Грінки я роблю досить часто, і не тільки тоді, коли починає засихати хліб, але і коли хочеться чимось прикольним перекусити. Чисто бутерброди я не дуже люблю, а грінки поважаю і люблю з ними придумувати різні хитрощі.
Для дітей я роблю солодкі, а для себе – зазвичай з сиром.
Грінки з сиром
Грінки з легкістю реанімують будь засохлий хліб або сир, їх зручно взяти з собою в дорогу або на роботу. Вони виходять соковиті, хрусткі і не вимагають якихось складнощів в приготуванні. Читайте ще: Cладкіе грінки з батона. рецепти.
На шість грінок нам буде потрібно:
-
- 3 шматки квадратного хліба,
- 50 грам сиру,
- 2 яйця,
- дрібка солі,
- масло рослинне для смаження.
Зазвичай я використовую хліб, який залежався, і неважливо, пшеничний він або житній.
Сьогодні у мене хліб свіжий, але не дуже пропечений, сам бог велів що-небудь з ним створити (хліб я не викидаю ніколи!)
А ось сир у мене в холодильнику лежить давно і вже досить зачерствів.
-
- Я розрізаю шматочки хліба навпіл, сир – тонкими пластинами.
- У миску розбиваю два яйця.
- Трохи підсолювати і збиваю виделкою.
- Кожен шматочок хліба умочують в яєчної суміші.
- Потім викладаю на розігріту з рослинним маслом сковороду.
- Смажу з одного боку до рум’яної скоринки, потім перевертаю.
- І кладу на хліб по шматочку сиру.
- Відразу ж вимикаю плиту і закриваю кришкою сковороду.
Для електричних плит цього буде достатньо, так як вони ще довго зберігають тепло, а ось у газових треба вогонь зменшити до мінімуму, і хвилин п’ять ще тримати грінки під кришкою. Сиру цього часу буде достатньо, щоб розплавитися, але і не розтектися при цьому по всій сковороді.
В принципі, ось і весь рецепт. Тільки не раджу їсти грінки відразу, плавлений сир дуже гарячий, та й схопиться він краще, коли подостинет.
Зверху на грінки можна покласти зелень, можна маринована цибуля, але це якщо для закуски, а я люблю просто попити з ними кави. Вони і на наступний день нітрохи не гірше свіжих.
Ось такі рецепти я дуже поважаю! І смачно вийшло, і продукти при цьому залежалися використовували, і дешево і сердито, як кажуть! Беріть на озброєння!
Грінки з яйцем і сиром. Покроковий рецепт з фото
-
- Підготовка – 10 Хвилин
- Час готування – 60 Хвилин
- Порцій – 10
Так уже склалося, що невід’ємною частиною більшості святкових столів продовжують залишатися бутерброди. Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі бутерброди, приготовані на основі грінок, а точніше, грінки з яйцем і сиром.
Хрусткі і золотисті грінки, обсмажені в яйці з сирно-яєчної начинкою, приправленою часником, виходять дуже смачними і мають апетитним вигляд. Грінки з яйцем і сиром можна доповнити не тільки часточками помідорів, як в цьому рецепті. Не менш смачними вони виходять зі свіжими або маринованими огірками, оливками, маслинами, натуральної або білкової ікрою.
Сьогодні ми розглянемо, як приготувати швидко і смачно грінки з сиром і яйцем на сковороді. Рецепт грінок дуже простий в плані приготування і швидкий за часом, а продукти, які будуть потрібні для їх приготування можна знайти в кожному холодильнику. Грінки з яйцем і сиром стануть чудовою альтернативою звичайним бутербродів з шпротами, сардиною або ковбасою.
А тепер давайте розглянемо, як приготувати грінки з яйцем і сиром покроково.
Складові:
-
- Батон – 10 скибочок,
- Помідори – 3-4 шт.,
- Плавлені сирки – 2 шт.,
- Яйця – 3 шт. для грінок і 3 для пасти,
- Майонез – 2 ст. ложки,
- Часник – 1 головка,
- Петрушка або кріп,
- сіль,
- Рослинна олія.
Грінки з яйцем і сиром – рецепт
Приготування грінок з яйцем і сиром починається з підготовки бутербродної сирно-яєчної пасти. Зварені круто курячі яйця наріжте кубиками. Викладіть їх в миску.
Плавлений сир потріть на середній терці. З’єднайте в одній мисці подрібнені яйця і сирки.
Польоті їх майонезом.
Для смаку і аромату інгредієнти бутербродної пасти підсолити, і заправте пропущеним через прес часником. Пасту для грінок з яйцем і сиром ретельно перемішайте. Готову бутербродну намазку поставте в холодильник.
Для приготування грінок можна взяти звичайний батон (краще всього нарізний) або багет. Так як скибочки батона досить великі, то їх рекомендується розрізати уздовж на дві частини.
Щоб грінки вийшли золотистими, пропоную обсмажити їх не просто в маслі, а у збитому яйці. У миску вбийте яйця. Читайте ще: Грінки в духовці. рецепти.
Посоліть їх. збийте виделкою.
Половинки батона занурте у збитих яйцях, викладіть їх на гарячу сковороду.
Обсмажте до золотистого кольору.
Помийте і наріжте тонкими часточками помідори.
Нм грінки нанесіть готову пасту рівним шаром. Покладіть по часточці помідора. Прикрасьте петрушкою. Грінки з плавленим сиром і яйцем подавайте на стіл відразу після приготування, так як, постоявши деякий час, від вологої начинки вони стануть м’якими і менш хрусткими.
Ось і все, тепер ви знаєте, як приготувати грінки з яйцем і сиром на сковороді. Залишається тільки випробувати цей рецепт на практиці. Приємного вам апетиту.