500 рецептів
Закуски

Маринований товстолобик – Покроковий рецепт з фото

by admin 8 Серпня, 2017 No Comments

Хочете зробити запас смачної риби, яка до того ж буде зберігатися два-три тижні? Тоді вам обов’язково потрібно спробувати замаринувати товстолобика в домашніх умовах! Від звичайного процесу соління маринування риби відрізняється тільки тим, що певна кількість часу вона повинна «протомиться» у підкисленій воді. А ось знавці стверджують – маринована риба набагато смачніше, ніж минула звичайну засолювання. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!

Інгредієнти для приготування маринованої товстолобика:

  • товстолобик свіжий – 1 кг
  • сіль – 3 ст. л.
  • оцет – 1 стакан
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. або за смаком
  • коріандр (будь-які інші прянощі) – за смаком
  • соняшникова олія – за смаком

маринований товстолобик - інгредієнти

Рецепт приготування маринованого товстолобика в домашніх умовах:

Пропонований рецепт маринування можна з усією впевненістю віднести до швидким рецептами, так як все робиться дуже просто і без зайвих заморочок. Дуже стане в нагоді для тих, кому потрібно дуже швидко «утилізувати» або приготувати рибу. Приділіть зовсім небагато уваги цим рецептом з вечора – і на ранок вже буде готова смачна маринована рибка. Отже, необхідно обробити товстолобика на шматочки або взяти вже нарізані стейки, добре їх вимити. Тепер товстолобика необхідно дуже щедро посолити, приблизно в два-три рази більше, ніж би ви солили його на звичайне обсмажування. Сіль обмажте з усіх боків, щоб товстолобик для початку добре просолился. Залишити в такому вигляді на 1-1,5 години. Якщо вам необхідно залишити рибу, наприклад, на ніч, потрібно зменшити кількість солі в два рази, тобто чим більше часу ви відвели для засолювання, тим менше потрібно солі і навпаки.

сіль

Коли час, відведений для впливу солі на рибу пройде, шматочки товстолобика потрібно промити від солі.

солоний товстолобик

Потім приготувати простий маринад: розвести оцет кип’яченої і постигла чистою водою в пропорції один до одного, тобто на склянку 9% столового оцту треба взяти склянку чистої води. Залити підкисленою водою промиті від солі шматочки риби і залишити на 1 годину. Поки риба буде маринуватися наріжте ріпчасту цибулю півкільцями, підготуйте прянощі. Якщо хочете, щоб пряний смак риби був більш виразним, прянощі необхідно подрібнити, наприклад, коріандр або запашний горошок.

товстолобик в маринаді

Час маринування минуло – злийте рідину і перекладіть шматочки товстолобика кільцями ріпчастої цибулі і пересипте шари підготовленими прянощами. Можна укласти рибу в банку і залити рослинним маслом.

маринований товстолобик з цибулею

Через 8-12 годин закуску можна дегустувати.

маринований товстолобик

Смачний і швидкий маринований товстолобик з цибулею готовий!

маринований товстолобик в домашніх умовах

Смачного!

Інші рецепти:

Канапки з ковбасою і сиром на шпажках - Покроковий рецепт з фото

Канапе з креветками: покроковий рецепт з фото

Хумус рецепти приготування

Закуски з оливками: покроковий рецепт з фото

  • Previous Пиріг з рибою і рисом з дріжджового тіста – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Огірки на зиму по-грузинськи – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки