500 рецептів
Різне

Пиріг з яблуками і грушами – рецепт з фото

by admin 14 Серпня, 2017 No Comments

Яблучний пиріг – це десерт, який вже сам по собі створює в будинку справжнє свято шлунка і душі. Яблука настільки вдало поєднуються з солодким тістом, що рецепт навіть найпростішої яблучної випічки стає бестселером вашої кулінарної книги. Що вже говорити про такий шикарний рецепт пирога з яблуками і грушами в поєднанні з незмінною корицею, який сьогодні ми вам пропонуємо. З допомогою ніжного сметанного крему в багатошаровій створюється смачна солодка прошарок за своєю структурою нагадує стійкий пудинг, а вся ця яблучно-грушева нега обрамляється в хрустке пісочне тісто… незвичайно Смачно!

Пиріг з яблуками і грушами – інгредієнти:

  • яблука і груші – 3 шт.
  • сметана – 1 стакан
  • яйце – 2 шт.
  • крохмаль – 1,5 ст. л.
  • цукор – 1 склянка
  • кориця – за смаком
  • борошно – 2,5 склянки
  • сіль – 1 щіпка
  • ванілін – 2 щіпки
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • масло – 150 г

пиріг з яблуками і грушами - інгредієнти

Пиріг з яблуками і грушами в духовці – рецепт з фото:

Почнемо приготування пирога з пісочного тіста: для нього просіяти в підходящу глибоку ємність борошно через сито, наповнюючи і збагачуючи її повітрям. Відразу ж можна всипати дрібку солі, ванілін і розпушувач.

борошно

Масло для пирога дістаємо з морозилки (на крайній випадок – з холодильника, але не кімнатної температури!), рубаємо прямо на борошно дрібними шматочками.

борошно та олія

Тепер вбиваємо в поглиблення яйце, додаємо пів склянки цукру. Рубаємо ножем масло або розтираємо його виделкою, змішуючи попутно з іншими інгредієнтами.

яйце

Коли олійні шматочки стануть дрібніше – перетираємо в крихту і скріплюємо пісочне тісто в кулю. Можна таку трудомістку роботу довірити кухонному комбайну (залізна насадка «ніж»). Куля з тіста відразу ж потрібно відправити в холодильник. На всіх етапах приготування не допускайте танення тіста і виділення масла – так ваша випічка виявиться жорсткою і несмачною.

пісочне тісто

Так як для охолодження свіжоприготованого пісочного тіста нам буде потрібно не менше півгодини – є час підготувати фруктову начинку-асорті з яблук і груш, а також сметанний крем-заливку. Яблука і груші очищаємо від серцевин, за бажанням і в залежності від сортів – очищаємо від шкірки. Ріжемо, викладаючи на сковороду, великими шматочками довільної форми.

яблука і груші

Присипати яблука і груші цукром (2-3 ст. л.) і корицею. Повільно нагріти сковороду так, щоб цукор почав плавитися, а потім у цій карамельно-коричної суміші припускати і обволікати фруктові шматочки, перевертаючи лопаткою з боку в бік. Як тільки фрукти трохи розм’якнуть – вогонь вимкнути і дати охолонути.

цукор і кориця

Для приготування сметанною заливки змішати сметану, яйце, цукор, що залишився (або покласти цукру стільки, щоб було солодше), просіяти через сито крохмаль.

сметана яйце і цукор

Збити віночком, надаючи заливці бульбашкову і повітряну структуру, близько 2-3 хвилин.

сметанна заливка для пирога

Настав час збирати воєдино всі інгредієнти: для основи пирога взяти 2/3 від всієї порції охолодженого пісочного тіста, сформувати з нього в рознімної формі тонкий пласт з невеликими бортиками.

пісочна основа для пирога

Перекладаємо зі сковороди яблука і груші, якщо є невелика кількість соку – полити їм фрукти зверху.

яблучно-грушева начинка

Заливаємо карамелізовані з корицею яблука і груші сметанною заливкою.

пиріг з яблуками і грушами в сметанною заливці

З залишилася 1/3 порції тіста формуємо фігурні прикраси для пирога з допомогою формочок для печива. Розкладаємо фігурки на заливку і фрукти.

пиріг з яблуками і грушами з пісочного тіста

Випікаємо пиріг з яблуками і грушами в духовці близько 40-45 хвилин при 180-ти.

пиріг з яблуками і грушами в духовці

Потім вийняти, остудити і припорошити дрібної цукровою пудрою.

пиріг з яблуками і грушами рецепт з фото

Пиріг з яблуками і грушами в сметанною заливці готовий!

пиріг з яблуками і грушами

Смачного!

Інші рецепти:

Арахісова паста - рецепт в домашніх умовах з фото

Рецепт маринованої цвітної капусти швидкого приготування

Аджика з зеленого болгарського перцю на зиму - рецепт з фото

Калина протерта з цукром - рецепт

Котлети з перловки – рецепт з фото

Компот з обліпихи на зиму - рецепт

  • Previous Кави по-віденськи – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Помідори, мариновані з медом на зиму – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли