Вафлі бувають не тільки солодкими, але і солоними. Тому ми раді поділитися з вами дуже простим і смачним рецептом картопляних вафель. Такі вафлі за смаком нагадують деруни, але виходять більш хрусткими і не такими калорійними, адже для їх приготування використовується зовсім трохи олії. Подавати вафлі з картоплі найкраще гарячими з густою сільської сметаною.
Інгредієнти для приготування 8-ми великих картопляних вафель:
- картопля – 800 г (вже очищеної)
- цибуля ріпчаста – 2 шт. (середнього розміру)
- яйця курячі – 2 шт.
- крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- борошно пшеничне – 4 ст. л. з гіркою
- часник – 3 зубчики
- свіжа зелень – 1 пучок (кріп, петрушка)
- рослинне масло
- сіль, перець
Примітка: для приготування вафель була використана вафельниця Russell Hobbs Fiesta 22570, потужністю 750 Вт.
Рецепт приготування картопляних вафель электровафельнице:
Картоплю і цибулю очистіть і вимийте.
Підготовлені овочі натріть на дрібній тертці. Зручніше за все це зробити за допомогою комбайна.
Натерті овочі відкиньте на сито і залиште хвилин на 4-5, щоб стекла зайва рідина.
Сцеженную масу перекладіть в миску і додайте рубану зелень і часник. Перемішайте.
Додайте яйця, а також сіль і чорний перець.
В самому кінці додайте крохмаль і просіяне борошно. Ретельно перемішайте.
Картопляна маса для приготування вафель повинна вийти густою і однорідною.
Вафельницю добре розігрійте. Кулінарної пензликом змастіть розпечені пластини рослинним маслом.
На кожну пластину викладіть порцію тіста і злегка розрівняти лопаткою.
Запікайте вафлі до рум’яної скориночки і повної готовності (орієнтуйтеся на свою вафельницю).
Подавайте картопляні вафлі до столу гарячими.
Кращим доповненням до страви стане щедра порція сметани.
Смачного!