Бузина – ароматний, соковитий і дуже корисний плід, який відмінно росте як в хазяйських садах, так і в дикій місцевості (молодих лісах та на галявинах). У кулінарії можна використовувати тільки плоди чорної бузини, яка володіє корисними властивостями і мікроелементами. В даному рослині цілющими якостями володіють молоді листочки, суцвіття, темні ягоди і навіть гілочки. Вони допомагають впоратися з різними недугами і відновити баланс в організмі людини…
Квіти бузини володіють приємним запахом. З них також готують масу різних страв: чай, квас, сироп, варення, млинці і навіть соуси.
Сироп з квітів бузини прикрасить ваш зимовий стіл, допоможе наситити тіло корисними речовинами і внесе різноманітність в повсякденне меню. Такий сироп можна подавати з млинцями, сирною масою, випічкою і різноманітними десертами. Квітки бузини рекомендується збирати в ранковий або денний час.
Інгредієнти для приготування сиропу з квіток бузини:
- цукор – 400 г
- квіти бузини – 100 г
- лимонна кислота – щіпка
- вода – 200 мл
Рецепт приготування сиропу з квіток бузини в домашніх умовах:
Насипаємо в посуд з товстим дном рекомендоване в рецепті кількість цукру.
Наливаємо воду. Змішуємо інгредієнти.
Додаємо лимонну кислоту. При бажанні, можемо замінити її соком лайма чи лимона (2 ст. л.).
Варимо солодкий сироп 10-15 хвилин.
З допомогою кулінарних ножиць відокремлюємо квіти від гілочок. Зважуємо масу, додаємо необхідну кількість квіток бузини солодкий сироп.
Варимо масу 40-60 хвилин на дуже маленькому вогні (щоб вона не кипіла). Так ми зможемо максимально зберегти запах і смак квітів. Залишаємо заготовку на 3-4 години, щоб вона засвоїла ароматом бузини. Знову підігріваємо масу.
Проціджуємо гарячий сироп, ретельно закорковуємо.
Ароматний сироп з квітів бузини готовий!
Смачного!