Оливки сьогодні – вже абсолютно звичний продукт в кожному будинку. Страви з оливками дивують своєю різноманітністю: піци і всілякі гарячі страви, закуски гарячі і холодні, супи і, звичайно ж, салати! Кращі рецепти з оливками пропонують широкий асортимент страв на будь-який смак, які можуть бути як традиційними, так і несподівано цікавими і незвичайними.
Традиційно вважається, що оливки бувають двох видів: зеленими і чорними, – смакові відмінності, звичайно ж, є, однак і ті, і інші є справжнім джерелом вітамінів і корисних властивостей. Якщо ви ставите питанням, як приготувати оливки в домашніх умовах, радимо не втрачати часу і швидше читати нашу тематичну добірку рецептів.
У разі, якщо ви ще погано знайомі з цим цікавим продуктом, швидше за випробуйте пару-трійку варіантів і переконайтеся самі: все, що можна приготувати з оливками, має незабутній смак.
Закуска з оливками до мартіні
Цінителі мартіні завжди експериментують з закусками. Це можуть бути фрукти, оливки, морепродукти і, звичайно ж, різні сорти сиру. Вибирайте для себе за смаком будь-яку закуску, насолоджуйтеся поєднанням вермуту і тій чи іншій закуски. Найчастіше на фуршетах можна зустріти канапе з крекеру з сиром, сирну тарілку з червоним виноградом і т.п. У нашому варіанті – це канапе з сиром, лимоном і оливками.
Складові:
-
- Сир – За смаком
- Лимон – За смаком
- Оливки – За смаком
Спосіб приготування:
-
- 1. Мартіні – це рослинний вермут із специфічним смаком. З цим напоєм поєднуються різні закуски: виноград, сир, оливки і навіть шинка.
- У домашніх умовах можна приготувати будь-яку з них. Також можна з’єднати оливки з сиром і лимоном – відмінне поєднання. Отже, нарізаємо сир кубиками середнього розміру, викладаємо на блюдо.
- Ріжемо лимон: відразу нарізаємо його на часточки, після чого розрізаємо їх на чотири частини.
- Останнім штрихом стануть оливки.
- Тепер на сир викладаємо часточку лимона, цукор, а зверху – оливку. І все наколюємо на шпажку. Викладаємо канапе на велике блюдо.
Закусочні маффіни з оливками
Пропоную приготувати неймовірно соковиті, яскраві і дуже-дуже смачні маффіни всім тим, хто, як і я, жити не може без несолодкої смачної випічки! Спробуйте, вам цей простий рецепт закусочних маффинов з оливками і сулугуні напевно сподобається! Це ще й відмінна закуска для святкового столу.
Складові:
-
- Борошно – 400 Грам
- Сир сулугуні – 100 Грам
- Йогурт – 250 Грам
- Бекон – 100 Грам
- Оливки – 100 Грам
- Розпушувач – 2 Чайних ложки
- Спеції – За смаком
- Яйце – 1 Штука
- Масло вершкове – 4 ст. ложки (розтоплене)
- Спеції – 1 За смаком
Спосіб приготування:
-
- Бекон дрібно нарізаємо і підсмажити на сухій сковороді.
- Тим часом зробимо тісто: яйце збиваємо вінчиком, додаємо до нього йогурт (без добавок) і масло.
- Перемішаємо, додамо борошно, розпушувач, спеції і тертий сир сулугуні.
- До тесту далі додамо підсмажений бекон і оливки, перемішаємо.
- Розкладаємо тісто по формах, прикрашаємо зверху оливками. Запікаємо тепер мафіни 20 хвилин при 200 градусах.
- І ось така краса в результаті буде діставатися з духовки.
Оливкова закуска на лаваші
Не всім до душі хрустка основа канапе з крекерами. Якщо ви любите використовувати для мініатюрних бутербродів багети або невеликі шматочки тостів, то вам напевно сподобається цей рецепт.
Складові:
-
- шматочок лаваша – 1 Штука
- оливковою закуски – 1 Ст. ложка
- шматочок кабачка – 1 Штука
- часнику – 1 Зубчик
Спосіб приготування:
-
- Поріжте або порвіть руками лаваш на шматочки, досить великі, щоб утримати шматочок кабачка.
- Підрум’яньте на сковорідці або на грилі кабачок, порізаний кружечками і злегка підсолений, а також часник цілими часточками.
- Зробіть оливкову закуску, перемолу в кухонному комбайні чорні оливки з невеликою кількістю оливкової олії, зелені і лимонного соку.
- На готовий шматочок лаваша намажте оливкову закуску щедрим шаром.
- Зверху закуски викладайте шматок кабачка і на самий верх помістіть часник. Оригінальні і дуже смачні канапе готові.
- Повірте, ваші гості так захопляться ними, що вам доведеться ще раз піти на кухню, щоб зробити побільше мініатюрних бутерброди.
Сирний хліб з маслинами і помідорами чері
Цей ароматний сирний хліб має дуже насичений смак! Він прекрасний як сам по собі, так і в якості хліба для бутербродів. За своїм бажанням ви можете додати в тісто різні трави і овочі! Прекрасно до нього підійдуть сушені гриби і прованські трави! У будь-якому випадку раджу всім приготувати цей приголомшливий хліб і порадувати свою сім’ю!
Складові:
-
- Яйце куряче – 4 Штуки
- Борошно пшеничне – 350 Грам
- Оливкова олія – 80 мілілітрів
- Розпушувач – 2 Чайних ложки
- Молоко – 2 ст. ложки
- Черрі – 10 Штук
- Петрушка – За смаком
- Маслини – 10 Штук
- Сир – 120 Грам
- Сир козячий – 120 Грам (м’який)
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
-
- Яйця збийте виделкою, додайте оливкову олію. збийте.
- Додайте просіяне борошно з розпушувачем, молоко. Перемішайте до однорідного стану.
- Петрушку дрібно порубати, черрі поріжте навпіл, маслини кружками. Козій сир розімніть вилкою.
- Поступово все умішайте в тісто.
- Сир (твердий) натріть на дрібній тертці і додайте в тісто.
- Викладіть тісто у форму для кексу, попередньо змащену маслом.
- Прикрасьте маслинами і черрі.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 ° С духовці до золотистої скоринки.
- Злегка охолодіть і подайте до столу.
Оригінальна закуска з оливками
Невтомно наближаються чергові святкові дні, і ми починаємо ламати голову, чим би таким здивувати, смачно пригостити і ситно нагодувати своїх довгоочікуваних гостей. Пропонуємо вам цікавий рецепт закуски з оливками. «Але ж оливки і самі по собі прекрасна закуска!» – скажете ви. «Тим більше!» – відповімо ми. Давайте «одягнемо» мариновані оливки в пікантну шубку з листкового тіста і сиров’ялених салямі, а самі оливки підготуємо до прийому гостей особливим чином!
Складові:
-
- банка оливок (маслин) – 1 шт. / 200 г
- часник – 1-2 зубці
- базилік сухий – 0,5 ч.л.
- розмарин сухий – 0,5 ч.л.
- паприка солодка мелена – 1 ч.л.
- соєвий соус – 2 ст.л.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- цукор – 0,5 ч.л.
- шинка (салямі) сиров’ялена – 50-80 г
- листкове тісто – 250 г
- борошно пшеничне – 2 ст.л.
- жовток курячий
Спосіб приготування:
-
- Для початку необхідно замаринувати оливки або маслини. Для цього потрібно злити з них рідину і помістити в глибоку піалу.
- Влити соєвий соус і оливкове масло, всипати базилік, розмарин, паприку і цукор, видавити зубчики часнику і все ретельно перемішати. Залишити на 2-3 години.
- Листкове бездріжджове тісто розморозити і тонко розкачати, присипаючи поверхню борошном.
- Тісто нарізати на рівні однакові квадратики розміром приблизно 7 на 7 сантиметрів.
- Викласти на кожен квадрат по пару шматочків шинки або салямі.
- На салямі покласти оливку, намагаючись захопити і все «додаються» до неї пряно-ароматні трави.
- Краї квадратика защипнуть хрест-навхрест і сформувати «мішечок». Масло, яке залишиться від маринування оливок, не виливати.
- Змастити слойки збитим яєчним жовтком і поставити запікатися на 15 хвилин в духову шафу (температура 200 градусів).
- Таку закуску з оливками потрібно подавати охолодженої. Перед подачею прикрасити мішечки зеленню, а в утворилося при випічці отвір влити по пів чайної ложки пряного оливкового масла, що залишився від маринування.
- Такі мішечки дуже зручно взяти з собою на пікнік, в очікуванні головного гарячої страви, як гідне доповнення до аперитиву. Закуска з оливками готова!
Курячі рулети з оливками
Складові:
-
- Вершкове масло 140 г
- Петрушка 80 г
- Філе курячої грудки 4 штуки
- Маслини без кісточок в маслі 120 г
- Оливкова олія 2 столові ложки
Спосіб приготування:
-
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Половину оливок пам’ятайте і дрібно наріжте. Змішайте в мисці з петрушкою і вершковим маслом (оливки потрібно взяти мариновані в олії. Такі, як правило, продаються в скляних банках або герметичних пакетах і коштують значно дорожче, ніж звичайні, в жерстяних банках) .грудкі між двома листами харчової плівки або паперу і акуратно відбийте молотком для м’яса або качалкою.
- Розподіліть суміш з оливок, масла і петрушки рівномірно по відбитим грудкам, скачайте в рулети і зафіксуйте коктейльними паличками або зубочистками. Також можна для кращої фіксації використовувати кулінарну нитку.
- Помістіть рулети в ємність для запікання, сбризнете оливковою олією з ємності з оливками і випікайте в духовці 45-55 хвилин, або поки м’ясо не стане ніжним, і при проколюванні буде виділятися чистий прозорий сік.
- Вийміть рулети з духовки і витягніть коктейльні палички і нитка. Розріжте на скибочки і подавайте на підігрітих тарілках, прикрасивши залишилися оливками.
Ефектно і смачна закуска
Складові:
-
- 8 скибочок французького багета
- 8 скибочок малосоленой червоної риби
- 8 скибочок лимона
- вершкове масло
- зелень
- листя салату
- мелена паприка
- оливкова олія
- 8 маслин
Рецепт приготування:
-
- Для приготування канапе з рулетиками в розм’якшене масло підмішати до смаку подрібнену зелень кропу, дати маслу застигнути.
- В скибочки риби загорнути скибочки лимона.
- Скибочки багета скропити оливковою олією, підсушити в духовці при 180 ° С 2-3 хвилини. Трохи остудити, змастити зеленим маслом.
- Зверху укласти рибний рулетик, прикрасити маслиною або каперсами, і зеленню.
- Викласти канапе на тарілку на листя салату, по 2 штуки на порцію, і подавати канапе з рулетиками до стіл.
Рулети рибні з оливками
Складові:
-
- 2 яйця,
- 0,5 лимона,
- 600 г філе риби,
- 50 г вершкового масла,
- 100 г оливок без кісточок,
- панірувальні сухарі,
- білий мелений перець,
- масло рослинне,
- зелень петрушки,
- борошно,
- сіль.
Спосіб приготування:
-
- Філе риби промиваємо, обсушуємо, нарізаємо смужками, посипаємо сіллю і перцем. З лимона зрізаємо шкірку, м’якоть нарізаємо скибочками, очищаємо від кісточок.
- На скибочки риби викладаємо по скибочці лимона, оливки, гілочці петрушки і шматочку вершкового масла. Акуратно згортаємо в рулети, закріплюємо дерев’яними шпажками.
- Обвалюють рулетики в борошні, мачає в збиті яйця, запаніровиваем в мелених сухарях і обсмажуємо до готовності на рослинній олії.
- При подачі прикрашаємо скибочками лимона, томатами черрі, оливками і зеленню петрушки.
Курячий рулет з оливками в’яленими томатами
Складові:
-
- Куряче філе ~ 1 кг
- Фісташки очищені – жменя
- В’ялені томати – 10 штук
- Оливки – 10 штук
- Червоний болгарський перець – половина перцю
- Сухий кріп – 1 чайна ложка
- Мелений чорний перець
- сіль
Спосіб приготування:
-
- 400 г курячого філе нарізати кубиками, що залишилися 600 г філе подрібнити в блендері до однорідної пюреобразной маси або пропустити через м’ясорубку 2 рази.
- Перець нарізати дрібними кубиками, помідори дрібно нарізати, оливки нарізати уздовж на 4 частини, фісташки порубати.
- Змішати рубані інгредієнти, фарш, сіль, перець і кріп.
- Фарш розділити на дві однакові частини і сформувати з них «ковбаски».
- Для кожної ковбаски знадобиться по 2 аркуша паперу для випічки.
- Папір змочити у воді і віджати.
- Курячу «ковбаску» покласти на один лист, згорнути щільно в рулет.
- Загорнуту «ковбаску» покласти на другий лист, щільно згорнути і зав’язати кінці мотузкою.
- Другий рулет я робила аналогічно в фользі.
- Обидва курячих рулету покласти в широку каструлю, повністю залити гарячою водою, прикрити кришкою і поставити на середній вогонь.
- На рулети можна покласти блюдечко, щоб вони не спливали поверх води.
- Довести до кипіння і варити на повільному вогні ~ 50-60 хвилин.
- Вийняти рулети з води, покласти на тарілку, дати повністю охолонути, зняти мокрий папір, загорнути в суху і прибрати в холодильник.
- Готові рулети нарізати і подавати.
іспанські бандерильї
Складові:
-
- 200 г копченої ковбаси
- 30 оливок, фаршированих перцем
- 10 яєць
- 2 помідори
- 2 солодких червоних перцю
- 1 цибулина
- 0,5 кореня петрушки
- 1 зубчик часнику
- 4 ст. л. оливкового масла
- 5 гілочок петрушки
- сіль, чорний мелений перець
Спосіб приготування:
-
- На помідорах зробити хрестоподібні надрізи, опустити їх на 15 сек. в окріп, потім обдати крижаною водою. Зняти шкірку, плоди розрізати навпіл і видалити насіння. М’якоть подрібнити в блендері.
- Солодкий перець розрізати на 2 частини, видалити серцевину. Помістити половинки перцю на 10 хв. в розігріту до 200 ° С духовку. Дати охолонути в пластиковому пакеті, зняти шкірку, м’якоть подрібнити.
- Цибуля, часник і корінь петрушки очистити, дрібно нарізати.
- У сковороді розігріти 2 ст. л. масла, обсмажити цибулю і перець, 5 хв. Додати помідори, часник, корінь петрушки, сіль і перець. Гасити 10 хв.
- Петрушку вимити, обсушити і дрібно нарізати. Яйця збити, додати підготовлені овочі і петрушку. Суміш перемішати, при необхідності додати сіль і перець.
- На маслі, що залишилося готувати омлет спочатку в сковороді протягом 10 хв., Потім допекти в духовці, 10 хв., При 200 ° С, щоб консистенція стала щільною. дати охолонути.
- Розрізати омлет на кубики зі стороною 2 см. Ковбасу очистити від шкірки і нарізати тонкими скибочками, скачати в трубочки. Нанизати на кожну паличку кубик омлету, гурток ковбаси і оливку з червоним перцем.
Оливки і маслини з сиром в тесті
Складові:
-
- листкове готове бездріжджове тісто 400 г.
- оливки 20 шт
- маслини 20 шт.
- оливкова олія 1 ст.л..
- рисовий оцет 1 ст.л.
- італійські трави KOTANYI
- голландський сир 50 г. кунжут
Спосіб приготування:
-
- Оливки і маслини відкрити, злити рідину. Полити оливковою олією і рисовим оцтом. Посипати італійськими травами від KOTANYI. Все перемішати. Залишити маринуватися на годину
- Загорнути конвертиком. Розкачати листкове тісто, нарізати на маленькі квадратики. Викласти на нього тонко нарізаний сир і зверху маслини або оливки.
- Змастити збитим жовтком і посипати кунжутом. випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 200 градусах до золотистого кольору.
- Закуску подавати холодною. Дуже смачно! Веселого пікніка Вам!
Тортелліні з креветками і оливками
Складові:
-
- яйце велике – 3 шт.
- сіль – щіпка
- 250 г варених креветок
- 150 г оливок без кісточок
- 100 г сиру Фонтіна
- 0,5 ч. Л. сушеного чебрецю
- 2 ст. л. оливкового масла
- борошно – 400
Спосіб приготування:
-
- Борошно просіяти. Додати яйця, оливкова олія, сіль і замісити тісто. Вимішувати, поки тісто не стане гладким і еластичним і не перестане прилипати до рук. До розкочування загорнути тісто в плівку.
- Креветки і оливки дрібно порубати ножем. Сир натерти на тертці. Перемішати креветки з оливками і сиром, додати чебрець.
- Тісто розкачати в дуже тонкий пласт. За допомогою тонкостінного склянки або келиха для вина вирізати з тіста гуртки. У центр кожного покласти по 1 ч. Л. начинки.
- Змастити краю гуртків водою або яйцем і скласти їх так, щоб вийшов півколо.
- З’єднати протилежні кінці кожного півкола і закріпити їх, злегка намочивши водою і сильно притиснувши один до одного.
- У великій каструлі закип’ятити воду, злегка підсолити. Покласти тортеллини і варити 10 хв.
- Часник і цукіні очистити. Часник подрібнити, цукіні нарізати півкільцями. Помідори вимити і розрізати навпіл. Лук вимити, обсушити і дрібно нарізати.
- Розігріти в сковороді олію, обсмажити часник, 20 сек.
- Додати цукіні, помідори і цибулю. Готувати 2 хв.
- Додати тортеллини, готувати 3 хв. Додати вершкове масло, перемішати і подати до столу.
Фокачча з оливками і розмарином
Складові:
-
- Вода2 склянки
- Пшенична мука4,5 склянки
- Соль2 чайні ложки
- Сухі дрожжі2 чайні ложки
- Оливкова масло3 столові ложки
- Оливки без косточек25 штук
- Свіжий розмарін1 столовій ложці
Спосіб приготування:
-
- У миску налийте 2 склянки теплої води і насипте дріжджі. Добре перемішайте і залиште на 10 хвилин.
- Додайте 4,25 склянки борошна і сіль і добре вимісити тісто. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і, злегка присипавши борошном, вимішують ще 10 хвилин.
- Скачайте тісто в кулю і покладіть у змащену маслом миску, поверніть, щоб тісто змастити, накрийте плівкою і залиште підніматися на 1,5 години. Обімніть тісто, знову скачайте в кулю і покладіть в ту ж миску. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці приблизно на 45 хвилин, поки не підніметься.
- Змастіть деко 25х40 см 1 столовою ложкою оливкової олії, обомніте тісто і перекладіть на деко. Розподіліть руками по листу, трохи менше розміром, і залиште на 10 хвилин.
- Змастіть зверху 2 ложками оливкової олії.
- Вставте розрізані навпіл оливки і посипте нарізаним розмарином. Залиште фокаччу на 25 хвилин в теплому місці. Розігрійте духовку до 250 градусів.
- Пальцем кілька разів проткніть тісто і випікайте до золотистого кольору і хрусткого стану приблизно 20-25 хвилин. подавайте теплою.
Кекс з оливками маслинами і базиліком
Складові:
-
- 200 г кукурудзяного борошна
- 100 г пшеничного борошна
- 320 мл молока
- 2 яйця
- 3 ст. л. натертого пармезану
- 70 г оливок
- 70 г маслин
- 3 гілочки базиліка
- 2 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
- 2 ст. л. цукру
- 2,5 ч. Л. розпушувача
- 1/2 ч. Л. солі
Спосіб приготування:
-
- Натисніть на оливки і маслини дном склянки, щоб утворилися тріщини. Вийміть через них кісточки. Розріжте оливки і маслини на 4 частини. Відокремте листочки базиліка від стебел і тонко наріжте. Читайте ще: Закуска з перепелиних яєць рецепт з фото.
- Розігрійте духовку до 180 ° С. Просійте в миску всю муку з сіллю і розпушувачем, добре перемішайте. В іншій мисці збийте яйця з цукром, влийте молоко і оливкове масло, всипте пармезан. Перелийте вміст цієї миски в миску з борошном і швидко перемішайте. Додайте оливки і базилік.
- Застелите прямокутну форму папером для випічки і вилийте в неї тісто. Випікайте 50-60 хв., До «сухої палички». Вийміть готовий кекс з духовки і остудіть у формі на решітці.