Помилково було б сказати, що це звичайна запіканка. Це саме суфле, приготоване за всіма правилами цього смачного десерту. Повітряне ніжне сирне суфле просто тане в роті, і такі характеристики досягаються завдяки використанню «кремових» структур і додавання збитих білків. Ні грама муки, зате багато свіжих фруктів, які можна додати шматочками, як саме суфле, так і при подачі, виклавши їх елегантно верхнім шаром. Ми вибрали другий варіант, тому наше суфле з фруктами перетворилося на такий собі міні-тортик!
Інгредієнти для приготування сирного суфле з фруктами:
- сир – 0,5 кг
- сметана 15% – 100 мл
- цукор – 1 склянка
- яйця курячі – 4 шт.
- манка – 30 г
- ванілін – 1 щіпка
- фрукти свіжі
Рецепт приготування сирного суфле з фруктами:
Для приготування суфле розділити яйця на складові, жовтки збити з цукром, білки відокремити в чисту суху посуд.
Збити жовтково-цукрову масу дуже інтенсивно до побіління і збільшення в об’ємі.
В іншій ємності розм’якшити сир і змішати його зі сметаною. Краще для цих цілей взяти занурювальний блендер.
Змішати дві приготовані суміші (жовткову і сирну), знову збити близько 5-7 хвилин.
Поступово, при збиванні, додати в суміш ванілін і манну крупу. Вона необхідна тільки для того, щоб трохи стабілізувати наше суфле при запіканні, хоча можна обійтися і без манки.
Повернувшись до білків, збити їх в стійкі піки.
Тепер необхідно додати білкову масу до основної. Робити це необхідно поступово, додаючи білки кількома порціями, і вмішуючи їх особливим чином, піднімаючи «тісто» з дна на збиту білкову масу.
Сирне суфле перелити у форму, її дно обов’язково застелити папером для випічки, а боки змастити маслом.
Випікати 35 хвилин при 180 градусах. Суфле при випіканні як би роздувається, стає повітряним, але при охолодженні, гаряче повітря виходить і суфле опадає приблизно на третину.
Дати суфле спокійно охолонути, а потім ще теплим вийняти його з форми і перевернути догори дном.
Таким чином, верхня площина виходить абсолютно рівною і просто розташовує до того, щоб прикрасити її фруктами.
використовуйте Фрукти за смаком, у нас – ківі, мандарин і хурма.
Сирне суфле з фруктами готово!
Смачного!