Людей, які люблять плов можна розділити на дві групи. Перші впевнені, що справжній ароматний і смачний плов тільки той, який виготовлений в залізному казанку на багатті, без плити і лише знавцем східної кулінарії. Другі сміються: якщо не дотримуватися всіх необхідних умов приготування плову і отримати в результаті смачна страва – це вже дуже добре!
Існує безліч рецептів приготування плову, однак у кожному з них відмінною особливістю є поєднання двох основних пряних трав. Зірвак, який використовується в середньоазіатській кухні або гара, яку додають в плов в азербайджанській кухні, ну і, звичайно, рис.
Дорогі господині, ми пропонуємо зробити плов по-домашньому в мультиварці. У цьому рецепті ми постараємося дотримуватися золотої середини: дотримати основні правила приготування цієї страви, але в той же час адаптувати його до наших можливостей і гастрономічними уподобаннями.
Як зробити плов в мультиварці – Інгредієнти:
- рис – 2-2,5 склянки
- м’ясо (свинина, яловичина, телятина) – 300-400 г
- морква – 2-3 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 1 головка
- сіль, чорний мелений перець, паприка – за смаком
- куркума – 2/3 ч. ложки
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- приправа до плову – 1 ч. л.
- ягоди сушеного барбарису – за смаком
- рослинне масло – для смаження
- вода – 700-800 мл
Як зробити плов в мультиварці – покроковий рецепт з фото:
Перед тим, як готувати рис, промиваємо його і замочуємо на 20-30 хвилин. Таким чином він приготується швидше і рівномірніше.
Ріпчасту цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, моркву нарізаємо соломкою. Овочі пасеруємо на ароматному фільтрованому олії в мультиварці 5 хвилин, використовуючи програму «Смаження». До злегка пассерованым овочів кладемо м’ясо. М’ясо – ретельно помытое під проточною холодною водою і нарізане гострим ножем, в напрямку поперек волокон, брусочками, завтовшки 4-5 см смажимо 10 хвилин.
Додаємо пряні спеції: перець, приправа до плову, хмелі-сунелі, куркуму, барбарис і приблизно 1 ч. ложку солі.
Всипаємо в чашу до овочів і м’яса рис. Розрівнюємо його ложкою або лопаткою, не перемішуємо. Щоб зробити плов з розсипчастим рисом, його не слід заважати, щоб не зруйнувати структуру зерна і не дати рісу стати клейким.
Обережно вливаємо фільтровану воду так, щоб вона покривала рис зверху (приблизно на 2 см). В серединку кладемо (вдавлюємо) ретельно вимиту з лушпинням головку часнику. Обов’язково робимо отвори для виходу пари.
Готуємо страву в мультиварці, використовуючи програму «Плов», виставляємо кнопкою «Час» період приготування 1 годину.
Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді. Ось так легко і просто зробити плов в мультиварці!
Смачного!