Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі досить оригінальний картопляний пиріг. Його особливість полягає в тому, що випікається він в духовці начинкою вниз, після чого перевертається і в такому вигляді подається – своєрідний варіант тарта. Дуже смачним виходить, якщо використовувати молоду картоплю, а в якості спеції вибрати гостру приправу.
Як і у випадку будь-якого іншого рецепту, попередньо очистимо і картоплю помиємо і зелень. Не забудемо просіяти борошно і приблизно за годину до початку процесу викладемо брикет масла на стіл з холодильника.
Інгредієнти для приготування картопляного пирога в духовці:
- борошно – 250 г
- масло – 120 г
- сіль, спеції – за смаком
- сметана – 60 г
- бульби картоплі – 600-700 г
- кріп (або будь-яка зелень на ваш смак)
Картопляний пиріг в духовці – рецепт з фото:
Борошно (як говорилося вище) просеем в об’ємну скляну миску. М’яке вершкове масло і сметану додамо слідом.
Спочатку ложкою всі перемішаємо, а потім руками замісимо тісто. Для того, щоб воно добре раскаталось в пласт надалі, скачаємо тісто в кулю, обернем в харчову поліетиленову плівку і покладемо на вільну полку в холодильнику. Залишимо тісто на холоді хвилин на 20-30.
Скористаємося спеціальної овочевий теркою і очищені картопляні бульби настругаем тонкими пластинами.
Дрібно порубаємо свіжий кріп гострим лезом ножа.
З’єднаємо подрібнену зелень з картоплею і додамо спеції (у нас під рукою виявилася гостра грузинська приправа). Перемішаємо. Посолимо.
Дно кондитерської форми застелем спеціальним харчовим пергаментом і рясно змастимо його шматочком масла. По колу почнемо викладати картопляні пластини внапуск – це начинка пирога.
Настав час діставати охолоджене тісто. Зараз ми з легкістю розкотимо його качалкою в пласт.
Обережно перенесемо його на форму з картопляною начинкою. Сформуємо основу пирога, акуратно укладемо краю.
Випікаємо картопляний пиріг в духовці (при температурі 180 градусів) не менш ніж 1 годину.
Спеченому пирога дамо хвилин 20 охолонути, а потім акуратно перевернемо його на дерев’яну поверхню.
Подавати такий картопляний пиріг можна з овочами і зеленню.
Смачного!