500 рецептів
Різне

Мариновані голубці з морквою по-корейськи – рецепт з фото

by admin 4 Серпня, 2017 No Comments

Якщо вам серед зими набридла квашена капуста і звичайна гостра корейська морквина є чудовий вихід з положення – приготувати мариновані голубці з морквою по-корейськи! Вельми незвичайний рецепт, вимагає деякої посидючості та працьовитості, але виправдовує на всі сто очікування від чудовою закуски. Голубці з морквою по-корейськи чудово оновлять ваш зимовий раціон, добре виглядають на застільної трапези і дуже зручні для порційних подач.

Щоб приготувати мариновані голубці, капустяний качан краще взяти побільше, так як зазвичай для них використовуються великі і тонкі листи. А ось ті, які знаходяться ближче до середини качана, можуть бути занадто товстими і в підсумку не згорнути в рулон… Мариновані голубці з морквою, рецепт з фото яких представлений нами нижче, добре зберігаються в холодильнику, тому можна заготовлювати їх в будь-яких кількостях!

Щоб приготувати мариновані голубці з капусти з морквою буде потрібно:

  • капуста – 1 шт.
  • оцет – 2 ч. л.
  • сіль – 2 ч. л.

Для морквяної начинки:

  • морква – 0,5 кг
  • часник – 2-5 зубчики
  • приправка для корейської гострої моркви – 2 ч. л.
  • масло рослинне – 3 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Для маринаду:

  • вода – 0,5 л
  • цукор – 50 г
  • масло рослинне – 50 мл
  • сіль – 1 ст. л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • оцет 9% – 35 мл

інгредієнти

Голубці з морквою по-корейськи – рецепт з фото:

Для початку розберемося» з капустою. Верхні некрасиві листя відкиньте, відріжте також частину качана з захопленням потовщених листків біля основи качана. Залишився в капусті качан трішки підріжте ножем вглиб, злегка відсікаючи від нього решту листя. Вилок помістіть в саму велику каструлю, залийте водою. У воду влийте по 2 ч. л. солі і столового оцту. Доведіть рідину в каструлі під герметично прикритою зверху кришкою до кипіння.

капуста

Поки капуста буде нагріватися, повільно закипати в підсоленій і помірно підкисленій воді, займемося подрібненням моркви. Трьом її на овощерезке для корейських гострих салатів. Складаємо в глибоку ємність (каструлю/миску), щоб було досить зручно перемішувати з доданими прянощами.

терта морква

Видавлюємо в поглиблення часник, кількість його буде залежати від ваших смакових настроїв, і додаємо приправу для гострої корейської моркви.

часник і спеції

Солимо і наливаємо трохи олії.

масло

Тепер приминаем морквину руками, щоб вона пустила сік. Через пару хвилин можна спробувати моркву і додати все, що вам здалося недостатнім за смаком (спробуйте на сіль, гостроту і окремі прянощі, крім цукру і оцту – їх ми будемо додавати безпосередньо в маринад).

корейська морквина

Як тільки в каструлі з капустою закипить вода – зафіксуйте час кипіння 15 хвилин. Далі необхідно вимкнути вогонь і зайнятися відділенням капустяних листів від качана. До цього часу верхні листи вже будуть достатньо м’якими, вони відмінно відходять від вилка. Виймаємо 4-5 листів і кладемо на стіл – нехай охолоджуються. «Схудлий» вилок залишаємо в каструлі в гарячій, не киплячій воді, накритою кришкою для розм’якшення наступної партії листочків.

листи капусти

Відрізаємо з листа все потовщення, ріжемо його на три-чотири прямокутних частин або у формі трикутників, як вам більше подобається.

обрізати краю

На один край листа викладаємо порцію моркви по-корейськи, щільно згортаємо в рулетик.

голубці з морквою по-корейськи рецепт з фото

Загортаємо всю моркву подібним чином і рекомендуємо відразу ж укладати голубці з морквою по-корейськи в каструлю, в якій, власне, і будете їх маринувати. Залиште цілими кілька капустяних листів, щоб накрити ними скручені голубці з морквою.

мариновані голубці з морквою рецепт

Готуємо маринад: у теплій воді розчиняємо сіль для маринаду і цукор, вливаємо олію і порцію оцту.

маринад

Виливаємо маринад на голубці з морквою, кладемо за бажанням лавровий лист, вкриваємо рулети капустяними листами.

мариновані голубці з морквою по-корейськи

Ставимо гніт в каструльку з голубцями, накритими широкою тарілкою і залишаємо в кімнаті при звичайній температурі на 3 години.

гніт

Після цього можна поставити голубці в холод (балкон, льох, холодильник та ін.) мінімум на добу.

голубці з морквою по-корейськи

Через день мариновані голубці з морквою по-корейськи будуть повністю готові!

голубці з морквою

Смачного!

Інші рецепти:

Калина протерта з цукром - рецепт

Запіканка з сьомгою і картоплею - Покроковий рецепт з фото

Яйця в булочці в духовці - рецепт з фото

Як приготувати адигейський сир в домашніх умовах - рецепт з фото

Кролик з яблуками в духовці - рецепт з фото

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами - рецепт з фото

  • Previous Мариновані баклажани швидкого приготування – рецепт з фото8 років ago
  • Next Мариновані помідори швидкого приготування з часником – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли