500 рецептів
Різне

Варення з глоду з кісточками – рецепт

by admin 11 Липня, 2017 No Comments

Глід «вирівнює» серцевий ритм, піклується про здоров’я судин. Смачне варення з глоду на зиму – чарівний еліксир, відновлює сили. Яскраві оранжеві ягоди-кульки так і просяться, щоб їх підхопили ложкою. В сиропі варення несподіваним чином проявляється нектарно-солодкий смак і тонкий аромат, який не характерний для сирих ягід. Варення з глоду їдять потроху. Не можна за один раз спустошити всю банку, хоча така спокуса обов’язково з’явиться!

Інгредієнти для приготування варення з глоду на зиму:

  • ягоди глоду – 500 г
  • цукор – 500 г
  • вода – 150 мл
  • лимон – ½ шт.

варення з глоду - інгредієнти

Варення з глоду – рецепт з кісточками:

В диких заростях глоду можна знайти дрібні ягоди, які висушують, а потім використовують у лікувальних відварах. Варення готують з крупноплідного садового глоду, його ягоди за розміром схожі на вишні. У кожній ягідці ховаються тверді кісточки, щільно прилеглі один до одного. Навколо кісточок – пятімілліметровий шар м’якоті.

Сирі ягоди не можна назвати смачними, вони можуть бути нейтрально-прісними або кислими. Але варення з глоду на зиму буде чудовим: густий лимонно-солодкий сироп і цілі гарні ягоди з незвичайним карамельним присмаком. Щоб приготувати це лікувально-десертне варення, спочатку потрібно перебрати глід, відірвати хвостики. Потім ягоди миють, опустивши в миску і «товстошкірий» лимон.

глід і лимон

Сироп для приготування варення з глоду по цьому рецепту потрібен дуже «цукровий», співвідношення ягід і цукру повинно бути однаковим. Цукор висипають у каструлю, наливають холодну воду.

цукор

Сироп кип’ятять 5 хвилин на середньому вогні, за цей час потрібно встигнути відірвати в вимитого глоду підсохлі суцвіття.

цукровий сироп

Ягоди глоду кидають у киплячий сироп, розмішують. Вогонь вимикають, каструлю знімають з плити.

глід в сиропі

Ягоди ще раз перемішують і залишають в сиропі на 10 годин. Каструлю не накривають кришкою.

варення з глоду

Занурення в гарячий сироп вплине на колір: червоні ягоди глоду стають жовто-оранжевими.

В холодне варення видавлюють сік половинки великого лимона. Варення розмішують і ставлять на плиту. Коли варення нагріється, лимонний сік майже повністю відновить початковий колір ягід, вони знову стануть червоними. Варення з глоду на зиму кип’ятять 5 хвилин на середньому вогні.

варення з глоду з лимоном

Кипляче варення потрібно швидко перелити в стерилізовану банку.

варення з глоду з кісточками

Банку закатують, кришка повинна бути сухою стерильною. Банку з гарячим варенням не перевертають, так як краплі сиропу можуть застигнути на кришці. Але заготовку потрібно обов’язково накрити товстим рушником на 5-6 годин.

варення з глоду на зиму

Варення з глоду з кісточками добре зберігається: сироп не густіє, ягоди не стають м’якими. Баночку з варенням можна віднести в підвал, в прохолодну комору. Зовнішній вигляд, смак і корисні властивості залишаться незмінними протягом року.

варення з глоду рецепт з кісточками

Смачного!

Інші рецепти:

Як засолити ікру форелі в домашніх умовах швидко і смачно

Торт Цукотто – покроковий рецепт з фото

Печериці у сметані на сковороді - Покроковий рецепт з фото

Печена картопля в духовці з салом - Покроковий рецепт з фото

Мариновані голубці з морквою по-корейськи - рецепт з фото

Чебуреки з бараниною - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Салат з кропиви з яйцями – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Гужери з сиром – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли