Шоколадні брауні – популярна американська випічка, а ще справжнє свято для шокоголиков! Ці тістечка злегка нагадують бісквіт, але при цьому мають більш щільну вологу текстуру і, звичайно, неймовірно шоколадний смак і аромат. Існує величезна кількість рецептів брауні від класичних – без добавок, до екзотичних, приготованих на пиві. Цей рецепт брауні відрізняється ніжним смаком за рахунок додавання рікотти і приємним поєднанням солодкого шоколаду і вишні з невеликою кислинкою.
Замість рікотти можна використовувати сир, але він повинен бути не зернистий, а з однорідною текстурою. Вишню для приготування брауні можна взяти як свіжу, так і заморожену. Якщо хочете поекспериментувати, то додайте замість вишні малину.
до Речі, якщо у вас намічається свято, а готувати великий багатошаровий торт немає ні часу, ні бажання, то брауні – відмінний вихід, адже ці тістечка виходять неймовірно смачними, до того ж їх дуже просто і швидко готувати.
Інгредієнти для приготування брауні з рікоттою і вишнею:
- шоколад чорний (вміст какао 60-70%) – 180-200 г
- масло вершкове – 110 г
- борошно пшеничне – 100 г
- цукор – 150 г
- яйця курячі – 2-3 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
Для прошарку:
- рікотта (або сир, вершковий сир) – 250 г
- яйце куряче – 1 шт.
- цукор – 50 г
- вишня без кісточки (свіжа або заморожена) – 100-150 г
Рецепт приготування брауні з рікоттою і вишнею:
Спочатку приготуємо шоколадне тісто для брауні. Для цього в глибоку миску нарізаємо кубиками вершкове масло і додаємо шоколад, поламаний на шматочки.
Ставимо миску на водяну баню і, помішуючи, повністю розтоплюємо масло і шоколад.
Знявши миску з водяній бані, відразу ж додаємо цукор і добре перемішуємо. Залишаємо масу на 10 хвилин, щоб вона трохи охолола, т. к. наступний крок полягає в додаванні яєць, а вони можуть «згорнутися» від занадто високої температури.
Тим часом можна підготувати прошарок для брауні. У миску кладемо рікотту і цукор, вбиваємо яйце.
Ретельно збиваємо суміш міксером до однорідності і «легкості».
Повертаючись до шоколадному тесту, вбиваємо яйця і добре перемішуємо ложкою або віночком.
Далі в тісто потрібно просіяти через сито борошно разом з розпушувачем. Краще це робити порційно, добре перемішуючи тісто після кожної порції.
Готове тісто для брауні виходить досить щільним і «тугим».
Беремо квадратну або прямокутну форму для випічки (в нашому випадку прямокутна форма з розмірами 25 х 16), застеляємо її пергаментним папером і викладаємо приблизно ¾ тесту або трохи менше.
Зверху рівномірно розподіляємо начинку з рікотти.
А на рікотту кладемо вишню.
Згори йде залишився шоколадне тісто (можна зробити дерев’яною шпажкою невеликі «розводи», злегка змішавши тісто і начинку).
Ставимо брауні з рікоттою і вишнею у вже розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо 50-60 хвилин.
Готову випічку звільняємо від форми і пергаменту, остуджуємо і ріжемо на квадратні або прямокутні тістечка.
Дивовижні шоколадні брауні подаємо з чашкою ароматної кави.
Смачного!