500 рецептів
Випічка

Кекс з кукурудзяного борошна «Амор полента» – Покроковий рецепт з фото

by admin 14 Липня, 2017 No Comments

Для нашої солодкої випічки потрібно кукурудзяна мука і краще — самого дрібного помелу. Саме цей компонент офарбить м’якуш кексу сонячним відтінком, створить похрустывающую текстуру, невагомість і рихлість. Частіше в італійському кексі «Амор полента» присутній подрібнений в порошок мигдаль, але якщо ви любитель більш насиченого горіхового присмаку і вкраплень твердих ядер, при замісі киньте порцію роздавлених волоських горіхів.

Інгредієнти для приготування кукурудзяного кексу:

  • борошно кукурудзяне – 100 г
  • борошно пшеничне в/с – 75 г
  • яйця курячі – 2 шт. + 3 жовтки
  • цукрова пудра – 125 г
  • масло вершкове – 125 г
  • горіхи – 80 г
  • ванільний цукор – 5-10 г
  • розпушувач – 7 г

кекс з кукурудзяного борошна - інгредієнти

Рецепт приготування кексу з кукурудзяного борошна:

М’яке, розтоплене масло (не замінюємо маргарином!) розтираємо з цукровою пудрою, яка створить дрібну фактуру. Доводимо до кремоподібного, шовковистого стану.

масло з цукровою пудрою

По одному додаємо яйця, потім вводимо відокремлені від білків, жовтки.

яйця

Просіваємо борошно пшеничне — працюємо відразу над мискою.

пшеничне борошно

Додаємо розпушувач і ванільний ароматизатор, замішуємо до деякого загустіння, однорідності.

розпушувач

Горіхи прогріваємо на сухій сковороді, максимально розкриваючи дивовижний аромат, подрібнюємо до бажаного «калібру» і завантажуємо в в’язку масу — розмішуємо до рівномірного розподілу добавки в суміші.

горіхи

Останній всипаємо кукурудзяне борошно, продовжуємо інтенсивний заміс по колу.

кукурудзяна мука

Наповнюємо кукурудзяним тестом промаслений форму. Як правило, печуть довгасті кекси, але тісто годиться для жароміцної посуду будь-якої конфігурації, в тому числі для порційних кексів-мафінів.

кукурудзяна тісто для кексу

Відправляємо кукурудзяний кекс «Амор полента» в розпечену до того часу духовку, випікаємо приблизно 45-50 хвилин при температурі 170 градусів. Готовність перевіряємо, проколів збільшилася в обсязі виріб дерев’яною шпажкою.

кукурудзяний кекс

Остуджуємо в ємності, витягаємо, трохи «припудрюємо», ділимо широкими скибками і подаємо!

фото кекс з кукурудзяного борошна

Неперевершено смачний кекс з кукурудзяної муки готовий!

кекс з кукурудзяного борошна

Смачного!

Інші рецепти:

Шоколадний брауні в мультиварці - Покроковий рецепт з фото

Пасхальне печиво з глазур'ю - Покроковий рецепт з фото

пахлава Медова з горіхами - Покроковий рецепт з фото

Печиво з карамельними віконцями - Покроковий рецепт з фото

Гужери з сиром - Покроковий рецепт з фото

Пиріг з сардельками і картоплею - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Деруни картопляні – класичний рецепт з фото8 років ago
  • Next Канапки з ковбасою і сиром на шпажках – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли