Домашня випічка вносить у процес чаювання особливу теплоту і душевність. І зовсім необов’язково пекти торт або іншу складну випічку, можна приготувати що-небудь просте і швидке, наприклад, тертий пісочний пиріг. Готується він з продуктів, які не треба купувати заздалегідь, так як вони практично у кожної домогосподарки завжди є в наявності. Просто і дуже смачно – ось точний опис цього пирога.
Інгредієнти для приготування тертого пісочного пирога з варенням:
- борошно пшеничне – 300-330 г
- маргарин – 200 г
- яйця курячі (дрібні) – 2 шт.
- цукор – 160 г
- розпушувач – 6 г
- густе варення – за смаком
Рецепт приготування тертого пісочного пирога з варенням:
Для початку змішуєте борошно з пекарським порошком (розпушувачем для тесту). А потім просеиваете отриману суху суміш в звичайну містку чашу.
На крупній тертці трете підморожений в морозильній камері маргарин і перетираєте масу руками до крихти.
Робите в перетертої суміші поглиблення і введіть збиті з цукром яйця.
Швиденько замішуєте пісочне тісто для тертого пирога. Спочатку воно буде чіплятися до рук, але потім вымесится і стане м’яким і еластичним. Борошна можна додати, але тільки зовсім трохи, інакше тісто стане «забитим». Скатываете тісто в кулю, від якого відокремлюєте приблизно четверту частину. Обидва кульки завертаєте в плівку і забираєте: великий – в холодильник, а маленький – в морозилку.
Через півгодини дістаєте основний кулька, тісто захолола і стало ще більш еластичною. Берете форму для випічки, дно якої або простилаете пергаментом, або змащуєте маслом і обсыпаете борошном. Потім пальцями розтягуєте пісочне тісто в корж з бортиками. Стежте, щоб тісто лягло рівномірно, без горбів.
І викладаєте на нього шар варення. Варення для цього тертого пирога можете взяти будь-який, головне, щоб воно було густуватим і трохи з кислинкою. Тоді пиріг не вийде приторно-солодким.
Потім з морозилки дістаєте маленький шматочок тесту, який злегка затвердів від морозу. І швиденько трете, поки він знову не розм’як, на крупній тертці. Отриману стружку розподіляєте за варенню і відправляєте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікається такий пісочний пиріг з варенням близько 25-30 хвилин. Слідкуйте по бортику пирога, він повинен підрум’янитися. Але не пересушите!
Дістаєте ароматний і апетитний пиріг з форми, дати йому охолонути до теплоти і приступаєте до чаювання. Цей пиріг з варенням залишається м’яким навіть на наступний день, хоча до нього він рідко «доживає».
Смачного!