Сьогодні пропонуємо приготувати улюблені всіма дріжджові булочки з сиром – сирні ватрушки. Для замісу дріжджового тіста використовуємо диво-хлібопічку, яка багато в чому спрощує роботу пекаря і істотно скорочує час расстойки. Але наш рецепт підходить і для замісу вручну. В цьому випадку спочатку активують дріжджі розводять з ложкою цукру у частині теплого молока), потім слідують покрокової інструкції.
Інгредієнти для приготування сирних ватрушок (10 шт):
- борошно пшеничне – 400 г
- цукор – 70 г
- сухі дріжджі – 5 г
- сіль – 5 г
- ванільний цукор – 10 г
- яйця курячі – 3 шт.
- масло – 50 г
- сир (не менш 9%) – 300 г
- молоко – 100 мл
Рецепт приготування сирних ватрушок з дріжджового тіста:
Першими в відерце вливаємо рідкі компоненти: трохи прогріте молоко, заздалегідь розтоплене і охолоджене вершкове масло, одне яйце.
Кидаємо ванільний цукор, половину норми цукру, щіпку солі.
Обов’язково просіваємо борошно пшеничне — всипаємо всю порцію відразу.
Останніми на борошняну гірку висипаємо гранули сухих дріжджів. Встановивши всередині хлібопічки, виставляємо режим замісу тіста і забуваємо про випічці на наступний годину-півтора. За цей час машина якісно замісить дріжджове тісто, включить обігрів і вже хвилин через двадцять від початку запуску почнеться розстойка. Пам’ятаємо, що після замісу тісто не чіпаємо, вікно хлібопічки не відкриваємо і зберігаємо температуру всередині.
За сигналом закінчення роботи виймаємо здобне тісто, ще трохи обминаємо на робочій поверхні і переходимо до формування майбутніх сирних ватрушок.
Розділивши, скачуємо кульки однакового розміру. У нашому прикладі вийшло 10 заготовок. Расстаиваем під серветкою ще 20-30 хвилин.
Для начинки ватрушок розтираємо сир з жирністю не менше 9%, залишки цукру, друге яйце.
Склянкою або іншим пристосуванням всередині колобків продавлюємо поглиблення.
Наповнюємо майбутні ватрушки сирною сумішшю.
Переносимо вироби на застелений пергаментом деко, змащуємо розведеним з водою останнім жовтком.
Випікаємо сирні ватрушки в розпеченій духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Остуджуємо випічку під тканої серветкою, за бажанням посипаємо цукровою пудрою, подаємо з какао, молоком та/або чаєм. Улюблені сирні ватрушки готові!
Смачного!