Коли приступають до дегустації консервованих абрикосів, багато хто відзначає, що несподівано проявляється тонкий «персиковий смак. Це вплив солодкого сиропу, яким просочуються абрикосові половинки. Плоди стають соковитими, але пружність м’якоті утримує свої позиції. Палички кориці будуть знаходитися в киплячому сиропі всього пару хвилин, тому теплий «коричнева» смак залишиться скороминущим і ненав’язливим. Консервовані абрикоси перед подачею охолоджують.
Абрикоси консервовані половинками інгредієнти:
- абрикоси – 500 г
- цукор – 350 г
- вода – 350 мл
- кориця – 2 палички
Абрикоси консервовані половинками без стерилізації рецепт з фото:
Великі абрикоси не варто консервувати з кісточками, адже при подачі такі плоди не можна витончено підхопити чайною ложечкою. А половинки виглядають дуже апетитно, і компактно «упаковуються» навіть у тару малого обсягу.
Абрикоси миють, видаляють кісточки. Консервують тільки ті плоди, в яких м’якоть не стала пухкою і волокнистої.
У півлітрові стерильні банки кладуть половинки абрикос без кісточки. Укладання повинна бути щільною, але фанатично утрамбовувати фрукти не потрібно.
Як тільки закипить вода, відразу заливають банки з абрикосами і накривають їх стерилізованими кришками.
В маленьку каструлю насипають цукор.
Кидають дві коричневі палички середнього розміру.
Абрикоси повинні прогріватися у банку протягом 10 хвилин. Потім металеву кришку міняють на пластмасову, воду з банок виливають в каструлю з цукром. Стежать, щоб у банках зовсім не залишилося рідини. Металева кришка повинна зберегти свою стерильність, її акуратно кладуть на чисту тарілку, внутрішня сторона кришки спрямована вгору.
Сироп кип’ятять 3-4 хвилини на середньому вогні. Палички кориці виймають. Банки з половинками абрикосів заливають солодким сиропом.
Абрикоси відразу консервують на зиму і перевертають. Коли готують фрукти без стерилізації, особливо стежать за якісним утепленням загорнених банок, їх загортають ковдрою з усіх боків. Знімають тканину з банок тільки на наступний день.
Абрикоси консервовані половинками, готові! Результат: красивий прозорий сироп, яскраві помаранчеві абрикоси.
Термін зберігання консервації – 1 рік. Абрикоси без кісточок можна зберігати й довше, але дієтологи радять оновлювати запас домашніх заготовок щорічно, не встановлюючи для «життя» консервації сверхдолгие терміни.
Смачного!