Перед цим шоколадним тортом не встоїть жоден ласун. Його шоколадні коржі просочуються кавово-коньячної просоченням, що робить смак цього десерту ще більш яскравим і насиченим. Процес випічки торта «Пеле» зовсім нескладний, так і тривалість приготування теж невелика. Тобто «Пеле» – це торт, який готується швидко і під силу навіть новачкам. І при цій простоті смак його незрівнянний. Спробуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти для приготування шоколадного торта Пеле:
- яйця курячі – 3 шт.
- какао-порошок – 35 г
- кефір – 250 мл
- маргарин – 90 г
- сода – 1 ч. л.
- цукор – 200 г
- борошно пшеничне – 250 г
- згущене молоко варене – 400 г
- масло – 220 г
Просочення:
- кава розчинна – 5 г
- цукор – 10 г
- окріп – 100 мл
- коньяк – 50 мл
Глазур:
- цукор – 60 г
- какао-порошок – 35 г
- молоко – 50 мл
- масло вершкове – 35 г
Рецепт приготування торта Пеле:
Під тісто берете містку чашку, розбиваєте в неї яйця, засипати цукор і збиваєте до легкості.
Топите до м’якості маргарин і введіть в тісто.
Потім тонкою цівкою вливаєте кефір.
Перемішуєте масу і вводите гашену соду.
Перемішавши тісто ще раз, починаєте підмішувати двічі суміш просіяного борошна з какао. Змішати і просіяти борошно з какао краще всього заздалегідь, щоб вона вже стояла готова.
Отримуєте трохи рідкувате тісто, половину якого виливаєте в прослоенную папером форму. Ставите форму з шоколадним тестом в прогріту до 180 градусів духовку і випікаєте близько 30 хвилин. Перевіряєте готовність коржа сірником або дерев’яною зубочисткою.
В результаті випікаєте два шоколадні коржі для торта. Вони виходять дуже м’якими, пористими і злегка влажноватыми. Даєте їм повністю охолонути і приступаєте до розрізання. Спочатку, зрізуючи опуклі верхівки, подравниваете коржі, а потім разрезаете кожен корж на два рівних. Зрізані «шапочки» нікуди не діваєте, вони знадобляться для обсипання готового торта.
Поки коржі випікаються, готуєте крем для торта Пеле. Спочатку до легкості збиваєте м’яке масло, а вже потім в масляну масу невеликими порціями додати варену згущенку.
Для просочення растворяете в окропі кава з цукром, даєте цієї ароматної рідини повністю охолонути і підливаєте коньяк.
Збираєте торт Пеле: спочатку смачиваете корж кавово-коньячної просоченням.
А потім прослаиваете кремом і накриваєте наступним коржем.
Останній (четвертий) корж залишаєте без крему, тільки пропитываете і все. А ось боки промазуєте кремовою масою.
Тепер найцікавіше – прикраса торта Пеле. Варіть глазур: просто змішуєте цукор, молоко і какао, увариваете отриману масу на тихому вогні до густоти, кидаєте масло і добре перемішуєте. Даєте глазурі охолонути і наносите її на верх торта. Бока обсыпаете крихтою, яку отримуєте, подрібнивши зрізані верхівки. А потім по глазурі, коли вона закріпиться, малюєте візерунки із залишків крему. Використовуєте для цього або мішок кондитерський, або простий харчової пакет невеликого розміру з відрізаним куточком.
Відправляєте торт Пеле в холодильник просочуватися. Постояти там він повинен не менше чотирьох годин.
А потім дістаєте, разрезаете і насолоджуєтеся його насиченим шоколадно-коньячним смаком.
Смачного!