Дорогі читачі! Знаменита і мега популярна в Америці арахісова паста привернула мене простотою приготування. А також бажання спробувати на смак щось новеньке зіграло не останню роль. Цікаво, що ж у ній такого особливого? Невже так смачно? Подивишся, з яким апетитом поїдають пасту герої серіалів і кінофільмів, знятих на фабриці мрій Нового світла і у самого мимоволі слинки течуть. Але як, виявилося, приготувати рецепт горіхової пасти в домашніх умовах не так вже й просто.
У чому головна проблема? Потрібен потужний блендер або фудпроцессор. Своїм пристосуванням для подрібнення продуктів потужністю 700 ват я збивав арахіс більше 2 годин! І навіть після цього не добився від пасти, необхідної за рецептом консистенції. Так що якщо надумаєте готувати горіхове ласощі, спочатку обзаведіться відповідної кухонною технікою.
Склад пасти елементарний. Готував її без цукру, так як крупинки підсолоджувача будуть неприємно хрустіти на зубах. Для додання частування солодощі використовував мед. У кого алергія на це продукт може замість нього додати в арахісову пасту цукрову пудру або інвертований цукровий сироп. Наступного разу обов’язково розповім, як його можна приготувати в домашніх умовах. У майбутньому такий сироп стане в нагоді для ваших кулінарних шедеврів. А зараз докладно:
Як зробити горіхову пасту з арахісу
Складові:
- 150 грам арахісу;
- повна чайна ложка густого меду або 15 грам;
- столова ложка рослинної олії;
- дрібка солі.
Що стосується масла, кращим вибором буде використовувати в рецепті арахісове (воно ще більше підкреслить специфічний аромат пасти), але можна будь-яку рослинну і обов’язково рафінована.
- Перш за все, мені слід очистити арахіс від шкірки. Для цього залив горіхи на 20 хвилин окропом.
- Потім зливаю з них воду і викладаю рівним шаром на деко, який відправляю в розігріту до 150 градусів духовку.
- Через 15 хвилин виймаю горішки, злегка остуджують і очищаю від лушпиння. Як це зробити? Просто перетирають арахіс руками.
- Шкірка відділяється добре, трохи терпіння і ось вже земляний горіх готовий до подальших маніпуляцій з ним.
- Починається саме «цікаве». Засинаю, очищений арахіс в блендер і … Мій вірний кухонний помічник перегорів. Довелося їхати в магазин за новим блендером.
- Задоволений тим, що знайшлася вагома причина для придбання нового інструменту, починаю перемелювати арахіс в пасту. Відмінне випробування на надійність!
- І воно тривало 2 години. Природно блендер не бороною постійно. Після 30-40 секунд роботи я давав йому перепочинок пару хвилин. Ближче до кінця приготування пасти паузи збільшив. Спочатку арахіс перетворився на крихту.
- Потім горіхова маса почала комковаться, стало виділятися масло, а паста налипає на стінки ємності. Під час зупинок знімаю з них налиплу масу пальцем. Тим самим допомагаю блендеру в роботі. Був би він потужніше, швидше все сталося. І так збивав.
- І таким чином намагався молоти.
- Витримка покинула мене через пару годинок, і я припинив обробку арахісу. За фото видно, на якій стадії приготування пасти це сталося.
- додав мед.
- Рослинна олія та дрібку солі. В останній раз запустив апарат, щоб рівномірно змішати інгредієнти.
У мене вийшла паста, яка більше нагадує по виду халву. Ну, все одно смачно!
З чим її їдять?
Зробив з нею сендвічі. Спочатку завдав на половинку булочку тонкий шар арахісової пасти, а потім зверху намазав джем. Накрив другий поливанням і з’їв бутерброд з великим задоволенням! Частину, що залишилася пасту переклав в баночку, закрив кришкою і прибрав в холодильник.
Буду додавати заготовку в десерти або страви, де аромат арахісу порахую оригінальним доповненням до загальної композиції смаків. Наприклад, хорошим рішенням буде з’єднати арахісову і шоколадну пасту. Адже горіхи з шоколадом чудове поєднання! Друзі, ви згодні зі мною?
Паста супер – як добавка! Калорійність – дурниця! Є на те в инете Довідка, хто не в темі вам сюди. Ну, а я ж насолоджуюся, поєднанням простим. Адже люблю арахіс – каюсь. Він з характером чоловічим!
З приємним апетитом, Олександр Абалаков!
Поділіться в соц. мережах – це ж логічно. Не тримайте в головах – дуже не практично.