В сезон яблук зручно робити заготівлі про запас. Яблучний конфітюр з лимонним соком і ароматом кориці готується легко і швидко, зате як він знадобиться взимку – для начинки в пиріг, до оладок або млинців, тостів з білого хліба. Конфітюр з яблук на зиму – це найкраща апетитна яблучна закрутка, яка виходить завжди, економний і доступний варіант домашніх солодощів.
Інгредієнти для приготування конфітюру з яблук на зиму (банки 1 л):
- яблука (осінній сорт) – 1,5 кг
- цукор-пісок (рафінований) – 450 г
- ванільний цукор-пісок – 10 г
- лимонний сік – 70 мл
- цедра лимонна – 15 г
- кориця (паличка) – 1 шт.
- вода – 200 мл
Конфітюр з яблук на зиму – рецепт з фото:
Коли всі продукти будуть під рукою, займемося приготуванням яблучного конфітюру. Щоб він вийшов світлого прозорого кольору, краще брати осінні сорти яблук із щільною білою м’якоттю, знадобляться і недостиглі плоди з характерним кислим терпким присмаком. Корицю можна варіювати за смаком, замінивши паличку такою ж кількістю меленої спеції.
На першому етапі – фокус на яблука. Промиваємо їх водою, очистити шкірку і вирізаємо насінну коробку.
Нарізаємо яблука кубиком, складаємо в окрему посуд.
З лимона вичавлюємо сік через сито, щоб позбутися від кісточок.
Тепер додаємо у воду лимонний сік, заливаємо цим розчином» яблука. Якщо на свіжі нарізані шматочки яблук потрапить лимонна кислота, вони не потемніють.
Тепер переходимо до варінні яблучного конфітюру на зиму. В емальовану каструлю закладаємо шумівкою підготовлені скибочки яблук, зливаємо з-під них розведений лимонний сік, засипаємо цукром-піском. Кілька разів перетрясем каструлю, щоб розподілити цукор.
Ставимо на вогонь, двічі доводимо до кипіння. Час активного кипіння має становити 4-5 хвилин з перервою 10-15 хвилин на радість. Потім встановлюємо температуру на середній показник і варимо яблука приблизно 40 хвилин. Постійно помішуємо яблучну масу, знімаючи піну.
Час минув – закладаємо дрібно розтерту лимонну цедру. Залишаємо на плиті ще на півгодини, всі шматочки яблука розваряться, їх потрібно розім’яти дерев’яною ложкою до неоднорідної кашкоподібної маси.
Ванільний цукор і корицю закладаємо за пару хвилин до готовності конфітюру, перемішуємо.
У стерильну банку перекладаємо гарячий яблучний конфітюр.
Банку потрібно заповнити до верху, закупорити кришкою. Дати охолонути, не укутуючи в теплу ковдру, не перевертати. Зберігати при кімнатній температурі.
Конфітюр з яблук на зиму готовий!
Наш рецепт з фото доводить, що консервувати яблука дивно просто. Смачних вам заготовок!
Смачного!