Сьогодні пропонуємо приготувати дуже смачний, пишний, але легкий пиріг з абрикосами, який просто розчиняється в роті. Цей простий рецепт з фото знадобиться вам у тій, знайомої всім, ситуації, коли перед приходом несподіваних гостей необхідно швидко щось приготувати. Набір продуктів для приготування цього пирога з абрикосами — мінімальний, технологія приготування — проста, швидка і зрозуміла.
Швидкий пиріг з абрикосами інгредієнти:
- мука пшенична – 1 стакан
- яйця курячі – 3 шт.
- цукор – 1 склянка
- абрикоси свіжі – 200 г
- рослинна олія для змащування форми
Пиріг з абрикосами – простий рецепт з фото:
Першими інгредієнтами, якими необхідно зайнятися, будуть яйця. В кожному яйці жовток потрібно акуратно відокремити від білка. В одну ємність вилити білок, в іншу жовток.
Склянку цукру розділити на дві частини. Одну частину закинути в білок.
А інший цукор змішати з жовтком.
В ємність з білком і цукром занурити міксер, добре збити до утворення пишноти.
Таким же чином вчинити і з жовтковою масою. Щоб домогтися очікуваного результату, необхідно збивати ці інгредієнти окремо. Завдяки такому взбиванню, пиріг виходить дуже пишним.
Потім у повітряну білково-цукрову суміш вилити збиті жовтки, добре перемішати ложкою.
Борошно потрібно просіяти через сито, потім завантажити в мисочку з яєчно-цукрової масою.
Коли всі продукти будуть всыпаны, по тісту ще раз пройтися міксером, видаляючи всі грудочки.
Тепер треба підготувати начинку для пирога. Абрикоси замочити у воді на дві хвилини, потім висушити рушником.
Чисті абрикоси розламати на дві половинки, видалити кісточки.
Форму для випічки рясно змастити олією, вилити підготовлене тісто, розрівняти ложкою, щоб воно було рівномірно укладено. Зверху розкласти абрикоси.
Потім встановити форму в розігріту духовку (180 градусів). Приблизно через 40 хвилин пиріг вже буде виглядати рум’яне і апетитно.
Після остигання випічку акуратно звільняємо від форми і розрізаємо на шматочки. Швидкий і простий пиріг з абрикосами готовий!
Смачного!