Готове листкове тісто надзвичайно популярне серед зайнятих господинь. І це зрозуміло, адже завдяки йому, можна дуже швидко подати до столу смачну і хрустку домашню випічку, яка збере за сімейним чаюванням всіх домочадців. Сьогодні ми пропонуємо приготувати слойки з яблуками за дуже простим рецептом. Вам не доведеться нічого скручувати, склювати і формувати, просто наріжте тісто і яблука, і в супроводі ароматною кориці відправте в духовку менш ніж на півгодини. До речі, в цьому рецепті цукор замінений на мед, це не тільки набагато корисніше, але ще і дуже смачно! Спробуйте і переконайтеся!
Щоб приготувати слойки з яблуками і медом буде потрібно:
- готове листкове тісто – 1 упаковка/450 г
- яблука – 2-4 шт.
- мед рідкий – 3 ст. л.
- кориця – 1/3 ч. ложки
- лимонний сік – 1 ст. л.
Слойки з медом і яблуками – рецепт з фото:
Готове листкове тісто залишаємо розморожуватися при кімнатній температурі. Якщо тісто у вас в декількох пластинах, то їх потрібно розкласти на столі окремо один від одного, інакше при розморожуванні вони можуть злипнутися.
Поки тісто для слойок розморожується, займемося яблуками. В залежності від розміру плодів, нам знадобиться від 2 до 4 штук. Для цього рецепта підійдуть абсолютно будь-які сорти яблук – кислі, солодкі та ін. Зрізаємо шкірку, видаляємо насінну коробочку, а м’якоть нарізаємо тонкими пластинками.
Як відомо, нарізане яблуко дуже швидко темніє. Щоб це запобігти, яблучні дольки можна збризнути соком лимона і перемішати.
Коли тісто розморозиться і буде готове до подальшої роботи, присипаємо стіл борошном, злегка розкачуємо листкове тісто в одному напрямку до товщини 2-3 мм і розрізаємо гострим ножем на невеликі прямокутники.
Лист, на якому будуть випікатися слойки з яблуками і медом, вистилаємо пергаментним папером і викладаємо шматочки тесту на деякій відстані один від одного. Не нехтуйте цим пунктом і обов’язково підкладіть пергамент, т. к. мед в процесі випічки може трохи підтікати і пригоріти до листу.
Тепер на листкове тісто викладаємо яблука. Кладемо яблучні скибочки внапуск, відступаючи з усіх країв приблизно по 1 див.
Яблука злегка присипаємо меленою корицею. Якщо ви не любите аромат цієї прянощі, просто пропустіть цей крок.
Тепер прийшов час полити слойки з яблуками медом. Лити потрібно трохи і тільки на яблука, т. к. надлишок меду при температурі гарячої «втече». Якщо у вас не знайшлося рідкого меду, то можна розігріти твердий мед в мікрохвильовці, і він набуде рідку консистенцію.
До цього часу духова шафа повинен бути розжарене до температури 200 градусів. Ставимо деко в духовку і випікаємо слойки з яблуками і медом з листкового тіста близько 25 хвилин.
За цей час слойки повинні трохи піднятися по краях і «зазолотиться». Знімаємо вироби з дека і даємо їм трохи охолонути.
Розливаємо чай і подаємо! Наші слойки з яблуками і медом готові!
Смачного!