Любителі кисло-солодких маринадів і літніх ніжно-зелених молодих кабачків тепер мають привід для кулінарних експериментів – у нас з’явився рецепт маринованих кабачків з медом та часником! За нього кабачки виходять смачними, а маринад без єдиного грама цукру робить їх ще більш цікавими з точки зору користі і вживання зниженої кількості вуглеводів. Крім того, мед здатний вершити цілющі чудеса не тільки з нашим дорогоцінним здоров’ям, але і в кулінарії – його приємний смак робить маринад насиченішим і виразніше, він ідеально обігрує «нейтральні» кабачки, та так, що тільки диву даєшся отриманому результату!
Інгредієнти для маринованих кабачків з медом швидкого приготування:
- кабачки молоді – 0,5 кг
- зубки часнику – 3 шт.
- рідкий/розтоплений мед – 2 ст. л.
- масло рослинне – 90-110 мл
- оцет – 1,5-2 ст. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- зелень (наприклад, свіжа кінза) – 1 пучок
Рецепт приготування маринованих кабачків з медом та часником:
Для приготування страви візьмемо самі молоденькі кабачки, в яких ще не огрубіла зелена шкірка і не утворилися отверділі насіння. Вони найбільш смачні для маринування, хоча можна спробувати взяти і більш визрілі, з урахуванням того, що все насіння і жорстку шкірку необхідно буде вирізати. Кабачки промиваємо, видаляємо зелену плодоніжку і овочерізкою нарізаємо найтоншими скибочками уздовж всього овоча. Така нарізка дозволить промаринуватися кабачків буквально протягом 2-х годин. Можна нарізати кабачки та іншими фігурами – кружечками, «локшиною» або брусками, головне, нарізайте їх тонко.
Складаємо слайсы в миску, пересипаючи сіллю. Залишаємо кабачки випустити сік на 30 хвилин.
Поки наші кабачкові слайсы готуються до процесу – приготуємо маринад на основі меду. Якщо ваш мед, як у нашому випадку, кристаллизован – його необхідно розтопити і довести до повного рідкого стану, не доводячи мед вище температури 60 градусів. Пучок свіжої кінзи ріжемо дрібно, приготуємо часточки часнику і часникодавку, відміряє кількість олії (індивідуально за смаком – кукурудзяна, оливкова або соняшникова) і оцту. Чекаємо, поки мед повністю охолоне.
Підмішуємо до рідкого меду оцет, часник, масло і кінзу. Маринад перемішуємо.
З кабачкового заготовок зливаємо сік, який утворився на дні миски, вливаємо наш медово-часниковий маринад.
Розподіляємо його по всьому кабачковым слайсам, стежачи за тим, щоб маринад потрапив на поверхню кожного скибочки. Залишаємо на 2 години.
Швидкі мариновані кабачки з медом та часником готові!
Чудова закуска, овочеве доповнення до м’яса або інгредієнт для літніх салатів.
Смачного!