Хочете зробити запас смачної риби, яка до того ж буде зберігатися два-три тижні? Тоді вам обов’язково потрібно спробувати замаринувати товстолобика в домашніх умовах! Від звичайного процесу соління маринування риби відрізняється тільки тим, що певна кількість часу вона повинна «протомиться» у підкисленій воді. А ось знавці стверджують – маринована риба набагато смачніше, ніж минула звичайну засолювання. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!
Інгредієнти для приготування маринованої товстолобика:
- товстолобик свіжий – 1 кг
- сіль – 3 ст. л.
- оцет – 1 стакан
- цибуля ріпчаста – 1 шт. або за смаком
- коріандр (будь-які інші прянощі) – за смаком
- соняшникова олія – за смаком
Рецепт приготування маринованого товстолобика в домашніх умовах:
Пропонований рецепт маринування можна з усією впевненістю віднести до швидким рецептами, так як все робиться дуже просто і без зайвих заморочок. Дуже стане в нагоді для тих, кому потрібно дуже швидко «утилізувати» або приготувати рибу. Приділіть зовсім небагато уваги цим рецептом з вечора – і на ранок вже буде готова смачна маринована рибка. Отже, необхідно обробити товстолобика на шматочки або взяти вже нарізані стейки, добре їх вимити. Тепер товстолобика необхідно дуже щедро посолити, приблизно в два-три рази більше, ніж би ви солили його на звичайне обсмажування. Сіль обмажте з усіх боків, щоб товстолобик для початку добре просолился. Залишити в такому вигляді на 1-1,5 години. Якщо вам необхідно залишити рибу, наприклад, на ніч, потрібно зменшити кількість солі в два рази, тобто чим більше часу ви відвели для засолювання, тим менше потрібно солі і навпаки.
Коли час, відведений для впливу солі на рибу пройде, шматочки товстолобика потрібно промити від солі.
Потім приготувати простий маринад: розвести оцет кип’яченої і постигла чистою водою в пропорції один до одного, тобто на склянку 9% столового оцту треба взяти склянку чистої води. Залити підкисленою водою промиті від солі шматочки риби і залишити на 1 годину. Поки риба буде маринуватися наріжте ріпчасту цибулю півкільцями, підготуйте прянощі. Якщо хочете, щоб пряний смак риби був більш виразним, прянощі необхідно подрібнити, наприклад, коріандр або запашний горошок.
Час маринування минуло – злийте рідину і перекладіть шматочки товстолобика кільцями ріпчастої цибулі і пересипте шари підготовленими прянощами. Можна укласти рибу в банку і залити рослинним маслом.
Через 8-12 годин закуску можна дегустувати.
Смачний і швидкий маринований товстолобик з цибулею готовий!
Смачного!