Цибульні пироги бувають різними – і не тільки з самим цибулею, але і з іншими різноманітними добавками. Найшвидший спосіб нагодувати ситно і смачно – це спекти пісочний цибульний пиріг з ковбасою. Крім ковбаси тут використовується плавлений сир, він надає начинки пирога дуже приємну структуру, що важливо для загального враження від рецепту. Єдиний, але важливий наш рада по приготуванню – візьміть якісну варену ковбасу або спробуйте приготувати варену ковбасу дома, а потім її використовувати в приготуванні цього пирога. Від цього залежить смак страви, так і ваше самопочуття в цілому!
Інгредієнти для приготування цибульного пирога з ковбасою:
Для тіста:
- пшеничне борошно – 1 склянка
- куряче яйце – 1 шт.
- масло розм’якшене – 100 г
- сметана – 1 ст. л.
- сода, гашене оцтом – 0,5 ч. л.
- сіль – 1-2 щіпки
Для начинки:
- ковбаса варена – 350-400 г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- куряче яйце – 2 шт.
- плавлений сир – 2 шт./200 г
- твердий сир – 50 г
- часник – 2-3 зубчики
- зелень свіжа – 1 пучок
Рецепт приготування цибульного пирога з ковбасою:
Для приготування тіста у мисці змішати з допомогою віночка вказану кількість сметани і яйце, злегка збити, додавши пару щіпок солі.
Влити рідину з погашеної оцтом соди і покласти м’яке вершкове масло, продукти перемішати.
Просіяти в миску з маслом, сметаною і яйцем борошно, замісити еластичне пісочне тісто (місити не більш ніж 2-3 хвилини, інакше стане «гумовим»).
Руками розподілити тісто по круглій формі, формуючи обов’язково бортики, наколоти виделкою по всій поверхні і помістити форму в гарячу духовку (200 градусів) на 13-15 хвилин. Завдяки такому прийому корж-основа збереже всі хрусткі властивості і не розм’якне від начинки.
Приготуємо начинку для пирога: цибулини (візьміть краще найбільші) тонко нарізати півкільцями або четвертинками кільця, обсмажити на маслі в сковороді, поки цибуля не стане дуже м’яким, набуде особливого цибульний аромат і солодкуватий смак. Недожаренный цибулю, який буде в готовому пирозі неприємно хрустіти або різко пахнути, тут абсолютно неприйнятний.
Поки цибуля досягає потрібного стану на сковороді, варену ковбасу нарізати тонкими смужками-брусочками і додати до цибулі тоді, коли той буде готовий. Тепер необхідно обсмажити цибулю і ковбасу разом близько 4-5 хвилин, а потім додати подрібнений часник.
Плавлені сирки нарізати невеликими кубиками, перекласти в сковороду. Туди ж відправити дрібно подрібнену зелень. Продовжувати готувати, поки сирок не почне танути, близько 3 хвилин, помішуючи.
Коли вся маса стане м’якою і в’язкої – додати по одному яйцю і швидко розмішати, щоб жовток і білок не встигли згорнутися. Начинка для цибульного пирога готова!
Коли основа для пирога дійде до напівготовності в духовці – перекласти в неї начинку, присипавши зверху твердим сиром.
Завершити запікання пирога при 200 градусах ще близько 10-15 хвилин.
Ароматний і ситний цибульний пиріг з ковбасою готовий!
Смачного!