Для нашої солодкої випічки потрібно кукурудзяна мука і краще — самого дрібного помелу. Саме цей компонент офарбить м’якуш кексу сонячним відтінком, створить похрустывающую текстуру, невагомість і рихлість. Частіше в італійському кексі «Амор полента» присутній подрібнений в порошок мигдаль, але якщо ви любитель більш насиченого горіхового присмаку і вкраплень твердих ядер, при замісі киньте порцію роздавлених волоських горіхів.
Інгредієнти для приготування кукурудзяного кексу:
- борошно кукурудзяне – 100 г
- борошно пшеничне в/с – 75 г
- яйця курячі – 2 шт. + 3 жовтки
- цукрова пудра – 125 г
- масло вершкове – 125 г
- горіхи – 80 г
- ванільний цукор – 5-10 г
- розпушувач – 7 г
Рецепт приготування кексу з кукурудзяного борошна:
М’яке, розтоплене масло (не замінюємо маргарином!) розтираємо з цукровою пудрою, яка створить дрібну фактуру. Доводимо до кремоподібного, шовковистого стану.
По одному додаємо яйця, потім вводимо відокремлені від білків, жовтки.
Просіваємо борошно пшеничне — працюємо відразу над мискою.
Додаємо розпушувач і ванільний ароматизатор, замішуємо до деякого загустіння, однорідності.
Горіхи прогріваємо на сухій сковороді, максимально розкриваючи дивовижний аромат, подрібнюємо до бажаного «калібру» і завантажуємо в в’язку масу — розмішуємо до рівномірного розподілу добавки в суміші.
Останній всипаємо кукурудзяне борошно, продовжуємо інтенсивний заміс по колу.
Наповнюємо кукурудзяним тестом промаслений форму. Як правило, печуть довгасті кекси, але тісто годиться для жароміцної посуду будь-якої конфігурації, в тому числі для порційних кексів-мафінів.
Відправляємо кукурудзяний кекс «Амор полента» в розпечену до того часу духовку, випікаємо приблизно 45-50 хвилин при температурі 170 градусів. Готовність перевіряємо, проколів збільшилася в обсязі виріб дерев’яною шпажкою.
Остуджуємо в ємності, витягаємо, трохи «припудрюємо», ділимо широкими скибками і подаємо!
Неперевершено смачний кекс з кукурудзяної муки готовий!
Смачного!