500 рецептів
Випічка

Торт «Рижик» зі сметанним кремом – Покроковий рецепт з фото

by admin 29 Серпня, 2017 No Comments

Рецепт цього торта можна знайти в записниках наших мам і бабусь. З тих часів «Рижик» майже не змінився, тільки соду в рецепті замінили на більш зручний розпушувач. Продукти для приготування цього десерту більш ніж доступні, рецепт неймовірно простий. «Осучаснити» торт можна за допомогою різних прикрас у вигляді грон смородини або вишень, смак яких буде ідеально поєднуватися зі сметанним кремом.

Інгредієнти для приготування торта Рижик зі сметанним кремом:

  • борошно пшеничне – 260 г
  • мед – 2 ст. л.
  • волоські горіхи (або будь-які інші) – 0,5 склянки
  • яйця курячі – 2 шт.
  • розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
  • цукор – 1 склянка
  • масло вершкове – 70 г
  • сметана (будь-якої жирності) – 350 мл

торт рижик зі сметанним кремом - інгредієнти

Рецепт приготування торта Рижик зі сметанним кремом покроково:

В кухлик кладемо вершкове масло і мед. Підігріваємо інгредієнти на малому вогні до кипіння.

мед з маслом

Потім, інтенсивно розмішуючи дерев’яною ложкою, доводимо суміш до бурштинового кольору і прибираємо кухлик з плити.

розтоплене масло з медом

У великій мисці або каструлі змішуємо 2 яйця, 0,5 склянки цукру.

яйця і цукор

Збиваємо яєчну суміш за допомогою міксера, потім змішуємо з вже остившім вмістом ковшика (масло і мед).

збиті яйця з цукром

Волоські горіхи злегка рубаємо блендером або будь-яким іншим зручним способом.

волоські горіхи

Додаємо в рідку складову тесту просіяне пшеничне борошно з розпушувачем. Пересипаємо подрібнені горіхи в миску услід за борошном. За допомогою ложки або лопатки замішуємо тісто, консистенція якого буде нагадувати густий мед.

тісто з горіхами

Підготуємо форму для випікання бісквітів невеликого діаметру. Слід застелити дно пергаментом, а внутрішню частину стінок змастимо маслом. Розділимо тісто на 3 рівні частини і по черзі спечемо 3 коржі для торта, кожен раз наповнюючи тестом форму для випічки. Приблизний час випікання кожного коржа – 8-10 хвилин (до рум’яної поверхні). Після вилучення коржів з форми викладаємо їх на стіл вниз «обличчям».

тісто для бісквіту

Обрізаємо краю готових коржів, вибравши в якості лекала круглу тарілку. Обрізки подрібнюємо в блендері.

коржі для торта рижик

Готуємо сметанний крем для торта Рижик. Сметану збиваємо з цукром. При бажанні крем можна довести до кипіння, в такому разі його консистенція буде більше нагадувати згущене молоко.

цукор і сметана

Збираємо торт Рижик: спочатку змащуємо коржі сметанним кремом, по черзі накладаючи їх один на одного.

торт рижик зі сметанним кремом

Потім обмазуємо їм боки і поверхня торта.

торт зі сметанним кремом

Крихтами від обрізків коржів посипаємо поверхню і боки торта.

торт рижик зі сметанним кремом фото

Витримуємо готовий торт в холодильнику не менше 1 години.

торт рижик зі сметанним кремом

При бажанні можна прикрасити тортик шматочками фруктів або ягід. Торт «Рижик» зі сметанним кремом готовий!

торт рижик зі сметанним кремом

Приємного чаювання!

Інші рецепти:

Капкейки «Тірамісу» - Покроковий рецепт з фото

Пиріг з сардельками і картоплею - Покроковий рецепт з фото

Шоколадний брауні в мультиварці - Покроковий рецепт з фото

Брауні з какао (без шоколаду) - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Абрикосовий сік у домашніх умовах на зиму – Покроковий рецепт з фото7 років ago
  • Next Свинина з часником і горіхами в духовці – Покроковий рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки