Цукрова глазур – це невід’ємна частина не тільки великодніх пасок, але ще й всіляких булочок, пирогів і кексів. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам чудовий рецепт цукрової глазурі з желатином, в неї не входять сирі яєчні білки, тому вироби з неї можна без побоювання давати навіть малюкам. Така глазур без яєць готується легко і просто, вона швидко застигає, а при нарізуванні міцно тримається поверхні і не обсипається. Давайте приготуємо!
Щоб приготувати цукрову глазур для паски без яєць буде потрібно:
- цукор – пісок-180 г
- вода – 6 ст. л. (2 ст. л. для желатину, 4 ст. л. для сиропу)
- желатин (швидкорозчинний) – 5 г
- лимонний сік – 1-2 ч. л. (за бажанням)
Цукрова глазур для паски – рецепт з фото покроково:
2 ст. л. холодної кип’яченої води замочуємо швидкорозчинний желатин. Відставляємо його вбік на 4-5 хвилин, щоб він набух.
Тим часом у сотейник висипаємо цукровий пісок і додаємо до нього 4 ст. л. води (можна використовувати як холодну, так і гарячу).
Ставимо сотейник на вогонь і, обережно нахиляючи його в різні боки, добиваємося того, щоб весь цукор розчинився. Після закипання варимо цукровий сироп ще кілька хвилин.
Знімаємо його з вогню й даємо трохи охолонути (залишаємо буквально на 3-4 хвилини). Переливаємо сироп в ємність для збивання (робити це не обов’язково, всю роботу можна виконати в каструльці), додаємо до нього набряклий желатин і активно перемішуючи, домагаємося, щоб суміш стала однорідною.
Отриману суміш цукрового сиропу і желатину збиваємо міксером до отримання білосніжною густий цукрової глазурі (на цей етап піде близько 3 хвилин).
За бажанням, щоб згладити солодкість, додаємо в глазур трохи лимонного соку і коротко пробиваємо її міксером, щоб сік рівномірно розподілився. Також на цьому етапі, за бажанням, можна підфарбувати глазур барвником.
Ось і все! Цукрова глазур для паски без яєць готова! Використовуємо її відразу, так як за міру охолодження глазур починає схоплюватися скоринкою.
Покриваємо глазур’ю ароматні паски, булочки, кекси або прянички. Застигає цукрова глазур з желатином досить швидко, в середньому на це буде потрібно близько 10 хвилин, але багато залежить і від якості желатину, і від вологості в приміщенні.
Смачного!