Печиво (тістечко) мадлен неймовірно ніжне і повітряне. Родом мадлен з Франції і від будь-якої іншої випічки це печиво відрізняється своєю вишуканою формою у вигляді черепашки. Варіантів приготування мадлен існує величезна кількість. Вони бувають ванільними, шоколадними, лимонними, а ще в них додають ягоди, фрукти і горіхи. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами класичним рецептом ванільних мадленок, але, за бажанням, перед випічкою тісто ви завжди можете додати жменю свіжих (заморожених) ягід або фруктів.
Інгредієнти для приготування французького печива мадлен (на 24-26 шт.):
- яйця курячі – 3 шт.
- цукор – 130 г
- масло – 110 г
- борошно пшеничне – 115 г
- крохмаль (картопляний) – 40 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
Печиво мадлен – класичний рецепт з фото:
Вершкове масло наріжте на невеликі кубики і розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті, відкладіть в сторону, щоб воно охолонуло.
Три великих курячих яйця розбийте у велику миску, додайте цукровий пісок і ванільний цукор.
Міксер увімкніть на повну потужність, і збийте яйця протягом декількох хвилин.
Помішуючи яєчну масу віночком, влийте розтоплене масло.
Борошно змішайте разом з крохмалем і розпушувачем, просіяти і додати в тісто.
Розмішайте до однорідності.
Миску з тістом накрийте плівкою і відправте в холодильник мінімум на 1 годину.
Через годину тісто дістаньте і розкладіть по формах для випічки печива мадлен. Самі формочки попередньо, якщо потрібно, можете змастити вершковим маслом. Формочки наповнюйте тестом не більш ніж на ¾ від усього обсягу.
розігрійте Духовку до 220 С і випікайте печиво мадлен протягом 10 хвилин.
Дістаньте вироби з форми, остудіть і подавайте до столу.
Французьке печиво мадлен готово!
Смачного!