Новорічні свята вже зовсім близько і домашніх справ стає все більше: треба обміркувати святкове меню, скласти список гостей, вибрати наряд для себе та інших членів сім’ї та багато чого іншого. Для кожної господині Новий рік і Різдво означають не тільки сміх і веселощі, але і безліч клопотів. Тому сьогодні наш сайт хоче поділитися з вами рецептом неймовірно смачного торта «Поліно», як завжди представляємо рецепт з фото покроково. Основна принадність цього торта полягає в тому, що він готується дуже легко і швидко, адже тісто для нього береться готове.
До того ж цей торт можна сміливо приготувати напередодні свята, а перед тим, як накрити на стіл, йому потрібно буде приділити 10 хвилин, щоб злегка прикрасити крихтою, і він буде готовий до подачі на новорічний стіл.
Щоб приготувати торт Поліно в домашніх умовах потрібно:
- листкове тісто – 500 г
- молоко – 500 г
- масло – 200 г
- яйця – 3 шт.
- цукор – 180 г
- ванільний цукор – 10 г
- борошно – 50 г
Торт Поліно – рецепт з фото покроково в домашніх умовах:
Спочатку приготуємо крем. У кухлик з товстим дном вливаємо 350 г молока (150 г поки відставляємо в сторону) і ставимо його на невеликий вогонь. Доводимо молоко до кипіння.
А тим часом, в миску просіваємо борошно (замість борошна можна взяти кукурудзяний крохмаль), додаємо до неї ванільний цукор і звичайний цукровий пісок.
Віночком ретельно перемішуємо сухі інгредієнти, щоб суміш стала однорідною.
Вбиваємо в миску яйця.
з допомогою віночка або міксера яйця розтираємо з сухою сумішшю до гладкості. Особливого обсягу домагатися не потрібно. Головне, щоб суміш стала однорідною!
Отриману яєчну масу розбавляємо відкладеним молоком (150 г) і добре все розмішуємо.
Коли в ковшике молоко закипить, вливаємо в нього нашу яєчну суміш, при цьому гарненько все перемішуємо вінчиком.
Не забуваючи активно заважати крем віночком, заварюємо його на середньому вогні до загусання. Крем вариться швидко, хвилин 5-7, тому не відволікаємося і заважаємо, так як він легко прикипає до дна.
Готовий крем для торта Поліно остуджуємо. Щоб цей процес не зайняв багато часу, відправляємо кухлик з кремом в крижану воду. Крем при цьому як можна частіше перемішуємо, так він буде рівномірно остигати і на його поверхні не утворюється щільна кірочка. Воду час від часу міняємо на холодну, по мірі того, як вона буде прогріватися. Таким чином, даємо крему охолонути до температури 40-45 С.
В остиглий до потрібної температури крем додаємо вершкове масло. Робимо це порціями.
Після кожної нової порції масла, крем ретельно збиваємо міксером.
Накриваємо крем харчовою плівкою і на годинку ставимо в холодильник. За цей час крем повністю охолоне, «дозріє» і стане трохи щільніше.
А тепер займемося тестом. Беремо готове листкове тісто (дріжджове або прісне, вибирайте на свій смак) і розкачуємо його в довгий прямокутник з тіста товщиною близько 3 мм
Нарізаємо прямокутник на довгі смужки шириною 1,5 см, як видно на фото.
І вільно розкладаємо їх на деко для випічки.
Випікаємо палички з листкового тіста в розігрітій до 200-220 С духовці близько 10 хвилин або до тих пір, поки смужки тесту не придбають насичений золотистий колір.
Готові палички з листкового тіста перекладаємо на дошку або решітку і дати їм повністю охолонути. Від загальної кількості паличок відбираємо 4-5 шт., які підуть на обсипання торта.
Зберемо наш торт Поліно з листкового тіста. На робочій поверхні розстилаємо харчову плівку і в один шар викладаємо на неї половину всіх паличок.
Покриваємо шар паличок щедрою порцією заварного крему.
Решту половину паличок викладаємо ближче до одного краю у формі пірамідки.
Кожен новий шар паличок добре промазуємо кремом.
Палички намагаємося викладати щільним шаром, щоб в торті не було порожнеч. Якщо раптом під час складання торта Поліно якісь палички поламаються, не переживайте, крем їх ретельно скрипить!
Отриману фігуру з паличок звертаємо в щільний рулет! У такому вигляді відправляємо торт Поліно з листкового тіста в холодильник мінімум на кілька годин, а краще на 5-6. Торт повинен добре схопитися.
Охолоджений торт акуратно звільняємо від плівки.
І переносимо його на овальне блюдо для подачі (зручніше це зробити за допомогою довгого кондитерського шпателя або плоскої лопатки). До речі, за бажанням, страва попередньо можна вистелити двома довгими шматками пергаменту, завдяки їм нам не потрібно довго очищати страва від відпали крихт.
Відстрочені листкові палички перетворюємо в крихту і посипаємо ними торт з усіх боків.
Акуратно прибираємо смужки паперу з крихтами.
І наш торт Поліно з листкового тіста готовий!
Нарізаємо порційними шматочками і подаємо.
Веселих вам свят!
Смачного!