500 рецептів
Випічка

Печиво мадлен – класичний рецепт – Покроковий рецепт з фото

by admin 2 Серпня, 2017 No Comments

Печиво (тістечко) мадлен неймовірно ніжне і повітряне. Родом мадлен з Франції і від будь-якої іншої випічки це печиво відрізняється своєю вишуканою формою у вигляді черепашки. Варіантів приготування мадлен існує величезна кількість. Вони бувають ванільними, шоколадними, лимонними, а ще в них додають ягоди, фрукти і горіхи. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами класичним рецептом ванільних мадленок, але, за бажанням, перед випічкою тісто ви завжди можете додати жменю свіжих (заморожених) ягід або фруктів.

Інгредієнти для приготування французького печива мадлен (на 24-26 шт.):

  • яйця курячі – 3 шт.
  • цукор – 130 г
  • масло – 110 г
  • борошно пшеничне – 115 г
  • крохмаль (картопляний) – 40 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.

печиво мадлен - інгредієнти

Печиво мадлен – класичний рецепт з фото:

Вершкове масло наріжте на невеликі кубики і розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті, відкладіть в сторону, щоб воно охолонуло.

Три великих курячих яйця розбийте у велику миску, додайте цукровий пісок і ванільний цукор.

яйця з цукром

Міксер увімкніть на повну потужність, і збийте яйця протягом декількох хвилин.

збиті яйця

Помішуючи яєчну масу віночком, влийте розтоплене масло.

яєчна маса

Борошно змішайте разом з крохмалем і розпушувачем, просіяти і додати в тісто.

борошно

Розмішайте до однорідності.

тісто для печива мадлен

Миску з тістом накрийте плівкою і відправте в холодильник мінімум на 1 годину.

накрити плівкою

Через годину тісто дістаньте і розкладіть по формах для випічки печива мадлен. Самі формочки попередньо, якщо потрібно, можете змастити вершковим маслом. Формочки наповнюйте тестом не більш ніж на ¾ від усього обсягу.

печиво мадлен рецепт

розігрійте Духовку до 220 С і випікайте печиво мадлен протягом 10 хвилин.

французьке печиво мадлен

Дістаньте вироби з форми, остудіть і подавайте до столу.

печиво мадлен класичний рецепт

Французьке печиво мадлен готово!

печиво мадлен

Смачного!

Інші рецепти:

Пісні бананові кекси - рецепт з фото

Вишневий тарт - Покроковий рецепт з фото

Слойки з яблуками і медом - Покроковий рецепт з фото

Бублики на кефірі - Покроковий рецепт з фото

Кекс на вершках - Покроковий рецепт з фото

Козунак (болгарська великодній хліб) - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Кролик з яблуками в духовці – рецепт з фото8 років ago
  • Next Мариновані часникові стрілки на зиму – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли