Яблука є однією з найбільш популярних і корисних продуктів (як в сирому, так і в обробленому вигляді). Для утилізації великого врожаю яблук існує безліч різних рецептів. Солодкий мармелад з яблук – смачний і корисний десерт, який може приготувати навіть самий юний і недосвідчений кухар. Яблучний мармелад, приготований за цим рецептом на зиму, можна використовувати для приготування випічки, десертів, а також подавати з шматочком свіжого батона і солодким чаєм. Для цієї заготовки можна використовувати стиглі, соковиті плоди будь-якого сорту.
Для того щоб яблучний мармелад вийшов щільним, необхідно дотримувати рекомендовані в рецепті пропорції продуктів. До речі, за таким же принципом можна приготувати мармелад з груш або айви. Головне – використовувати тільки якісні фрукти без недоліків і вад.
Інгредієнти для приготування мармеладу з яблук на зиму:
- вода – 100 мл
- яблука – 1 кг
- цукор – 650 г
Яблучний мармелад – рецепт на зиму:
Очищаємо яблука від тонкої шкірки, видаляємо насінну коробку, нарізаємо довільними сегментами, викладаємо в глибокий сотейник.
Наливаємо в каструлю рекомендовану норму очищеної води.
Варимо яблучну заготівлю 15-20 хвилин, поки маса не стане м’якою.
Подрібнюємо плоди до стану пюре за допомогою блендера.
Висипаємо в миску з яблучним пюре цукор-пісок. Ретельно змішуємо компоненти, щоб цукор розчинився.
Готуємо яблучний мармелад на зиму 30-40 хвилин. Потім охолоджуємо пюре, готуємо ще 10-20 хвилин. Намагаємося постійно перемішувати заготовку, щоб яблучна суміш не підгоріла.
Виливаємо гарячий мармелад з яблук у суху підготовлену тару, герметично закрити на зиму.
Зберігаємо заготовку в прохолодній коморі або підвалі.
Смачний і ароматний яблучний мармелад на зиму готовий!
Смачного!