Цей ніжний, дуже ароматний, щільний мармелад сподобається і дітям, і дорослим. У сезон полуниці у нас є можливість наситити своє тіло корисними речовинами, які знаходяться в цій ягоді і просто отримати смакове насолоду. Полуниця – одна з найбільш яскравих і ароматних ягід, які дарує нам природа. Полуничний мармелад, приготований в домашніх умовах, – відмінний спосіб урізноманітнити своє меню і зробити корисну і смачну солодкість. Такі жувальні цукерки можна давати навіть маленьким діткам.
як желюючий кошти у даному рецепті використовується агар, що робить страву дуже корисним. Цей порошок, виготовлений із морських водоростей, відмінно справляється зі своїм завданням: полунична маса стає щільною, легко ділиться на порції і відмінно тримає форму. За таким же принципом, можна зробити натуральний мармелад з будь-яких ягід.
Інгредієнти для приготування полуничного мармеладу в домашніх умовах:
- полуниця свіжа – 250 г
- агар – 8 г
- вода – 150 мл
- цукор – 100 г
Рецепт приготування мармеладу з полуниці з агар агаром:
Заливаємо в чашку з агаром рекомендовану кількість холодної води, чекаємо 30-40 хвилин.
Викладаємо чисту і суху полуницю в блендер. Подрібнюємо до стану пюре.
Вводимо в полуничну масу цукор, змішуємо інгредієнти.
Виливаємо агар в сотейник, доводимо суміш до кипіння.
Додаємо в киплячий агар ягідне пюре.
Доводимо заготовку для полуничного мармеладу до кипіння.
Виливаємо гарячу масу в форму, застелену харчовою папером або плівкою. Охолоджуємо кілька годин.
Готовий полуничний пласт викладаємо на тарілку.
Перед подачею нарізаємо його порційними сегментами.
Полуничний мармелад в домашніх умовах готовий!
Смачного!