Це дуже проста страва перетворюється на кулінарний шедевр за рахунок оригінальної і яскравої подачі. Якщо ви не знаєте, що приготувати на світле свято Пасхи, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт заливних яєць. Втім, це блюдо підійде не тільки для святкового пасхального меню, але стане центром уваги на будь-якому святі.
Щоб приготувати заливні яйця у шкаралупі буде потрібно:
- яйця – 7 шт.
- желатин (швидкорозчинний) – 2 ст. л.
- вода – 250 мл
- шинка
- зелений горошок (консервований)
- кукурудза (консервована)
- брусниця
- петрушка
Заливні яйця в шкаралупі – рецепт з фото:
Формами для заливного буде служити шкаралупа від яєць. Можна підготувати її заздалегідь, накопичуючи поступово протягом якогось часу. Яйця вимийте гарячою водою з милом. Потім гострим кінчиком ножа акуратно зробіть в яйці дірочку діаметром приблизно 2,5 див. Злийте вміст яйця в чисту миску.
У мисці з теплою водою розчиніть кілька столових ложок харчової соди. Помістіть туди шкаралупу яєць і гарненько помийте її зовні і всередині. Це потрібно для дезінфекції. Потім кілька разів промийте шкаралупу кип’яченою водою. Коли ви будете мити шкарлупки всередині, то помітите, що вони покриті білою плівкою. Її не потрібно видаляти, вона чудово відстає від застиглого холодцю.
Шинку наріжте невеликими шматочками. Розмір їх має бути такою, щоб вони вільно проходили в отвір в шкаралупі. Для приготування заливних яєць замість шинки можна використовувати будь-відварне м’ясо.
Тепер саме час заповнити формочки з шкаралупи начинкою. Для зручності поставте шкарлупки в контейнер для яєць. На дно форми покладіть брусницю. Потім додайте листочки петрушки. Постарайтеся притулити їх до стінок формочки. Тоді в готовому холодці вони будуть красиво виглядати. Потім у довільному порядку покладіть шинку, горошок і кукурудзу. Заповніть формочки до верху. Втім, начинка для приготування заливних яєць може бути абсолютно будь-яка. Але краще, якщо вона буде різних кольорів. Тоді заливні яйця будуть виглядати яскраво і нарядно. Також враховуйте, що шматочки начинки не повинні виділяти рідину. Наприклад, шматочки перцю підійдуть, оскільки в них мало соку, а ось помідори для приготування заливних яєць краще не використовувати.
Швидкорозчинний желатин залийте склянкою дуже гарячою кип’яченою водою, але не окропом. Розмішайте до зникнення крупинок. Якщо начинка сама по собі недостатньо солоний, то можна додати в розчин сіль і спеції.
Залийте формочки з начинкою розчином желатину до самого верху. Поставте формочки в холодильник на ніч.
Коли холодець застигне, акуратно зніміть шкаралупу.
Відокремлюйте її маленькими шматочками. Заливне чудово відстає від шкаралупи, у вас не виникне жодних проблем.
Заливні яйця у шкаралупі готові! Це оригінальна і смачна страва прикрасить будь-який стіл.
Смачного!