Сьогодні хочемо поділитися з вами таким простим і по-домашньому затишним рецептом торта «Панчо». Для його приготування вам не знадобляться дорогі продукти, так і весь процес готування настільки легкий, що з ним впорається навіть дитина. У готовому вигляді торт «Панчо» виходить дуже ніжним, вологим і ситним. Із зазначеної кількості продуктів торт виходить досить великий, вагою трохи більше 2 кг, тому їм можна нагодувати велику компанію рідних і друзів.
Інгредієнти для приготування торта Панчо (об’єм 250 мл склянки):
Для тіста:
- борошно пшеничне – 2,5 склянки
- цукор – 2 склянки
- яйця курячі – 4 шт. (великого розміру)
- молоко – 1 стакан
- рослинна олія без запаху – 1 склянку
- какао-порошок – 1 ст. л. з невеликою гіркою
- розпушувач – 11 г
Для крему:
- сметана 20% – 1 кг
- цукор – 1 склянка або за смаком
- желатин порошковий – 20 г
- фруктовий сироп або вода – 200 мл
- консервовані персики (ананаси) – 400 г
Для глазурі:
- темний шоколад – 60 г
- вершки 20% – 3 ст. л.
- масло – 20 г
Рецепт приготування торт Панчо:
Приготуйте тісто. У миску розбийте 4 яйця і додайте цукровий пісок.
Міксером на високій швидкості збийте їх протягом 7-8 хвилин. Яєчна маса повинна перетворитися в густу і пишну піну.
Переведіть міксер на мінімальну швидкість і по черзі вмішайте склянку молока і склянку олії.
Борошно просіяти з розпушувачем і всипте в яєчну суміш.
Віночком ретельно розмішайте до отримання гладкого тіста.
Глибокий лист розміром 35х40 см застеліть папером для випічки. Половину отриманого тесту вилийте з одного боку на деко. Якщо такого великого листа в наявності немає, то для випічки коржів вам буде потрібно дві форми діаметром 24 див Одну з форм наповніть половиною світлого тесту.
У тісто додайте какао-порошок.
І розмішайте віночком до гладкості.
Отриманим шоколадним тестом заповніть решту вільну половину на великому деку або заповніть другу форму.
Випікайте корж для торта Панчо в розігрітій до 180 С духовці до проби «на суху сірник» (близько 30-50 хвилин в залежності від обраних форм і можливостей вашої духовки). Готовий корж перенесіть на решітку і залиште до повного охолодження.
З остиглого коржа виріжте основу торта діаметром 24 див.
Підставу за бажанням розріжте на 2 коржа, щоб зробити його тонше.
Решта обрізки коржа наріжте на невеликі шматочки.
Приготуйте крем для торта Панчо. Для цього желатин залийте сиропом з консервованих фруктів або просто водою. Залиште на 5-10 хвилин, щоб він набух.
Тим часом можете нарізати половинки консервованих персиків на невеликі шматочки. Якщо будете використовувати ананаси, тоді для зручності відразу купуйте консервовані шматочками.
Набряклий желатин, доведіть до повного розчинення в мікрохвильовці або на водяній бані. Коли будете нагрівати, стежте, щоб розчин желатину не закипів. Якщо будете прогрівати в мікрохвильовці, то кожні 5-10 секунд ємність з желатином діставайте і перемішуйте і так до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.
У сметану додайте цукор і вінчиком або міксером ретельно збийте, щоб цукор повністю розчинився.
Через сито влийте тепле желатиновий розчин і ретельно розмішайте, щоб він розподілився в кремі.
Сформуйте торт Панчо: кругле підставу перекладіть на блюдо, де будете збирати торт. Покрийте його рівномірним шаром сметанного крему.
Поверх викладіть шматочки бісквіта і персиків.
Покрийте їх шаром сметанного крему. Таким чином, зберіть весь торт Панчо у вигляді гірки. Шматочки бісквіта під час складання укладайте щільно, щоб у торті не було порожнеч, і він добре тримав форму.
Коли весь торт буде готовий, покрийте його зверху залишками сметанного крему. У такому вигляді торт Панчо відправте в холодильник на кілька годин, а краще на 5-6 годин, щоб желатин повністю застиг.
Готовий торт покрити шоколадною глазур’ю. Для її приготування вершки нагрійте в мікрохвильовці і додайте до поламаній шоколаду. Перемішайте. Якщо тепла від вершків недостатньо і шоколад повністю не розчинився, нагрівайте суміш протягом 5-10 секунд в мікрохвильовій печі і постійно перемішуйте.
Додайте шматочок вершкового масла і перемішувати до тих пір, поки він повністю не розійдеться в шоколадній масі.
Прикрасьте торт шоколадною глазур’ю і відправте в холодильник на 30 хвилин або більше, щоб глазур застигла.
Торт Панчо готовий! Можна подавати до столу.
Ось так цей тортик виглядає в розрізі:
Смачного!