Якщо у вас є час і настрій приготувати на десерт щось особливе – візьміть на замітку цей фантастичний рецепт вишневого тарта. По-перше, головний інгредієнт начинки – вишня – сама по собі унікальна і цінна. По-друге, пісочне тісто готується дуже легко і не викличе труднощів як, наприклад, дріжджове. А ось з чим доведеться повозитися, так це з оформленням тарта. Воно досить незвичайне, але відразу ж привертає увагу вже на процесі підготовки. За всі ваші старання вас чекає зачаровує погляд домашня випічка з неймовірним ароматом вишні!
Інгредієнти для приготування вишневого тарта:
- борошно пшеничне – 2,5 склянки
- масло – 150 г
- вода – 180-200 мл
- сіль – 0,5 ч. л.
- вишня свіжа або заморожена (без кісточки) – 0,5 кг
- цукор – 100 г
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- цукрова пудра – за смаком для присипки
Рецепт приготування тарта з вишнею:
Чудова властивість пісочного тіста – це те, що його можна приготувати з допомогою кухонної техніки. А знавці стверджують, що такий спосіб робить пісочне тісто ще смачніше при випічці, так як контакт тіста з руками людини мінімальний, а значить, вершкове масло не встигне розтанути і випічка, в свою чергу, не перетвориться в тугий і несмачний грудку. Пам’ятаючи це правило, можна зробити пісочне тісто вручну, з тим лише нюансом, що треба робити все дуже швидко. Але ми все ж скористаємося кухонним комбайном і помістимо всі інгредієнти для пісочного тіста в його чашу: заморожене і нарізане кубиками холодне масло, борошно і сіль.
Використовуйте насадку «ніж», пробийте весь вміст до отримання борошняної крихти. Тепер борошняну крихту необхідно скріпити. Зазвичай це роблять за допомогою звичайної крижаній (!) води. Починайте підливати по 1 столовій ложці води при включеному комбайні, поки маса не почне з’єднуватися між собою. В залежності від обраного сорту борошна вам може знадобитися від 1 до 3-4 ст. л. води. Пісочне тісто готове – виберіть його і скріпіть в кулю, загорніть в пакет чи плівку, поставте на 30 хвилин у холодильник. Це умова також обов’язково!
Поки пісочне тісто відлежується, займемося начинкою для тарта. Для начинки знадобиться свіжа або заморожена вишня, урятована від кісточок.
Помістіть її в невелику каструльку, залийте водою. Поставте на вогонь, всипте цукор і доведіть вишнево-цукрову масу до кипіння. Потім полум’я вогню необхідно зменшити і варити вишню 10 хвилин.
Одночасно з відварюванням вишневого сиропу приготуємо крохмальну суміш для загустіння начинки: крохмаль розвести 2 ст. л. води, щоб отримати крахмальное «молочко» і тонкою цівкою влити в вишневий сироп, помішуючи. Готувати після додавання в вишню крохмалю близько п’яти хвилин. Маса буде ставати гущі, тому її весь час помішувати. Отриманий густий вишневий «кисіль» перед тим як заповнювати тарт, необхідно обов’язково остудити.
Пісочне тісто в холодильнику вже досить охололи, можна вийняти його і розрізати на дві частини: першу частину розкачати, щоб застелити дно форми під випічку – в коло або прямокутник плюс тісто на борти. Другу частину тіста також розкачати, але трохи тонше. З нього ми будемо робити прикраса для вишневого тарта – симпатичні спіральки. Пласт тесту наріжте довгастими смужками шириною 0,5 см і скрутіть кожну спіралькою. Готові спіральки до укладання на тарт краще зберігати в холодильнику.
Переливаємо остиглу вишневу масу в основу.
Верх тарта викладаємо пісковими спіральками по колу.
Зверху можна присипати пиріг цукром.
Ставимо тарт з вишнею в духовку на 45 хвилин до золотистого бортиків (духовка попередньо розігріта!).
Готовий вишневий тарт виймаємо, даємо час охолонути і угощаемся.
Приємного вам апетиту!