500 рецептів
Випічка

Тертий пісочний пиріг з варенням – Покроковий рецепт з фото

by admin 22 Серпня, 2017 No Comments

Домашня випічка вносить у процес чаювання особливу теплоту і душевність. І зовсім необов’язково пекти торт або іншу складну випічку, можна приготувати що-небудь просте і швидке, наприклад, тертий пісочний пиріг. Готується він з продуктів, які не треба купувати заздалегідь, так як вони практично у кожної домогосподарки завжди є в наявності. Просто і дуже смачно – ось точний опис цього пирога.

Інгредієнти для приготування тертого пісочного пирога з варенням:

  • борошно пшеничне – 300-330 г
  • маргарин – 200 г
  • яйця курячі (дрібні) – 2 шт.
  • цукор – 160 г
  • розпушувач – 6 г
  • густе варення – за смаком

тертий пісочний пиріг з варенням - інгредієнти

Рецепт приготування тертого пісочного пирога з варенням:

Для початку змішуєте борошно з пекарським порошком (розпушувачем для тесту). А потім просеиваете отриману суху суміш в звичайну містку чашу.

борошно

На крупній тертці трете підморожений в морозильній камері маргарин і перетираєте масу руками до крихти.

борошно та олія

Робите в перетертої суміші поглиблення і введіть збиті з цукром яйця.

збиті яйця

Швиденько замішуєте пісочне тісто для тертого пирога. Спочатку воно буде чіплятися до рук, але потім вымесится і стане м’яким і еластичним. Борошна можна додати, але тільки зовсім трохи, інакше тісто стане «забитим». Скатываете тісто в кулю, від якого відокремлюєте приблизно четверту частину. Обидва кульки завертаєте в плівку і забираєте: великий – в холодильник, а маленький – в морозилку.

пісочне тісто для тертого пирога

Через півгодини дістаєте основний кулька, тісто захолола і стало ще більш еластичною. Берете форму для випічки, дно якої або простилаете пергаментом, або змащуєте маслом і обсыпаете борошном. Потім пальцями розтягуєте пісочне тісто в корж з бортиками. Стежте, щоб тісто лягло рівномірно, без горбів.

основа для пирога

І викладаєте на нього шар варення. Варення для цього тертого пирога можете взяти будь-який, головне, щоб воно було густуватим і трохи з кислинкою. Тоді пиріг не вийде приторно-солодким.

варення

Потім з морозилки дістаєте маленький шматочок тесту, який злегка затвердів від морозу. І швиденько трете, поки він знову не розм’як, на крупній тертці. Отриману стружку розподіляєте за варенню і відправляєте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.

пісочний пиріг з варенням

Випікається такий пісочний пиріг з варенням близько 25-30 хвилин. Слідкуйте по бортику пирога, він повинен підрум’янитися. Але не пересушите!

тертий пиріг з варенням на пісочному тісті

Дістаєте ароматний і апетитний пиріг з форми, дати йому охолонути до теплоти і приступаєте до чаювання. Цей пиріг з варенням залишається м’яким навіть на наступний день, хоча до нього він рідко «доживає».

тертий пісочний пиріг з варенням

Смачного!

Інші рецепти:

Солодкий мавпячий хліб - Покроковий рецепт з фото

Бісквітний торт – дуже смачний і простий рецепт з фото покроково

Шоколадний чізкейк – рецепт з фото покроково

Хрустке вівсяне печиво - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Сирні кульки у фритюрі – Покроковий рецепт з фото7 років ago
  • Next Буряковий суп-пюре – Покроковий рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки