500 рецептів
Випічка

пахлава Медова з горіхами – Покроковий рецепт з фото

by admin 25 Липня, 2017 No Comments

Пахлава – це дивовижно смачна східна солодкість, яка своїм смаком підкорила практично весь світ. Варіантів приготування пахлави безліч, і сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом пахлави з волоськими горіхами. За бажанням замість волоських, ви можете використовувати будь-які горіхи, які у вас є в наявності. Також замість дріжджового тесту ви можете використовувати готове тісто філо, завдяки цьому процес приготування пахлави значно спроститься.

Інгредієнти для приготування медової пахлави в домашніх умовах (на форму 24х32 см):

  • яєчні жовтки – 1-2 шт. для змащування перед випічкою
  • масло – 200 г для заливки пахлави

Для тіста:

  • молоко (вода) – 200 мл
  • сметана (будь-якої жирності) – 100 г
  • яйця курячі – 2 шт.
  • цукор – 1 ч. л.
  • дріжджі свіжі пресовані – 14 г
  • масло – 30 г
  • рослинне масло – 20 мл
  • борошно пшеничне – 550-600 г

інгредієнти для тіста

Для начинки:

  • волоські горіхи – 500 г + 25-30 шт. цілих половинок горіхів для прикраси
  • цукор – 400 г
  • кориця – 1 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для цукрово-медового сиропу:

  • мед – 100 г
  • цукор – 250 г
  • вода – 120 мл

інгредієнти для начинки

Рецепт приготування медової пахлави з горіхами:

Приготуйте тісто. В 50 мл теплого молока всипте 1 ч. л. цукру і свіжі дріжджі. Ретельно перемішайте, дріжджі повинні повністю перейти в розчин.

дріжджі в молоці

Отриману бовтанку залиште при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. За цей час повинна утворитися густа пінна шапочка.

дріжджова бовтанка

Далі у великій мисці змішайте яйця і сметану. Ретельно розмішайте віночком.

яйця і сметана

Влийте молоко, що залишилося, розтоплене вершкове (тільки дайте йому спочатку охолонути) і рослинне масло. Знову перемішайте.

молоко

Влийте спінені дріжджі.

дріжджовий розчин

Невеликими порціями введіть просіяне борошно. Замісіть м’яке тісто.

борошно

На робочому столі помісіть тісто близько 7-10 хвилин. За цей час воно повинно стати м’яким, однорідним і дуже слухняним.

дріжджове тісто

Стінки миски, де буде вистоюватися тісто для пахлави, змастіть тонким шаром масла. В підготовлену ємність викладіть тісто. Затягніть миску харчовою плівкою або накрийте зверху трохи вологим рушником. Залиште миску з тестом в теплому місці для підйому на 1-2 години.

тісто на дріжджах

Поки тісто підходить, приготуйте начинку і цукрово-медовий сироп для просочення пахлави.

Отже, начинка. З допомогою комбайна подрібніть горіхи в дрібну крихту (борошно не подрібнюйте).

волоські горіхи

З’єднайте разом горіхи, цукор і спеції. Кількість ванільного цукру і кориці підбирайте на свій смак. За бажанням можете додати мелений кардамон або імбир.

цукор

Ретельно розмішайте. Начинка для пахлави готова!

начинка для пахлави

Для приготування сиропу змішайте в глибокій каструлі цукор і воду.

цукор і вода

Поставте каструлю на вогонь і, помішуючи, щоб весь цукор розчинився, доведіть суміш до кипіння. Проваріть сироп близько 5 хвилин на середньому вогні.

цукровий сироп

Додайте мед.

мед

Доведіть сироп знову до кипіння і уварите його до тонкої нитки (близько 5-7 хвилин на середньому вогні). Для того щоб перевірити готовність, на холодну тарілку налийте невелику кількість увареного сиропу, натисніть на нього денцем ложки і різко підніміть її вгору. Якщо за ложкою потягнулися карамельні нитки – медовий сироп готовий.

медовий сироп для пахлави

Також для формування пахлави розтопіть і залиште остигати 200 г вершкового масла.

тісто акуратно обімніть.

дріжджове тісто для пахлави

Розділіть його на 10-12 частин. Кожну частину подкатайте в кульку, накрийте його рушником і залиште відпочити на 10-15 хвилин.

тісто для пахлави

«Свіже» тісто розкачати в пласти товщиною до 1 мм.

тісто

Форму розміром 24х32 см (можна взяти форму більшого розміру) змастіть розтопленим маслом. На дно викладіть розкатаний пласт тіста і рясно змастіть маслом.

масло

Присипте зверху шаром горіхової начинки.

пахлава з волоськими горіхами

Таким чином, як показано на фото, чергуючи шари тесту (змащені маслом) і начинки зберіть пахлаву. Верхній шар тесту горіхами не посипайте.

пахлава медова в домашніх умовах

Сформовану пахлаву з волоськими горіхами залиште відпочити на 20 хвилин в теплі. Змастіть її взболтанным жовтком.

пахлава медова домашня

Змащену пахлаву акуратно розріжте на ромби. Надрізи робіть так, щоб не прорізати нижні шари тіста. У кожен ромб втисніть по половинці волоського горіха.

пахлава медова з горіхами

Випікайте пахлаву з волоськими горіхами при 170 С близько 15 хвилин. Залишки вершкового масла (після змащування шарів повинно залишитися 50-100 г масла) доведіть до кипіння в мікрохвильовці. Через 15 хвилин пахлаву дістаньте і залийте її гарячим маслом. Намагайтеся лити так, щоб масло потрапило в розрізи. Поверніть пахлаву в духовку і запікайте ще 30 хвилин.

пахлава медова з волоськими горіхами

Через 30 хвилин знову дістаньте пахлаву. Оновіть розрізи, тільки в цей раз проріжте вже до дна форми. Залийте пахлаву готовим медовим сиропом, намагаючись потрапляти в розрізи. Якщо раптом сироп злегка загус, прогрійте його на невеликому вогні. Поверніть медову пахлаву з горіхами в духовку і запікайте ще 5 хвилин.

пахлава медова

Коли пахлава повністю охолоне, можна заварювати чай і пригощати рідних!

пахлава медова з горіхами

Смачного!

Інші рецепти:

Гужери з сиром - Покроковий рецепт з фото

Торт «Рижик» зі сметанним кремом - Покроковий рецепт з фото

Вишневий тарт - Покроковий рецепт з фото

Вівсяне печиво без яєць і молока - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Полуничний мармелад в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Лечо на зиму в мультиварці Редмонд – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки