500 рецептів
Випічка

Вишневий тарт – Покроковий рецепт з фото

by admin 7 Липня, 2017 No Comments

Якщо у вас є час і настрій приготувати на десерт щось особливе – візьміть на замітку цей фантастичний рецепт вишневого тарта. По-перше, головний інгредієнт начинки – вишня – сама по собі унікальна і цінна. По-друге, пісочне тісто готується дуже легко і не викличе труднощів як, наприклад, дріжджове. А ось з чим доведеться повозитися, так це з оформленням тарта. Воно досить незвичайне, але відразу ж привертає увагу вже на процесі підготовки. За всі ваші старання вас чекає зачаровує погляд домашня випічка з неймовірним ароматом вишні!

Інгредієнти для приготування вишневого тарта:

  • борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • масло – 150 г
  • вода – 180-200 мл
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • вишня свіжа або заморожена (без кісточки) – 0,5 кг
  • цукор – 100 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • цукрова пудра – за смаком для присипки

вишневий тарт - інгредієнти

Рецепт приготування тарта з вишнею:

Чудова властивість пісочного тіста – це те, що його можна приготувати з допомогою кухонної техніки. А знавці стверджують, що такий спосіб робить пісочне тісто ще смачніше при випічці, так як контакт тіста з руками людини мінімальний, а значить, вершкове масло не встигне розтанути і випічка, в свою чергу, не перетвориться в тугий і несмачний грудку. Пам’ятаючи це правило, можна зробити пісочне тісто вручну, з тим лише нюансом, що треба робити все дуже швидко. Але ми все ж скористаємося кухонним комбайном і помістимо всі інгредієнти для пісочного тіста в його чашу: заморожене і нарізане кубиками холодне масло, борошно і сіль.

борошно та олія

Використовуйте насадку «ніж», пробийте весь вміст до отримання борошняної крихти. Тепер борошняну крихту необхідно скріпити. Зазвичай це роблять за допомогою звичайної крижаній (!) води. Починайте підливати по 1 столовій ложці води при включеному комбайні, поки маса не почне з’єднуватися між собою. В залежності від обраного сорту борошна вам може знадобитися від 1 до 3-4 ст. л. води. Пісочне тісто готове – виберіть його і скріпіть в кулю, загорніть в пакет чи плівку, поставте на 30 хвилин у холодильник. Це умова також обов’язково!

пісочне тісто

Поки пісочне тісто відлежується, займемося начинкою для тарта. Для начинки знадобиться свіжа або заморожена вишня, урятована від кісточок.

вишня без кісточок

Помістіть її в невелику каструльку, залийте водою. Поставте на вогонь, всипте цукор і доведіть вишнево-цукрову масу до кипіння. Потім полум’я вогню необхідно зменшити і варити вишню 10 хвилин.

цукор

Одночасно з відварюванням вишневого сиропу приготуємо крохмальну суміш для загустіння начинки: крохмаль розвести 2 ст. л. води, щоб отримати крахмальное «молочко» і тонкою цівкою влити в вишневий сироп, помішуючи. Готувати після додавання в вишню крохмалю близько п’яти хвилин. Маса буде ставати гущі, тому її весь час помішувати. Отриманий густий вишневий «кисіль» перед тим як заповнювати тарт, необхідно обов’язково остудити.

вишнева начинка

Пісочне тісто в холодильнику вже досить охололи, можна вийняти його і розрізати на дві частини: першу частину розкачати, щоб застелити дно форми під випічку – в коло або прямокутник плюс тісто на борти. Другу частину тіста також розкачати, але трохи тонше. З нього ми будемо робити прикраса для вишневого тарта – симпатичні спіральки. Пласт тесту наріжте довгастими смужками шириною 0,5 см і скрутіть кожну спіралькою. Готові спіральки до укладання на тарт краще зберігати в холодильнику.

спіральки з тіста

Переливаємо остиглу вишневу масу в основу.

тарт з вишнею

Верх тарта викладаємо пісковими спіральками по колу.

вишневий тарт на пісочному тісті

Зверху можна присипати пиріг цукром.

фото тарт з вишнею

Ставимо тарт з вишнею в духовку на 45 хвилин до золотистого бортиків (духовка попередньо розігріта!).

фото вишневий тарт

Готовий вишневий тарт виймаємо, даємо час охолонути і угощаемся.

вишневий тарт

Приємного вам апетиту!

Інші рецепти:

Листкові булочки з дріжджового тіста - Покроковий рецепт з фото

Шоколадне фондю - рецепт в домашніх умовах з фото

Щербет з арахісом - рецепт в домашніх умовах

Пиріг з ожиною - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Кабачки з аличею на зиму «як ананаси» – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Кабачки, мариновані з медом – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки