Чудова невелика закуска на святковий стіл – канапе на шпажках. «Крихітний» кажуть на канапе французи і не помиляються, адже в перекладі з французької канапе звучить саме так. Ефектно виглядають на столі, завжди доречні, розігрівають апетит перед основною трапезою і принципові у своєму мінімальному розмірі, якщо вам доводиться їх відкушувати – це вже вважається справжнім бутербродом, а не канапе.
Інгредієнти для приготування канапе з ковбасою і сиром (на 15 шт.):
- хліб білий/чорний/цільнозерновий – по 6-8 скибочок
- ковбаса «Сервелат»/ «Салямі» та ін. – 150 г
- сир твердий – 150 г
- оливки
- зелень
Рецепт приготування канапки з ковбасою і сиром на шпажках:
Виберіть вид хліба для приготування канапе: класичні канапе готуються з використанням білого хліба або батона, але можна спробувати і з чорним житнім хлібом або цільнозерновими хлібцями для прихильників здорового харчування.
Вибраний хліб необхідно нарізати тонкими скибочками.
Щоб хлібні скибочки добре тримали форму і мали додаткові хрусткі властивості, обов’язково підсушіть їх на сковороді. Використовувати масло для обсмажування хліба не треба, просто доведіть його до стану легкого рум’янцю.
Ковбасу без оболонки нарізати тонкими кільцями, сир – тонкими прямокутними пластинами.
З сирних прямокутних шматочків з допомогою формочки або звичайного склянки вирізати кружечки схожі по діаметру з ковбасними скибочками. Сирні обрізки використовуйте для приготування піци або гарячих бутербродів.
Тепер необхідно поєднати кружальця сиру і ковбаси.
Зробити один прямий надріз з центру кожного суміщеного кружечка до його краю, як показано на фото.
Підвернути круги з сиру і ковбаси у своєрідний «кульок» і, помістивши в центр отриманого пакета оливку/маслину, проколоти смачну конструкцію шпажкою зверху вниз нанизуючи на неї не тільки сир і ковбасу, але і обов’язково «прихоплюючи» оливку по задньому краю. Вийшла композиція повинна щільно скрепиться і не розвернутися через якийсь час.
Встановити шпажки з сиром і ковбасою на кружечки хліба. Якщо ви хочете збільшити поживність канапе – змастіть хлібні кружечки вершковим маслом, а тільки потім водружайте на них шпажки.
Прикрашаємо зеленню і подаємо як невеликий закуски «на один укус».
Канапки з ковбасою і сиром на шпажках готові!
Смачного!