Салати, приготовані за корейським рецептами, відомі у всьому світі і користуються величезною популярністю у любителів готової їжі. Напевно у корейських кулінарів є свої секрети приготування цих пікантних страв, які повторити досконально нам не судилося. Але все ж ми можемо спробувати наблизитися до оригіналу і приготувати не менш дивну, корисну і смачну буряк по-корейськи.
Інгредієнти для приготування салату з буряка по-корейськи:
- буряк солодка винегретная – 1 кг
- мелений червоний пекучий перець – 0,5 ч. л.
- мелений чорний перець – 0,5 ч. л.
- часник – 1 середня головка/5-6 зубчиків
- оцет 9% – 2-4 ст. л. або за смаком
- коріандр горошком/мелений – 1 ч. л.
- рослинна олія – 50 мл
- цукор – 1,5 ст. л. або за смаком
- сіль – 1 ст. л. або за смаком
Рецепт приготування буряків по-корейськи в домашніх умовах:
Буряк потрібно ретельно вимити і, не очищаючи від верхньої шкірки, помістити в каструлю з холодною водою. Воду можна підсолити дрібкою солі. Поставити на вогонь і варити буряк 10-15 хвилин (з моменту закипання рідини) в залежності від розміру коренеплодів, які є у вас в наявності. Буряк не повинна стати м’якою, вареного, а тільки злегка «приваритися», але при цьому зберегти хрусткі властивості. Якщо буряк у вас перетравиться, це буде вже зовсім інша страва…
Гарячу буряк після закінчення 10-15 хвилин відразу помістити в холодну воду, щоб зупинити теплову обробку, остудити повністю.
Тепер її можна очистити від верхньої шкірки.
Натерти на спеціально призначеної для страв по-корейськи тертці, всипати в центр гірки цукор, сіль, влити оцет.
Приготування пряно-часникової заправки для буряків по-корейськи: кількість часнику і приправ – суто індивідуальне і залежить від того, наскільки гострою ви віддаєте перевагу корейську або будь-яку іншу кухню. У даному рецепті на 1 кілограм буряка пропорція часнику і гострих приправ розрахована на салат зі середніми відчуттями гостроти, тому регулюйте всі пряні інгредієнти на свій смак.
На сковороду влити рослинне масло, туди ж швидко відправити всі наші прянощі і гострі приправи, подрібнений часник. Дати час, буквально 10 секунд, поки рослинна олія нагріє всі прянощі (не доводячи його до сильного розігрівання) і просочиться ароматом часнику. Як тільки на сковороді з’явилися перші ознаки розжарювання масла – відразу ж вимкнути. Часник не повинен підсмажитися, інакше при цьому виникає зовсім інший смак часнику, який не притаманний салатів даної категорії.
Вилити тепле масло з часником і прянощами в поглиблення з цукром і сіллю, перемішати, а коли всі складові заправки розподіляться рівномірно, злегка утрамбувати буряк, щоб в процесі виділення соку вона вся опинилася під впливом пряної заправки.
Відставити салат в холодильник або в прохолодне місце на добу.
Пряна буряк по-корейськи готова!
Зберігається такий салат, приготований в домашніх умовах, до 10 днів у холодильнику, тому його можна робити запас.
Смачного!