроково.

  1. Куряче м’ясо залийте холодною водою, додайте лавровий лист, горошини чорного перцю, підсолити і відварюють близько півгодини.куряче филе варится в кастрюлеКрім лаврового листа і перцю, в каструлю можна додати кілька гілочок петрушки
  2. Готову курятину наріжте подрібніше – так, щоб було зручно жувати.відварене куриное филе нарезаютНаріжте м’ясо дрібними кубиками
  3. Яйця зваріть і почистіть. Перепелині відкладіть в сторону, а курячі подрібніть за допомогою терки. Вам потрібен і жовток, і білок.курячі и перепелиные яйцаМожна взяти тільки курячі яйця, але з перепелиними салат виглядає ефектніше
  4. Цибулину звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями.нарізану луковицу заливают водойЩоб позбавити лук від гіркоти, залийте його окропом і залиште так на чверть години
  5. Очищений і помиту картоплю пропустіть через спеціальну тертку для корейської моркви, промийте та висушіть.Картопля натирают на тёрке для корейской морковиМожна і просто нарізати картоплю соломкою, але це буде вже не класичне «Гніздо»
  6. Налийте масло в сковороду з високими бортиками (для цієї мети відмінно підійде вок), розігрійте і опустіть в нього картопляну стружку.картопляна соломка во фритюреЗручно смажити картоплю в металевому ситі
  7. Виловите готову соломку з сковороди шумівкою і викладіть на серветку. злегка посоліть.Картопля, приготовленный во фритюреПаперові рушники вберуть зайвий жир
  8. Огірки наріжте тонкими брусочками.нарізані тонкими брусочками огурцыОгірки можуть бути як свіжими, так і солоними або маринованими – на ваш смак
  9. Натріть обидва види сиру окремо.твердий и плавленный сырКожен вид сиру буде використаний для приготування різних частин салату
  10. зелень нарубати.нарубаний укропМожна використовувати і іншу зелень за вашим вибором
  11. З’єднайте в мисці всі інгредієнти, крім картоплі, плавленого сиру і перепелиних яєць. Додайте кілька ложок майонезу, підсолити і перемішайте.продукти для салата смешаны в мискеСалат майже готовий, залишилося його прикрасити
  12. Викладіть масу на широке плоске блюдо гіркою і примніть верхівку ложкою, щоб вийшла невелика вмятинка.наполовину готовый салат на блюде«Гніздо» відмінно виглядає на підкладці зі свіжих листів салату – беріть на замітку
  13. Обкласти салат картопляної соломкою, залишивши порожнім центр «гнізда» – сюди потрібно насипати рубаний кріп.салат Гнездо глухаря, обложенный картофелем и посыпанный укропомПогодьтеся, вже схоже на гніздо
  14. Останній штрих – красиво розмістіть поверх кропу перепелині яйця.салат Гнездо глухаря с перепелиными яйцамиОсь і все, салат можна подавати гостям
  15. Інший варіант прикраси: візьміть замість перепелиних яєць відварні курячі, розріжте їх навпіл, вийміть жовтки, розітріть з 1-2 ложками майонезу, пучкою кропу і плавленим сиром. Посоліть, поперчіть, зліпите маленькі «яєчка» і викладіть їх в «гніздо».прикраса для салата из яичного желткаЦікаво виглядають поруч справжні і «фальшиві» перепелині яйця

Курятину можна замінити свининою, яловичиною або шинкою, а до огірків і твердого сиру додати скибочки обсмажених грибів і морква по-корейськи.

різні варианты приготовления салата Гнездо глухаря

Існує чимало способів приготування і подачі цього апетитного салату

Деякі вважають за краще викладати інгредієнти салату на блюдо шарами, промазуючи їх майонезом: цибуля – філе – огірки і т. Д. Але на мою скромну досвіду, такий салат виходить сухуватим, тому я вважаю за краще відразу змішувати всі складові «гнізда» в мисці і лише потім викладати їх на блюдо.

Відео: святковий салат з м’ясом

Коли «Гніздо глухаря» з’являється на столі, воно завжди викликає фурор, що особливо актуально в світлі наближення новорічних свят. Не пошкодуйте часу на його приготування, захоплені вигуки гостей і спорожнілі тарілки будуть гідною нагородою за ваші старання.

 

Інші рецепти:

Буряк по-корейськи - Покроковий рецепт з фото

Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореєм - рецепт з фото

Вінегрет з рибою - Покроковий рецепт з фото

Листковий салат з гранатом і м'ясом - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Апетитне хачапурі по-аджарськи: знайомимося з шедевром грузинської кухні6 років ago
  • Next Французький цибуляний пиріг: добірка смачних рецептів6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки