500 рецептів
Випічка

Морквяний торт – Покроковий рецепт з фото

by admin 26 Липня, 2017 No Comments

За останню пару десятків років випічка з морквою стала особливо популярною у всьому світі, а все завдяки моді на здорове харчування. Адже така випічка не тільки смачна, але ще й дуже корисна. Тому на найближчий свято, пропонуємо порадувати своїх близьких смачним морквяним тортом з волоськими горіхами і вершковим кремом. Такий торт виходить неймовірно ніжним, соковитим, ароматним і дуже ситним, тому навіть маленьким тортом можна нагодувати велику компанію ласунів. А щоб урізноманітнити смак, крім горіхів у тісто можна додати родзинки, курагу або чорнослив.

Інгредієнти для приготування морквяного торта (на форму діаметром 22 см):

Для тіста:

  • морква – 250 г
  • борошно пшеничне – 220 г
  • яйця курячі – 3 шт. (великого розміру)
  • цукор – 150 г
  • мед – 25 г (рідкий)
  • рослинне масло – 150 г
  • волоські горіхи – 100 г
  • кориця – 1 ч. л.
  • розпушувач – 2 ч. л. (без гірки)
  • сода – 0,25 ч. л.

інгредієнти для тіста

Для крему:

  • вершковий сир – 350 г
  • вершки для збивання (від 33%) – 220 г
  • цукрова пудра – 70 г (або за смаком
  • кориця – 1 ч. л. (або ванільний цукор)

Для обсипання:

  • волоські горіхи – 100 г

інгредієнти для крему

Рецепт приготування морквяного торта:

Приготуйте тісто для морквяного пирога/бісквіта. Для цього спершу моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Для приготування бісквіта вам знадобиться 250 г натертої моркви.

терта морква

Волоські горіхи подрібніть будь-яким зручним для вас способом. Швидше всього зробити це за допомогою качалки. Для цього горіхи висипте в щільний пакет і прокотитеся по них качалкою. Якщо ж будете збивати горіхи з допомогою кухонного комбайна, то не перетворюйте їх в «борошно», горіхи повинні залишитися шматочками.

волоські горіхи

У миску розбийте три великих курячих яйця (якщо яйця дрібні, тоді візьміть чотири штуки) і всипте до них 150 г цукру.

яйця і цукор

Збивайте міксером яйця протягом 5 хвилин на максимальній швидкості. За цей час вони повинні перетворитися в дуже пишну і густу масу.

збиті яйця

Додати в яєчну масу рослинне масло (краще беріть без яскравого смаку та запаху) і рідкий мед. Якщо у вас зацукрований мед, тоді прогрійте його в мікрохвильовці, щоб він розтанув. Перемішайте віночком.

масло і мед

Борошно змішайте з розпушувачем, содою, корицею. Просійте разом і в кілька прийомів введіть в рідкі інгредієнти.

борошно

перемішайте Віночком до отримання гладкого і густого тесту.

бісквітне тісто

Введіть в тісто терту моркву.

морква

В самому кінці додайте волоські горіхи і перемішайте.

горіхи

Форму діаметром 22 см вистелити папером або змастіть шматочком вершкового масла і присипте тонким шаром борошна. Наповніть форму тестом. До речі, так як пиріг виходить досить високим, то для його випічки можете взяти форму більшого діаметра (23-24 см).

морквяне тісто

Випікайте морквяний бісквіт для торта при 170-180 С протягом 45-50 хвилин. Час може відрізнятися в залежності від особливостей вашої духовки і форми, в якій буде випікатися пиріг, тому готовність обов’язково перевірте дерев’яної шпажкою, якщо нею проткнути центр бісквіта, вона повинна виходити без слідів мокрого тесту. Якщо раптом верх пирога сильно зарум’яниться, а серединка ще сира, то прикрийте верхівку листом фольги.

морквяний бісквітГотовий морквяний бісквіт вийміть з форми і перенесіть на решітку. У такому вигляді залиште до повного охолодження.

морквяний пиріг

Повністю остиглий бісквіт розрізати на 3 рівних коржа.

коржі для морквяного торта

Приготуйте крем для морквяного торта. Для цього добре охолоджені жирні вершки збийте до отримання густого і стійкого крему. Тільки будьте уважні і не «перебити» їх, інакше можете отримати олію.

збиті вершки

В мисці великого обсягу змішайте вершковий сир, корицю і цукрову пудру.

вершковий сир

Збийте суміш міксером протягом 1 хвилини.

збитий вершковий сир

Під збитий вершковий сир з цукровою пудрою вмішайте частинами збиті вершки.

крем

Перемішайте до повної однорідності. Крем для торта готовий!

вершковий крем

Зберіть морквяний торт: на блюдо викладіть один корж покрити його шаром вершкового крему. Далі викладіть другий корж і також покрийте його кремом.

збірка торта

Зверху викладіть останню частину бісквіта рівною стороною вгору.

морквяний торт з вершковим кремом

Рештою намажте кремом торт з боків і зверху.

торт

Прикрасьте морквяний торт по своєму смаку. Як для прикладу, боки і центр торта можете присипати крупнорублеными горіхами, а по краю відсадити крем з допомогою кондитерського мішка у вигляді завитків.

морквяний торт з волоськими горіхами

Готовому дайте торту просочитися протягом 1-2 годин і можете подавати.

морквяний торт фото

Дивний морквяний торт готовий!

морквяний торт

Смачного!

Інші рецепти:

Класичний хворост

Вівсяне печиво без яєць і молока - Покроковий рецепт з фото

Шоколадне тістечко - Покроковий рецепт з фото

Бісквітний торт – дуже смачний і простий рецепт з фото покроково

Щербет з арахісом - рецепт в домашніх умовах

Рогалики з горіховою начинкою - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Як зробити чорнослив в домашніх умовах в духовці (з фото)8 років ago
  • Next Як сушити вишню електросушарці?8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли