Як би ми не освоювали ази екзотичною східною або елегантною європейської кухонь, приходить час, коли хочеться повернутися до наших традиційних закусок. Наприклад, з оселедця. Якщо ви думаєте, що оселедець виглядає на столі не надто «гламурно», цей рецепт закуски саме для вас! У такому «вбранні» з самих звичайних продуктів оселедчик можна з повною впевненістю випускати у світ. Не сумнівайтеся, вона буде мати успіх!
Інгредієнти для приготування закуски з оселедця на хліб:
- оселедець малосолоний – 1 шт.
- буряк варена – 1 шт.
- яйця курячі – 3-4 шт.
- майонез – 7-8 ст. л.
- цибуля солодкий червоний, салатний або ріпчаста – 1 шт.
- чорний хліб «Бородинський» – 6-8 скибочок
- масло – за бажанням і смаком
- свіжа зелень – за смаком
Рецепт приготування закуски з оселедця на хлібі:
Малосольну оселедець потрібно очистити від нутрощів, видалити голову, шкіру, великі і дрібні кістки, обробити на філе. Філе в свою чергу нарізати на невеликі акуратні шматочки (орієнтуйтеся по розміру вашого хлібного скибочки – шматочок оселедця повинен бути такої довжини і ширини, щоб на хлібі, навколо оселедця, помістилося «прикраса» з яєць і буряка).
Чорний хліб, наприклад, «Бородинський», нарізати рівними скибочками, намазати тонким шаром майонезу або вершкового масла.
Згори майонезу або масла покласти колечко тонко нарізаного червоного лука – він не такий гіркий, як звичайний ріпчаста, тому немає необхідності позбавляти його від різкого смаку і запаху. Якщо в наявність все ж немає салатного лука – підготуйте для закуски звичайний ріпчаста цибуля: замаринуйте в оцті на 15 хвилин або обдайте окропом.
На цибулю покладіть шматочки оселедця.
Для ошатного обрамлення селедкина хлібі підготуйте яйця і буряк: яйця потрібно круто відварити, розділити на жовтки і білки, а відварну буряк натерти на дрібній тертці.
Окремо до жовтків, білків та буряку додати по 1-2 столовій ложці майонезу, перемішати до однорідної маси.
по Черзі, невеликими порціями (0,5-1 ч. л.), викласти по колу жовткову, білкову та бурякову масу.
А зверху можна прикрасити бутерброд гілочкою петрушки або кропу.
Святкова закуска з оселедця на хлібі готова!
Смачного!