За останню пару десятків років випічка з морквою стала особливо популярною у всьому світі, а все завдяки моді на здорове харчування. Адже така випічка не тільки смачна, але ще й дуже корисна. Тому на найближчий свято, пропонуємо порадувати своїх близьких смачним морквяним тортом з волоськими горіхами і вершковим кремом. Такий торт виходить неймовірно ніжним, соковитим, ароматним і дуже ситним, тому навіть маленьким тортом можна нагодувати велику компанію ласунів. А щоб урізноманітнити смак, крім горіхів у тісто можна додати родзинки, курагу або чорнослив.
Інгредієнти для приготування морквяного торта (на форму діаметром 22 см):
Для тіста:
- морква – 250 г
- борошно пшеничне – 220 г
- яйця курячі – 3 шт. (великого розміру)
- цукор – 150 г
- мед – 25 г (рідкий)
- рослинне масло – 150 г
- волоські горіхи – 100 г
- кориця – 1 ч. л.
- розпушувач – 2 ч. л. (без гірки)
- сода – 0,25 ч. л.
Для крему:
- вершковий сир – 350 г
- вершки для збивання (від 33%) – 220 г
- цукрова пудра – 70 г (або за смаком
- кориця – 1 ч. л. (або ванільний цукор)
Для обсипання:
- волоські горіхи – 100 г
Рецепт приготування морквяного торта:
Приготуйте тісто для морквяного пирога/бісквіта. Для цього спершу моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Для приготування бісквіта вам знадобиться 250 г натертої моркви.
Волоські горіхи подрібніть будь-яким зручним для вас способом. Швидше всього зробити це за допомогою качалки. Для цього горіхи висипте в щільний пакет і прокотитеся по них качалкою. Якщо ж будете збивати горіхи з допомогою кухонного комбайна, то не перетворюйте їх в «борошно», горіхи повинні залишитися шматочками.
У миску розбийте три великих курячих яйця (якщо яйця дрібні, тоді візьміть чотири штуки) і всипте до них 150 г цукру.
Збивайте міксером яйця протягом 5 хвилин на максимальній швидкості. За цей час вони повинні перетворитися в дуже пишну і густу масу.
Додати в яєчну масу рослинне масло (краще беріть без яскравого смаку та запаху) і рідкий мед. Якщо у вас зацукрований мед, тоді прогрійте його в мікрохвильовці, щоб він розтанув. Перемішайте віночком.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, корицею. Просійте разом і в кілька прийомів введіть в рідкі інгредієнти.
перемішайте Віночком до отримання гладкого і густого тесту.
Введіть в тісто терту моркву.
В самому кінці додайте волоські горіхи і перемішайте.
Форму діаметром 22 см вистелити папером або змастіть шматочком вершкового масла і присипте тонким шаром борошна. Наповніть форму тестом. До речі, так як пиріг виходить досить високим, то для його випічки можете взяти форму більшого діаметра (23-24 см).
Випікайте морквяний бісквіт для торта при 170-180 С протягом 45-50 хвилин. Час може відрізнятися в залежності від особливостей вашої духовки і форми, в якій буде випікатися пиріг, тому готовність обов’язково перевірте дерев’яної шпажкою, якщо нею проткнути центр бісквіта, вона повинна виходити без слідів мокрого тесту. Якщо раптом верх пирога сильно зарум’яниться, а серединка ще сира, то прикрийте верхівку листом фольги.
Готовий морквяний бісквіт вийміть з форми і перенесіть на решітку. У такому вигляді залиште до повного охолодження.
Повністю остиглий бісквіт розрізати на 3 рівних коржа.
Приготуйте крем для морквяного торта. Для цього добре охолоджені жирні вершки збийте до отримання густого і стійкого крему. Тільки будьте уважні і не «перебити» їх, інакше можете отримати олію.
В мисці великого обсягу змішайте вершковий сир, корицю і цукрову пудру.
Збийте суміш міксером протягом 1 хвилини.
Під збитий вершковий сир з цукровою пудрою вмішайте частинами збиті вершки.
Перемішайте до повної однорідності. Крем для торта готовий!
Зберіть морквяний торт: на блюдо викладіть один корж покрити його шаром вершкового крему. Далі викладіть другий корж і також покрийте його кремом.
Зверху викладіть останню частину бісквіта рівною стороною вгору.
Рештою намажте кремом торт з боків і зверху.
Прикрасьте морквяний торт по своєму смаку. Як для прикладу, боки і центр торта можете присипати крупнорублеными горіхами, а по краю відсадити крем з допомогою кондитерського мішка у вигляді завитків.
Готовому дайте торту просочитися протягом 1-2 годин і можете подавати.
Дивний морквяний торт готовий!
Смачного!