500 рецептів
Випічка

Бісквітний торт – дуже смачний і простий рецепт з фото покроково

by admin 1 Вересня, 2017 No Comments

Сьогодні ми будемо пекти простий, але неймовірно ніжний і дуже смачний бісквітний торт. Взагалі, для приготування домашнього бісквітного торта досить спекти класичний бісквіт, розрізати його на кілька коржів і прошарувати будь-яким кремом. Абсолютно ніякої складності. Ось і наш рецепт бісквітного торта в домашніх умовах з фото покроково настільки простий, що доступний в приготуванні навіть недосвідченому кулінару. А щоб надати торту деяку родзинку, наситимо бісквіт коньячної просоченням і додамо шар вишневого джему. Виходить чудове поєднання, спробуйте і оцініть!

Як спекти бісквітний торт в домашніх умовах – інгредієнти:

  • яйця курячі – 4 шт. (бажано домашні)
  • цукор дрібний – 180 г
  • борошно – 150 г
  • розпушувач – 5 г
  • вишневий джем – 250 г
  • вершки жирністю 33-35 % – 500 мл
  • цукрова пудра – 90 г
  • шоколад гіркий – 1 плитка

Для просочення:

  • цукор – 60 г
  • вода – 120 мл
  • коньяк – 50 мл

інгредієнти

Бісквітний торт – дуже смачний і простий рецепт з фото покроково:

Беремо чашу місткого обсягу, розбиваємо в неї домашні яйця і засипаємо дрібний цукровий пісок.

яйця і цукор

Потім включаємо міксер і просто збиваємо цю цукрово-яєчну масу. Збиваємо близько 8-10 хвилин до пишної щільності.

збиті яйця

Потім вводимо в масу просіяне з розпушувачем борошно.

борошно

Вводимо невеликими порціями, акуратно перемішуючи повітряну масу широкої лопаткою. Стежимо за борошняними грудочками, їх не повинно залишитися в тесті.

бісквітне тісто

Дбайливо перекладаємо бісквітне тісто у форму (21-22 см), дно якої обов’язково вкриваємо пекарським пергаментом. Випікаємо бісквітний корж для торта 40 хвилин при 170 градусах. В духовку під час випічки не заглядаємо, інакше бісквіт відразу ж втратить обсяг.

бісквіт в духовці

Дістаємо бісквіт з форми, коли він повністю охолоне.

бісквіт для торта

Прикриваємо бісквітний корж серветкою і даємо пару годин полежати, а вже потім розрізаємо довгим гострим ножем на три пласта.

бісквітні коржі

Тепер коньячна просочення. Робимо її, поки випечений бісквіт остигає і відлежується. Висипаємо цукор у воду й варимо пару хвилин на тихому кипінні, охолоджуємо отриману солодку воду і вливаємо коньяк.

коньячна для просочення торта

Для крему просто збиваємо жирні вершки з додаванням цукрової пудри. Отримуємо повітряний вершковий крем.

вершковий крем

Починаємо збирати наш простий і смачний бісквітний торт. Нижній корж просочуємо трохи або зовсім не просочуємо.

рецепт бісквітного торта в домашніх умовах з фото покроково

Потім викладаємо на нього весь вишневий джем і розрівнюємо по всьому коржу рівномірним шаром. Замість вишневого джему можна взяти і який-небудь інший, головне, щоб в його смаку була присутня невелика кислинка.

бісквітний торт з джемом

Потім поверх джему викладаємо 1/3 частина вершкового крему і акуратно накриваємо другим коржем.

торт з джемом і кремом

Другий шар добре просочуємо коньячної просоченням і змащуємо кремом. Накриваємо бісквітний торт останнім коржем, який теж просочуємо, але тільки з нижньої сторони.

як спекти бісквітний торт в домашніх умовах рецепт з фото

І верх і боки зібраного торта обмазуємо кремом і обсипаємо тертим шоколадом. Своїм терпким смаком він ідеально підкреслить вершкову ніжність крему і доповнить коньячне післясмак бісквітних коржів.

бісквітний торт дуже смачний і простий рецепт з фото покроково

При цьому верх торта можна обсипати повністю, а можна залишити по колу порожній ділянку і викласти на ньому фігурні візерунки із залишків крему. Виходить красиво і нарядно.

бісквітний торт дуже смачний і простий рецепт з фото

Відправляємо готовий торт на полицю холодильника для просочення і закріплення форми. Через 5-6 годин торт вже можна розрізати і подавати з чаєм. Як бачите, спекти бісквітний торт в домашніх умовах зовсім не складно! Наш рецепт з фото це підтверджує!

бісквітний торт дуже смачний і простий рецепт

Смак у цього торта дивовижний: ніжний солодкуватий крем відтіняється кислинкою вишневого джему, а завершує смакову композицію терпкий присмак гіркого шоколаду і легка коньячна нотка. Бісквітний торт, дуже смачний і простий, готовий!

простий і смачний бісквітний торт в домашніх умовах

Смачного!

Інші рецепти:

Цибульний пиріг з ковбасою - Покроковий рецепт з фото

пахлава Медова з горіхами - Покроковий рецепт з фото

Просте пісочне печиво на швидку руку - Покроковий рецепт з фото

Торт «Панчо» - Покроковий рецепт з фото

Шоколадний торт без борошна - Покроковий рецепт з фото

Чорничний пиріг - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Тірамісу з гарбузом – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Торт Поліно – рецепт з фото покроково в домашніх умовах8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли