Квіткове варення – благородний десерт, від якого ніхто не відмовляється. Коли говорять про зимових заготовках з пелюсток чайної троянди, зазвичай мають на увазі «лікувальний контекст»: троянда лікує стоматити, фарингіти та інші хвороби. Але не можна забувати, що сире рожеве варення – королівський делікатес. Підібравши правильне співвідношення пелюсток і цукру, ви отримуєте густу структуру. Варення з троянд може бути кремом для торта, начинкою для пончиків…
Запах свіжих квітів не зникає нікуди, він причаївся під жерстяної кришкою. Так як вдалося уникнути кип’ятіння, вітаміни «не загинули». Сире варення з пелюсток чайної троянди, приготоване без варіння, може виступити в ролі барвника і ароматизатора, якщо додати його у збиті білки і вершки, в сирну масу або смузі. Охолоджене варення з троянд – супровід для легких алкогольних коктейлів.
Інгредієнти для приготування варення з чайної троянди без варіння:
- пелюстки чайної троянди – 150 г
- цукор – 320 г
- лимонна кислота – 1 ч. л.
Рецепт приготування варення з пелюсток чайної троянди без варіння:
Квіти знімають з куща, як тільки бутони повністю розкриються. Тільки в цьому випадку варення буде яскравим. Якщо дозволити распустившимся трояндам кілька днів покрасуватися на кущі, пелюстки стануть бляклими. Троянди зрізують ножицями біля основи бутона.
Троянди миють у холодній воді.
Відривають пелюстки, складають їх в глибоку миску. Стежать, щоб тонкі жорсткі тичинки не потрапили в майбутнє варення.
Додають лимонну кислоту, цей порошок-консервант не дозволить розвинутися грибків і плісняви. Крім того, лимонна кислота підсилює колір і підкреслює квітковий смак варення.
Висипають цукор. Не рекомендується використовувати ванільний цукор, він буде заглушати смак троянди і зробить варення нудотним.
Троянди збивають блендером протягом 3-4 хвилин.
Цукор повністю розчиняється у квітковому соку. Змінюється колір: ніжно-рожевий тон переходить в темно-малиновий.
Якість збивання повинно бути таким, щоб структура варення нагадувала густе фруктове пюре.
Сире варення з чайної троянди розкладають по маленьких баночках, обсяг ємностей – 200-300 мл. Банки і кришки стерилізують, висушують – це гарантія збереження варення.
Холодильник – єдине місце для зберігання такого варення з пелюсток чайної троянди без варіння.
Смачного!