З «синеньких» можна приготувати багато чого смачного, чого тільки варті рулетики з баклажанів з сиром або улюблені баклажани по-корейськи. На початку сезону ці дві страви б’ють усі рекорди щодо популярності на кухні. Але з часом, коли перші «пристрасті» вляглися, можна поекспериментувати і приготувати більш вишукане блюдо, яке хоч і трохи складніше за виконанням, але і за смаком – набагато цікавіше! Представляємо вам закусочний баклажановий торт – святковий, ошатний, чудовий, гідний не тільки похвали, але і самого кращого визнання у вашій кулінарній книзі. Рецепт з фото буде зрозумілий всім без винятку, тому негайно приступимо!
Щоб приготувати баклажановий торт буде потрібно:
Для коржів:
- баклажани – 3-5 шт.
- борошно – 3-5 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- приправа для овочів – 0,5 ст. л.
- сіль, перець
- масло для обсмажування
Для оформлення:
- майонез – 3 ст. л.
- сир – 100 г
- зелень – 1 пучок
- горіхи волоські – 100 г
- помідори – 3 шт.
Торт з баклажанів – рецепт з фото:
Для приготування баклажанового торта візьміть середні молоденькі баклажани, бажано без старих і визрілих насіння, щоб було зручно натерти пружну м’якоть. Кількість баклажанів залежить від того, наскільки великого діаметра та висоти ви хочете отримати торт на виході. Для середнього торта на п’ять коржів можна взяти три-п’ять середніх або великих баклажана. Їх необхідно очистити від верхньої темної шкірки. Якщо ваші баклажани гірчать, додатково необхідно присипати їх сіллю і залишити в такому вигляді, щоб з соком, що виділився позбутися від неприємного присмаку.
Очищені баклажани натерти на дрібній (!) тертці. Зверніть увагу – саме на дрібній тертці, інакше великі шматочки можуть не пропектися на сковороді в процесі випікання коржів для торта.
Вбиваємо в баклажанну масу яйця, перець і сіль додаємо за смаком (якщо не вимочували баклажани спочатку), додаємо борошно. На один середній баклажан необхідно приблизно 1 ст. л. борошна, тому збільшуйте пропорцію борошна залежно від того, скільки баклажанів взяли для приготування тортика.
Перемішуємо баклажанну масу і додаємо приправу для овочевих страв або окремо взяту пряність, наприклад, хмелі-сунелі відмінно доповнить баклажани, це зробить нашу страву схожим на баклажани по-грузинськи.
На добре розігрітій сковороді починаємо випікати баклажанові млинці: викладаємо по 3-4 ст. л. баклажанної суміші, розрівнюємо, добре пропекаем з одного боку. Одночасно відразу ж спостерігаємо за «тестом», при необхідності підсипаємо ще трохи борошна в основну баклажанну масу, щоб коржі добре схоплювалися і давали нам можливість перевертати їх з легкістю на другу сторону для обсмажування. Як тільки корж зарум’яниться з однієї і другої сторони, вогонь трохи зменшуємо і даємо пропектися блинчику всередині. Коржі для торта з баклажанів повинні бути доведені до готовності повністю, так як це єдина теплова обробка в рецепті.
Готові баклажанові млинці-коржі складаємо на тарілку і даємо охолонути.
Тим часом готуємо «крем» для перемазки баклажанового торта: подрібнюємо зелень, майонез пропускаємо часточку-дві часнику.
Підготуємо інгредієнти для прикраси торта з баклажанів: помідори рівне нарізаємо кільцями, горіхи подрібнюємо в чаші блендера, сир тремо на найдрібнішій тертці.
Починаємо збирати торт з баклажанів з помідорами і сиром. Перекладаємо перший корж на блюдо для подачі, змащуємо його, без надмірності, часниково-майонезним «кремом».
Присипаємо горіхами, сиром, зеленню.
Розкладаємо по колу кружечки помідорів.
Такі коржі змащуємо і перекладаємо подрібненими інгредієнтами аналогічно. По завершенню – змащуємо все майонезом, включаючи бортики.
Боковинки баклажанового торта присипаємо горіхами.
Верхівку прикрашаємо сиром, помідорами, красивими і свіжими гілочками зелені.
Дивовижний торт з баклажанів готовий!
Головне, не переплутати і не залишити цей «тортик» до чаю, на десерт…
Цей закусочний баклажановий торт зможе прикрасити собою будь-який святковий стіл!
Смачного!