500 рецептів
Салати

Буряк по-корейськи – Покроковий рецепт з фото

by admin 1 Вересня, 2017 No Comments

Салати, приготовані за корейським рецептами, відомі у всьому світі і користуються величезною популярністю у любителів готової їжі. Напевно у корейських кулінарів є свої секрети приготування цих пікантних страв, які повторити досконально нам не судилося. Але все ж ми можемо спробувати наблизитися до оригіналу і приготувати не менш дивну, корисну і смачну буряк по-корейськи.

Інгредієнти для приготування салату з буряка по-корейськи:

  • буряк солодка винегретная – 1 кг
  • мелений червоний пекучий перець – 0,5 ч. л.
  • мелений чорний перець – 0,5 ч. л.
  • часник – 1 середня головка/5-6 зубчиків
  • оцет 9% – 2-4 ст. л. або за смаком
  • коріандр горошком/мелений – 1 ч. л.
  • рослинна олія – 50 мл
  • цукор – 1,5 ст. л. або за смаком
  • сіль – 1 ст. л. або за смаком

буряк по-корейськи - інгредієнти

Рецепт приготування буряків по-корейськи в домашніх умовах:

Буряк потрібно ретельно вимити і, не очищаючи від верхньої шкірки, помістити в каструлю з холодною водою. Воду можна підсолити дрібкою солі. Поставити на вогонь і варити буряк 10-15 хвилин (з моменту закипання рідини) в залежності від розміру коренеплодів, які є у вас в наявності. Буряк не повинна стати м’якою, вареного, а тільки злегка «приваритися», але при цьому зберегти хрусткі властивості. Якщо буряк у вас перетравиться, це буде вже зовсім інша страва…

буряк

Гарячу буряк після закінчення 10-15 хвилин відразу помістити в холодну воду, щоб зупинити теплову обробку, остудити повністю.

Тепер її можна очистити від верхньої шкірки.

відварений буряк

Натерти на спеціально призначеної для страв по-корейськи тертці, всипати в центр гірки цукор, сіль, влити оцет.

буряк з цукром

Приготування пряно-часникової заправки для буряків по-корейськи: кількість часнику і приправ – суто індивідуальне і залежить від того, наскільки гострою ви віддаєте перевагу корейську або будь-яку іншу кухню. У даному рецепті на 1 кілограм буряка пропорція часнику і гострих приправ розрахована на салат зі середніми відчуттями гостроти, тому регулюйте всі пряні інгредієнти на свій смак.

На сковороду влити рослинне масло, туди ж швидко відправити всі наші прянощі і гострі приправи, подрібнений часник. Дати час, буквально 10 секунд, поки рослинна олія нагріє всі прянощі (не доводячи його до сильного розігрівання) і просочиться ароматом часнику. Як тільки на сковороді з’явилися перші ознаки розжарювання масла – відразу ж вимкнути. Часник не повинен підсмажитися, інакше при цьому виникає зовсім інший смак часнику, який не притаманний салатів даної категорії.

прянощі і часник

Вилити тепле масло з часником і прянощами в поглиблення з цукром і сіллю, перемішати, а коли всі складові заправки розподіляться рівномірно, злегка утрамбувати буряк, щоб в процесі виділення соку вона вся опинилася під впливом пряної заправки.

буряк з прянощами

Відставити салат в холодильник або в прохолодне місце на добу.

буряк по-корейськи в домашніх умовах

Пряна буряк по-корейськи готова!

салат з буряка по-корейськи Зберігається такий салат, приготований в домашніх умовах, до 10 днів у холодильнику, тому його можна робити запас.

буряк по-корейськи

Смачного!

Інші рецепти:

Салат з консервованої сардини - Покроковий рецепт з фото

Салат з черемші з яйцем - Покроковий рецепт з фото

Салат Олів'є з ковбасою та горошком класичний

Салат з кропиви і щавлю - Покроковий рецепт з фото

Салат «Коул слоу» - Покроковий рецепт з фото

Вінегрет з рибою - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Торт Поліно – рецепт з фото покроково в домашніх умовах8 років ago
  • Next Торт Тірамісу в домашніх умовах – рецепт з фото покроково8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли