Якщо вам потрібно дуже швидко зібратися на пікнік або нагодувати гостей, які ось-ось з’являться на порозі, цей рецепт швидких маринованих баклажан під багатообіцяючою назвою «моментально мариновані» може вам дуже стати в нагоді! Нічого надприродного з баклажанами робити не потрібно, все дуже просто, швидко, моментально! Додатковий бонус для тих, хто не дуже любить баклажани, мариновані з оцтом, ці бубочка мають приголомшливий м’який смак, так як кислоту люб’язно надасть нам лимон. А лимонна кислота, як ви знаєте, набагато корисніше, ніж столовий оцет, набагато цікавіше і не надає страві безпардонний кислий присмак.
Інгредієнти для маринованих баклажан швидкого приготування:
- баклажани – 0,5 кг
- масло рослинне/оливкова – 2 ст. л.
- соєвий соус/сіль – 3-4 ст. л./0,5-1 ст. л.
- мед – 1 ст. л.
- лимонний сік – 3 ст. л.
- мікс із зелені (петрушка, кріп, кінза тощо. за смаком) – 1 пучок
- перець червоний гострий/чилі – 0,5 шт.
Мариновані баклажани швидкого приготування рецепт з фото:
Беремо баклажани міцні, пружні, середнього розміру, обрізаємо плодоніжку. Не зрізати шкірку. Розрізаємо кожен баклажан наполовину уздовж, якщо плід не дуже великий або на чотири, максимум шість частин, якщо баклажани у вас великі. Складаємо баклажанові шматочки в каструлю, наливаємо воду. Відварюємо в підсоленій воді не більше 7 хвилин. Якщо ви раніше відварювали баклажани на квашення, ви приблизно знаєте, якої структури вони повинні вийти після варіння. Вони ні в якому разі не повинні перетравитися і перетворитися в кашоподібні шматочки. Баклажани варимо до розм’якшення, але в теж час і до збереження пружності м’якоті. Якщо ви нарізали баклажани так, як було рекомендовано – 5-7 хвилин активно киплячій воді їм буде предостатньо. Відварені баклажани відразу ж вийняти, не залишаючи їх в окропі, залишити для охолодження. Можна приготувати такі баклажани і в пароварці, збільшивши відповідно час приготування на пару від 10 до 20 хвилин (залежить від сорту і розміру).
Поки баклажани варяться, приготувати зелений мікс із свіжої зелені, яка вам найбільше подобається – кріп, петрушка, кінза традиційно або доповніть свіжим базиліком, листочками м’яти, гілочками кропу.
Тепер зробимо лимонний маринад для баклажан швидкого приготування: змішаємо для нього масло і мед, а також лимонний сік і якісний соєвий соус. Про соєвий соус варто сказати, що у різних виробників вміст солі в ньому може змінюватись і досягати значної різниці, тому додайте соєвий соус за смаком або замініть/доповніть його звичайною сіллю.
Додаємо в маринад зелений мікс, додаємо тонкі кружечки подрібненого перцю чилі.
Відварені в підсоленій рідини і ще не остиглі баклажани ріжемо брусочками. Баклажани залишилися пружними – це нам і потрібно! Переходимо до швидкого маринування.
Кладемо брусочки баклажанів в суміш із зелені і лимонного маринаду, перемішуємо. Теплі баклажанові брусочки швидко вбирають масляний маринад з усією його смаковою гамою – солодким смаком меду, приємною кислинкою лимона, неагресивної гіркотою перцю чилі…
Можна пробувати і пригощатися як в холодному, так і теплому вигляді!
Мариновані баклажани швидкого приготування готові!
Смачного!