500 рецептів
Різне

Самса з куркою – покроковий рецепт з фото

by admin 23 Серпня, 2017 No Comments

Самса – це дуже смачний рід випічки, яким поділилися з нами країни Середньої Азії. Самса поєднує в собі велику кількість соковитою начинки, яка загорнута в тонке листкове тісто. Начинка для приготування цих пиріжків може бути найрізноманітнішою. Але традиційно готують самсу з м’ясом, гарбузом, картоплею або сиром. Сьогодні ж ми хочемо поділитися з вами рецептом приготування самси з куркою. Така самса виходить ситним, соковитою і просто дуже смачною! Отже, приступимо.

Інгредієнти для приготування самси з куркою в духовці (10-12 шт.):

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 250 г
  • масло – 100 г
  • вода – 90-100 г
  • сіль – 0,25 ч. л.
  • яйце – 1 шт. (для змащування)
  • кунжут – за бажанням (для обсипання)

Для начинки:

  • курячі стегна – 800 г
  • цибуля – 2 шт. (великого розміру)
  • сіль, перець – за смаком

самса з куркою - інгредієнти

Самса з куркою – покроковий рецепт з фото:

Першим ділом займемося приготуванням тіста. Щоб тісто для самси вийшло ніжним, злегка листковим і м’яким, дуже важливо, щоб масло, вода і навіть руки були холодними. Тому масло відправляємо в морозильну камеру хвилин на 15-20, у воду додаємо кубики льоду або охолоджуємо в холодильнику, а руки ставимо під струмінь холодної води і охолоджуємо.

Всі інгредієнти підготували, можна замішувати тісто. У миску просіваємо все борошно і додаємо до неї щіпку солі. Рукою швидко перемішуємо і робимо в центрі невелике поглиблення.

борошно

Вершкове масло дістаємо з морозильної камери і натираємо його на крупній тертці прямо в миску з борошном і сіллю.

масло і борошно

Масло з борошном злегка перемішуємо, але не розтираємо до дрібної крихти! Масло повинно залишитися досить великими шматочками, так як саме ці шматочки під час випічки будуть плавитися, і розділяти наше тісто на шари.

розтерти

Вливаємо крижану воду і, як можна швидше, замішуємо тісто. До речі, воду відразу ж всю краще не додавати, так як борошно буває різна і, можливо, води вона візьме трохи менше.

тісто для самси з куркою

Готове тісто для самси перекладаємо в пакет, приминаем руками до стану коржі товщиною близько 2 см і відправляємо в холодильник на 45-60 хвилин.

тісто в пакеті

Поки тісто охолоджується, підготуємо начинку для пиріжків. З курячих стегон знімаємо шкіру і вирізаємо кісточки. Саму м’якоть і шматочки жиру нарізаємо невеликими шматочками.

куряче м'ясо

Дві великі цибулини очищаємо і нарізаємо дуже дрібним кубиком. За бажанням, щоб спростити цей процес, цибулину можете подрібнити за допомогою блендера.

подрібнений лук

Подрібнену курку і цибулю з’єднуємо разом. Щедро приправляємо перцем і солимо за смаком. Також, за бажанням, начинку можна додатково приправити улюбленими спеціями і сушеними/свіжими травами. Перемішуємо. Начинка для самси готова.

лук з куркою

Тісто дістаємо з холодильника і скачуємо в «ковбаску». Якщо раптом тісто дуже сильно застигло і ламається, тоді спершу залишаємо його на столі хвилин на 5, щоб воно зовсім небагато зігрілось. Ділимо тісто на 10-12 рівних частин (за бажанням, можете тісто розділити на більшу або меншу кількість порцій, в залежності від бажаних розмірів готових пиріжків).

тісто

Приступаємо до формування самси з куркою. Кожен шматочок тіста розкачуємо в круглу корж діаметром близько 11 см і товщиною близько 3 мм

розкачати

На центр коржі викладаємо 1 ст. л. з гіркою начинки.

начинка з курки

Формуємо коржі з трикутник, ретельно з’єднуючи краї тіста, як показано на фото.

закріпити краю

Сформовану самсу з куркою викладаємо на деко швом вниз. Відстань між пиріжками залишаємо невеликий (близько 2-3 см), під час випікання вони практично не зміняться в розмірі.

самса з куркою в духовці

Яйце злегка збовтуємо і змащуємо їм поверхню кожного трикутника.

змастити яйцем

Посипаємо їх зверху насінням кунжуту.

кунжут

Випікаємо самсу з куркою в духовці (заздалегідь розігрітій до 180 С) близько 35-40 хвилин. Готову випічку переносимо на решітку і даємо їй трохи охолонути.

самса з куркою покроковий рецепт з фото

Ось і все! Наша самса з куркою готова! Подавати самсу прийнято у гарячому вигляді, хоча, і повністю охолола вона також дуже смачна.

самса з куркою рецепт з фото

Смачного!

Інші рецепти:

Як зробити нугу в домашніх умовах? - Рецепт з фото

Пиріжки з горохом смажені на сковороді - Покроковий рецепт з фото

Мочені яблука - рецепт в домашніх умовах в бочці

Картопля по-селянськи в духовці (+ томлене м'ясо) - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Сирний штоллен – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Цукрова глазур для паски без яєць – рецепт з фото покроково8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки