Сьогодні ми будемо пекти простий, але неймовірно ніжний і дуже смачний бісквітний торт. Взагалі, для приготування домашнього бісквітного торта досить спекти класичний бісквіт, розрізати його на кілька коржів і прошарувати будь-яким кремом. Абсолютно ніякої складності. Ось і наш рецепт бісквітного торта в домашніх умовах з фото покроково настільки простий, що доступний в приготуванні навіть недосвідченому кулінару. А щоб надати торту деяку родзинку, наситимо бісквіт коньячної просоченням і додамо шар вишневого джему. Виходить чудове поєднання, спробуйте і оцініть!
Як спекти бісквітний торт в домашніх умовах – інгредієнти:
- яйця курячі – 4 шт. (бажано домашні)
- цукор дрібний – 180 г
- борошно – 150 г
- розпушувач – 5 г
- вишневий джем – 250 г
- вершки жирністю 33-35 % – 500 мл
- цукрова пудра – 90 г
- шоколад гіркий – 1 плитка
Для просочення:
- цукор – 60 г
- вода – 120 мл
- коньяк – 50 мл
Бісквітний торт – дуже смачний і простий рецепт з фото покроково:
Беремо чашу місткого обсягу, розбиваємо в неї домашні яйця і засипаємо дрібний цукровий пісок.
Потім включаємо міксер і просто збиваємо цю цукрово-яєчну масу. Збиваємо близько 8-10 хвилин до пишної щільності.
Потім вводимо в масу просіяне з розпушувачем борошно.
Вводимо невеликими порціями, акуратно перемішуючи повітряну масу широкої лопаткою. Стежимо за борошняними грудочками, їх не повинно залишитися в тесті.
Дбайливо перекладаємо бісквітне тісто у форму (21-22 см), дно якої обов’язково вкриваємо пекарським пергаментом. Випікаємо бісквітний корж для торта 40 хвилин при 170 градусах. В духовку під час випічки не заглядаємо, інакше бісквіт відразу ж втратить обсяг.
Дістаємо бісквіт з форми, коли він повністю охолоне.
Прикриваємо бісквітний корж серветкою і даємо пару годин полежати, а вже потім розрізаємо довгим гострим ножем на три пласта.
Тепер коньячна просочення. Робимо її, поки випечений бісквіт остигає і відлежується. Висипаємо цукор у воду й варимо пару хвилин на тихому кипінні, охолоджуємо отриману солодку воду і вливаємо коньяк.
Для крему просто збиваємо жирні вершки з додаванням цукрової пудри. Отримуємо повітряний вершковий крем.
Починаємо збирати наш простий і смачний бісквітний торт. Нижній корж просочуємо трохи або зовсім не просочуємо.
Потім викладаємо на нього весь вишневий джем і розрівнюємо по всьому коржу рівномірним шаром. Замість вишневого джему можна взяти і який-небудь інший, головне, щоб в його смаку була присутня невелика кислинка.
Потім поверх джему викладаємо 1/3 частина вершкового крему і акуратно накриваємо другим коржем.
Другий шар добре просочуємо коньячної просоченням і змащуємо кремом. Накриваємо бісквітний торт останнім коржем, який теж просочуємо, але тільки з нижньої сторони.
І верх і боки зібраного торта обмазуємо кремом і обсипаємо тертим шоколадом. Своїм терпким смаком він ідеально підкреслить вершкову ніжність крему і доповнить коньячне післясмак бісквітних коржів.
При цьому верх торта можна обсипати повністю, а можна залишити по колу порожній ділянку і викласти на ньому фігурні візерунки із залишків крему. Виходить красиво і нарядно.
Відправляємо готовий торт на полицю холодильника для просочення і закріплення форми. Через 5-6 годин торт вже можна розрізати і подавати з чаєм. Як бачите, спекти бісквітний торт в домашніх умовах зовсім не складно! Наш рецепт з фото це підтверджує!
Смак у цього торта дивовижний: ніжний солодкуватий крем відтіняється кислинкою вишневого джему, а завершує смакову композицію терпкий присмак гіркого шоколаду і легка коньячна нотка. Бісквітний торт, дуже смачний і простий, готовий!
Смачного!