500 рецептів
Різне

Заєць тушкований у вині (в мультиварці) – Покроковий рецепт з фото

by admin 26 Червня, 2017 No Comments

Сезон полювання в розпалі, тому наш сайт вирішив поділитися з вами дуже смачним і ароматним рецептом приготування зайчатини. Заєць – це найпоширеніша дичину на нашому столі. Готується він досить просто, але весь процес піде чимало часу. Спершу дуже важливо заячину вимочити у воді (також можна додати трохи оцту), а після цього замаринувати у спеціях. Щоб процес гасіння не зайняв у вас багато часу, пропонуємо скористатися мультиварка-скороваркой. Завдяки їй тушкований заєць вийде дуже ніжним і ароматним.

Інгредієнти для приготування зайця в мультиварці:

  • зайчатина – 1,5 кг
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • пастернак – 1 шт (за бажанням)
  • суміш спецій до м’яса (або дичини) – 1 ст. л.
  • сушений часник (пластинки або пластівці) – 1 ч. л.
  • перець чилі – 1 шт. (або за смаком
  • вино червоне сухе – 300 мл
  • чебрець – 3-4 гілочки
  • оливкова олія – 1-2 ст. л
  • сіль, перець, лавровий лист
  • вода (або бульйон) – 1 склянка

тушкований заєць - інгредієнти

Примітка: в даному рецепті була використана мультиварка-скороварка Binatone MUC-2180, потужністю 1300 Вт.

Рецепт приготування зайця у вині:

Спочатку розберіть зайця на порційні шматки. Кожен шматочок ретельно промийте під проточною водою. Складіть шматки в глибокій ємності і залийте чистою водою. Вимочуйте зайця протягом 12 годин. За цей час кілька разів змініть воду.

зайчатина

Через потрібний час шматочки м’яса знову промийте і викладіть на паперові рушники, щоб пішла волога.

приготування зайця

В окремій ємності змішайте суміш спецій для м’яса, сіль (за умови, що в суміші немає солі), подрібнений перець чилі (за бажанням), сушений часник, поламані лаврове листя і листочки свіжого чебрецю.

спеції

Отриманою сумішшю з усіх боків присипте м’ясо. Перекладіть заячину в миску, накрийте кришкою або затягніть плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години або на всю ніч. М’ясо повинно добре просочитися ароматом спецій.

заєць в спеціях

Коли заєць промаринується, підготуйте овочі. Цибулю, моркву і пастернак очистити і ретельно промийте.

овочі

Наріжте цибулю півкільцями, а моркву і пастернак – довгими брусочками.

овочі

В чашу мультиварки влийте пару ложок оливкової олії і всипте підготовлені овочі.

овочі в мультиварці

На режимі «Випічка» або «Смаження» обсмажте овочі протягом декількох хвилин.

смажені овочі в мультиварці

Поверх овочів викладіть мариновані шматочки зайчатини. Зверху додайте пару гілочок чебрецю (гілочки без листя також можете додати).

заєць в мультиварці

Влийте вино і воду. Тушкуйте зайця у вині на режимі «Гасіння», час – 45 хвилин, тиск – 5.

заєць у вині

В залежності від потужності мультиварки і від віку тварини, час гасіння може відрізнятися.

тушкований заєць в мультиварці

Заєць тушкований в мультиварці відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

тушкований заєць фото

Наприклад, прекрасно підходить кус-кус, картопляне пюре і рис.

тушкований заєць

Смачного!

Інші рецепти:

Йоркширський пудинг - рецепт з фото

Ставки на UFC: захоплююче видовище і великі виграші

Котлети з перловки – рецепт з фото

Торт з баклажанів - рецепт з фото

  • Previous Ангельський бісквіт – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Як зробити плов в мультиварці? – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки