Кабачок незвичайний тим, що страви з нього можуть мати найрізноманітніші смаки. Якщо з’єднати його з жовтою аличею і цукровим сиропом, то вийде дуже незвичайне солодке асорті на зиму за смаком зовсім як ананаси. Не забудьте покласти в сироп щіпку лимонної цедри, яка додасть заготівлі цікавий смак і аромат. Також в якості додаткових ароматизаторів можна використовувати бутони гвоздики або гілочки м’яти. Не бійтеся експериментувати на кухні!
Кабачки з аличею на зиму як ананаси – інгредієнти:
- алича жовта – 300 г
- кабачок – 1 шт. середнього розміру
- вода – 1 л
- цукор – 200 г
- лимонна цедра – щіпка
Кабачки з аличею на зиму – рецепт:
Аличу перебрати, вибираючи тільки стиглі і щільні ягоди без значних пошкоджень. Добре вимити водою, потім просушити паперовою серветкою, яка прибере зайві краплі.
Кабачок відчистити від верхнього шару, вимити, накришити невеликими шматочками квадратної форми.
Заздалегідь підготувати тару для заготівлі на зиму. Банки добре вимити, краще це робити содою, яка не шкодить здоров’ю, потім трохи просушити і приступити до паровій обробці. Кришки прокип’ятити у воді. На дно стерильних баночок щільно укласти аличу, яка повинна заповнити половину об’єму тари. Кожну ягідку проткнути зубочисткою, щоб вона пустила свій сік.
Згори аличі покласти кубики кабачків до країв банки, також відносно щільно. Залити суміш окропом і залишити на 2 хвилини.
Потім воду з банок вилити у відповідний за обсягом сотейник, поставити на конфорку з максимальним нагріванням. Всипати вказану кількість цукру, розчинити його у воді регулярним помішуванням.
В киплячий сироп закинути щіпку цедри лимона, перемішати, прибрати з плити.
Гарячим маринадом залити кабачки з аличею.
Герметично затягнути тару кришками, перевернути догори дном і укутати щільною тканиною.
Дочекатися коли скло повністю охолоне і прибрати в прохолодне місце.
Оригінальні кабачки з аличею на зиму як ананаси готові!
Смачного!