Ні одне свято не обходиться без десерту. Смачний і святковий торт – це найкраще завершення свята, тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами яскравим на вигляд і вишуканим на смак тортом «Червоний оксамит». Родом цей торт з США, але де саме і коли з’явився він на світ, так достеменно й невідомо, але точно можна сказати, що за останні пару десятків років цей торт став улюбленцем ласунів у багатьох інших країнах світу, а все завдяки своєму оригінальному смаку, який ні з чим неможливо порівняти. Отже, приступимо!
Інгредієнти для приготування торта Червоний оксамит (на форму 18-20 см):
Для тіста:
- яйця курячі – 3 шт.
- цукор – 300 г
- борошно пшеничне – 300 г
- крохмаль (картопляний) – 40 г
- какао-порошок – 20 г
- кефір – 280 г
- рослинне масло – 250 г
- ванільний цукор – 2 ч. л.
- сода – 0,5 ч. л.
- розпушувач – 2 ч. л. без гірки)
- червоний харчовий барвник – 1-3 ч. л. (або більше)
Для крему:
- жирні вершки (від 33%) – 300 г
- вершковий сир – 400 г
- цукрова пудра – 150 г (або за смаком)
Торт Червоний оксамит – рецепт з фото покроково в домашніх умовах:
Спершу підготуйте суху суміш. У мисці змішайте какао-порошок, борошно, крохмаль і розпушувач. Отриману суміш просіяти 1-2 рази.
У велику миску розбийте яйця і з’єднайте їх з цукровим піском і ванільним цукром.
Увімкніть міксер на максимальну швидкість і збийте яйця протягом 5-7 хвилин. За цей час вони повинні перетворитися на світлу і густу масу.
Кефір перелийте в підходящу ємність і додайте соду. Ретельно перемішайте.
Додайте харчовий барвник і розмішайте. Постарайтеся досягти насиченого кольору, тому в залежності від того, якою саме ви будете використовувати барвник (порошковий, гелевий або на водній основі), його може знадобитися більше, ніж зазначено в інгредієнтах.
Влийте рослинне масло. Для приготування торта Червоний оксамит масло беріть без запаху і смаку.
У збиту яєчну масу введіть 1/3 сухої суміші. Перемішайте тісто віночком або міксером на мінімальній швидкості.
Далі влийте половину всієї рідкої червоної суміші і знову розмішайте тісто до однорідності.
Таким чином, як показано на фото, чергуючи залишилися інгредієнти, замісіть однорідне тісто. Колір тіста для торта Червоний оксамит повинен бути бордовим, тому, якщо потрібно, то можете додати ще трохи барвника.
Готове тісто розкладіть по двом формам діаметром 18-20 див. Щоб готові коржі було простіше діставати після випічки, дно форми застелити папером для випічки, борти форм можете нічим не змащувати.
Випікайте коржі для торта Червоний оксамит близько 30-40 хвилин при 180 С, готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Готовим коржам дайте охолонути спершу 15 хвилин у формі, після цього акуратно дістаньте їх і перекладіть на решітку до повного охолодження.
Приготуйте крем для торта Червоний оксамит. Для цього жирні і добре охолоджені вершки збийте до щільності.
Вершковий сир з’єднайте з цукровою пудрою і злегка збийте міксером або віночком.
Невеликими порціями вмішайте збиті вершки.
Крем для торта Червоний оксамит готовий!
Повністю остиглі коржі вирівняйте і розріжте на 2 частини, загальна повинно вийти 4 коржа.
Зберіть торт Червоний оксамит з кремом. Для цього просто чергуйте коржі з кремом.
На самий верхній корж нанести шар крему і вирівняйте поверхню. Також вирівняйте торт з боків. Тепер можете прикрасити десерт по своєму смаку.
Як варіант, можете прикрасити торт з допомогою кондитерського мішка. Для цього викладіть крем в мішок з фігурною насадкою.
І всю поверхню торта прикрасити завитками з крему (щоб так прикрасити торт, вам потрібно буде додатково приготувати ще 0,5 порції крему).
Торт Червоний оксамит за оригінальним рецептом готовий!
Перед подачею дайте йому настоятися в холодильнику протягом кількох годин.
А ось так виглядає цей оригінальний торт у розрізі:
Смачного!