Вас цікавить випічка без борошна? Вам сюди! Вас також цікавить дуже і дуже шоколадна випічка? Вам теж сюди! Цей шоколадний пиріг на кефірі виконає усі ваші бажання, не обтяжить шлунок і сімейний бюджет. Структура пирога – трохи вологим, дуже схожа на бісквіт просочений сиропом. Додайте сюди шоколадний аромат і смак, що зводить з розуму кожного шоколадолюба… Неодмінно зверніть свою увагу на цей рецепт!
Інгредієнти для приготування шоколадного пирога без борошна:
- кефір 2,5% жирності – 1 стакан
- крупа манна – 1 склянку
- цукор – 150 г
- яйця курячі – 3 шт.
- масло – 100 г
- розпушувач тіста – 1 ч. л.
- ванілін – 1-2 щіпки
- сіль – 1-2 щіпки
- какао-порошок – 2-3 ст. л.
- цукрова пудра, шоколад – для прикраси
Рецепт приготування шоколадного пирога на кефірі:
Підготувати всі необхідні інгредієнти. Збити в мисці три яйця і цукор. Краще все ж зробити це міксером або блендером, так як необхідно отримати пишну і повітряну масу.
Продовжуючи збивати яєчно-цукрову масу, влити потроху кефір.
Потім додати невеликими порціями манну крупу, весь розпушувач і ванілін з сіллю.
Вершкове масло необхідно для рецепта м’яке, а значить, потрібно заздалегідь вийняти його з холодильника і додати в масу тільки розм’якшеним. Вмішати масло, ще раз збити всю масу міксером або блендером з віночком.
Останній етап – додавання какао-порошку. Вмешивайте його поступово, намагаючись, щоб маса не втратила своєї пишноти, аналогічно тому, як втручаються збиті білки. У такому вигляді залиште масу на 15-25 хвилин, щоб дати можливість манці набрякнути і увібрати в себе трохи рідини.
Форму (роз’ємну) застелити пергаментним папером для випічки і перелити в неї шоколадне тісто. Форму з майбутнім пирогом поставити на 40 хвилин (необхідно орієнтуватися по своїй духовці) в розігріту до 180 градусів духовку. Готовність пирога перевірити дерев’яною паличкою, але пам’ятайте, що його структура не повинна бути абсолютно сухою, а скоріше, нагадує бісквіт просочений.
Відсутність пшеничного борошна дає цьому шоколадному пирога на кефірі приголомшливу структуру! Легку, ніжну і повітряну…
Тепер випічку можна остудити, вийняти з форми, присипати зверху цукровою пудрою і шоколадною стружкою. Чудовий шоколадний пиріг без борошна готовий!
Смачного!