Для приготування цієї страви доведеться витратити трохи більше часу і сил, ніж зі звичайною смаженою картоплею, але результат з захопленими відгуками присутніх їдців, швидкість поїдання і задоволення від трапези виправдовують зусилля повною мірою. І щоб грунтовно промаслений гарнір (картопля по-селянськи) збалансувати, м’ясо тушкуємо в духовці без краплі жиру.
Інгредієнти для приготування картоплі по-селянськи:
- картоплю (краще — молодий) – 1 кг
- рослинне масло – 250 мл
- паприка – 1-2 ст. л
- часник – 1/2 шт.
- свинина/яловичина – 500 г
- концентрований м’ясний бульйон (заморожений) – 5-6 кубиків
- чорний перець, сіль, зелень – за смаком
Рецепт приготування картоплі по-селянськи в духовці:
М’ясну м’якоть миємо, розрізаємо широкими пластинами або крупними кубиками.
Укладаємо в жароміцну ємність, солимо, кидаємо бульйон-напівфабрикат і під кришкою, ставимо на середній рівень заздалегідь розпеченій духовки. Тушкуємо при температурі 160 градусів півтора-два години. Крижані заготовки швидко розтануть і свинина/або яловичина отримають необхідну рідку середу, а від тривалої термообробки навіть жорсткі волокна стануть дійсно тануть. Крім форми з вогнетривкого скла можна взяти і керамічні горщики.
Хвилин за 40 до закінчення готування м’яса приступаємо до гарніру – картоплі по-селянськи. З губкою промиваємо картопляні бульби, ділимо поздовжніми скибочками (6-8 частин).
Нарізку опускаємо в окріп на 1-2 хвилини.
Ошпарені шматки картоплі піддягаємо шумівкою, стряхиваем воду, перекладаємо в широкий таз, трохи просушуємо і присипаємо меленими спеціями: сіллю, меленим паприкою і перцем. Перемішуємо.
На деку в духовці прогріваємо рослинне масло і вже в гарячий фритюр переносимо приправлений картопля — рівномірно розподіляємо по всій площі, повертаємо в піч (на нижній рівень) і при 160 градусах тримаємо близько 30-35 хвилин.
Підрум’янивши нижні бруски, перевертаємо картопля по-селянськи лопаткою. Вимикаємо духовку, розкидаємо подрібнений часник і кілька хвилин насичуємо гостро-апетитним ароматом.
Подаємо картоплю разом з ловлення м’ясом, прикрашаємо свіжою зеленню.
До цієї страви відмінно підійде який-небудь кисло-солодкий соус.
Картопля по-селянськи, приготований в духовці за цим рецептом, виходить з «бронзовою» скоринкою зовні і дуже м’яким всередині.
Смачного!