Чим популярніший блюдо, тим більше рецептів її приготування існує. Причому кожна господиня, відстоюючи свій рецепт, вважає його «найправильнішим» і смачним. Принаймні, з сирниками справи йдуть саме так. Хтось вважає, що борошно в тісто для сирників класти категорично не можна, інші ж кладуть її стільки, що і сир не відчувається! Деякі люблять виключно сирні сирники, не визнаючи ніяких добавок, інші, навпаки, додають і мак, і банан, і шоколад…
Ми ж пропонуємо свій рецепт сирників з сиру з родзинками, вважаючи його класичним. Наш варіант передбачає використання помірної кількості борошна і манки, а також додавання традиційного для сирників родзинок. Спробуйте, вам, напевно, сподобається!
Щоб приготувати сирники з родзинками з сиру буде потрібно:
- сир середньої жирності (5-7%) – 3 упаковки/600 г
- куряче яйце – 1 шт.
- манка – 3-4 ст. л./30 г
- борошно – 3-4 ст. л./30 г + на підсипку близько 2 ст. л.
- цукор – 40-50 г
- ізюм – 40-50 г
- ванілін – на кінчику ножа (за бажанням)
- рослинне масло – для смаження
Примітка: із зазначеної кількості продуктів вийде приблизно 10-12 сирників середньої величини.
Сирники з родзинками з сиру – рецепт з фото покроково:
Переклавши сир в глибоку миску, добре розминаємо його виделкою. Для приготування сирників кращим вибором буде середньо жирний сир. Додаємо яйце, цукор і щіпку ваніліну, якщо любите ванільний аромат. До речі, замість порошкового ваніліну можна взяти ванільний сир, додати ванільний цукор (але не всю порцію цукру, який потрібний за рецептом, а лише 1-1,5 ч. л. із загальної маси).
Добре перемішуємо сирну масу і додаємо манну крупу.
Перемішавши ложкою сир з манкою, підсипаємо борошно пшеничне. Витрачати час на просіювання борошна через сито в цьому рецепті немає необхідності. Перемішуємо і залишаємо сирне тісто для сирників «відпочивати» на 10 хвилин.
Тим часом займемося сухофруктами. Якщо родзинки твердий, його потрібно обов’язково запарити в окропі. Якщо м’який, то можна просто промити водою.
Підготовлений родзинки додаємо до сиру і розмішуємо до рівномірного розподілу.
Щоб сформувати сирники з родзинками з сиру краще відразу підготувати кілька тарілок: невеликий з поглибленням (у неї насипаємо борошно) і плоску великого діаметру, на неї будемо складати сформовані вироби. Отже, з глибокої миски «черпаємо» столовою ложкою сирну масу з родзинками і кладемо в тарілку з борошном.
З усіх боків посипаючи борошном, формуємо з маси круглий кулька, як на фото.
А потім надавливающим рухом долоні зверху формуємо сирник. Таким чином, як видно на фото, формуємо сирники з родзинками з усього сиру.
Перед смаженням, розжарюємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сирні сирники і смажимо на помірному вогні до золотистої скоринки.
Потім акуратно підчепивши лопаткою, перевертаємо і обсмажуємо до рум’яності з зворотного боку.
Готові сирники зі сковороди перекладаємо на блюдо, застелене паперовою серветкою, щоб видалити надлишкову кількість масла.
Остудити до теплого стану, подаємо сирники з сиру з родзинками разом зі сметаною, варенням або солодким соусом. Як бачите, рецепт дуже простий, наші покрокові фото це доводять!
Смачного!